Verbeter Hangende oogleden, wallen en rimpels

donderdag 7 feb 2013 / 5 / Beauty en Make-up Tips

wallenHangende oogleden, wallen en rimpels komen niet alleen voor op een hogere leeftijd maar kunnen al vrij snel in lichtere mate aanwezig zijn bij "jongeren". Dit komt vaak door een te lage hydratatie van de huid en is simpel te verhelpen: Drink meer water! Er zijn ook oefeningen om wallen en hangende oogleden te verbeteren en er zijn nog meer opties om het te verhelpen.

wallen-rimpels

Wallen en rimpels: vermoeidheid, stress, allergie of uitgedroogd?

Een vermoeide, gerimpelde huid kan je ook behandelen met natuurlijke middelen en dat is een stuk goedkoper dan dure behandelingen en wondermiddelen. Leer hoe je op de goede manier wallen, rimpels en hangende oogleden kan verhelpen.

Hangende oogleden zijn niet alleen vervelend tijdens het opmaken, het kan zelfs voor een verminderd zicht zorgen als er niks aan gedaan wordt.

Hydratatie: HET middel voor een mooie huid

Hangende oogleden, rimpels rond de ogen en wallen worden vaak veroorzaakt door een "verkeerde" levens-stijl. Drink iedere dag tenminste twee liter water of kruidenthee. Een goede manier is ook om iedere avond voordat je gaat slapen en na het opstaan nog een glas water te drinken.

Dingen die je beter kan vermijden

Roken is een grote veroorzaker van vroegtijdige rimpels en lijntjes. Probeer zo snel mogelijk te stoppen met roken om geen rimpels te krijgen, vooral rond de ogen en mond.
Alcohol en teveel koffie drinken heeft een uitdrogend effect op de huid. Dit zorgt voor meer lijntjes, rimpels en wallen rond de ogen.
Teveel zout in de vorm van klaargemaakte voeding waar veel zout in zit, chips of drop is niet goed voor de huid.
Pas op met de zon en draag altijd een goede beschermer op je gezicht. Vergeet zeker niet om het lichtjes rond je ogen aan te brengen!

Natuurlijke middelen tegen hangende oogleden

Denk aan de traditionele middelen zoals een schijfje van een aardappel, koude theezakjes met bijvoorbeeld groene thee, komkommer. Bij de "Wibra" zijn ook speciale "Collageen Anti rimpel oog pads" te vinden. In andere winkels vast ook, maar dat soort dingen kan een heel verschil maken.
Een beetje vers eiwit aanbrengen kan een heel verschil maken, al is het maar een tijdelijke oplossing.

Oefeningen tegen oogrimpels

Het is een goede en effectieve manier om rimpels te verminderen en te voorkomen dat ze erger worden. Oefeningen tegen oogrimpels zijn makkelijk om te doen.

Plaats een vinger onder je wenkbrauw, trek het omhoog en houd dit tien seconden vast, laat het dan zachtjes los. Dit moet ongeveer drie keer per dag gedaan worden.

Een andere goede oefening is om je vingers naast je ogen te houden en de huid aan beide kanten naar buiten te trekken. Als de huid strak is, doe je ogen snel open en dicht, tien keer achter elkaar.

Cosmetica tegen hangende oogleden

Door de juiste cosmetica kan je wallen en hangende oogleden minder laten opvallen. Draag in ieder geval altijd een lippenstift voor een gebalanceerd geheel, anders gaat alle aandacht naar de ogen.
Zorg altijd voor goed bijgewerkte wenkbrauwen.
Extra lange wimpers helpen goed om het te verminderen.
Een wit lijntje op het onderste ooglid laat het oog groter lijken en helpt wallen en overhangende oogleden te verdoezelen.
Probeer verschillende “concealers” eens uit, iedere huid is anders. Denk bijvoorbeeld aan "Clinique", "Estee Lauder", "Lancome". Het zijn allemaal goede merken met fijne “concealers”.

DE tip om wallen te verbergen met make-up!

Het filmpje hieronder heeft mijn leven veranderd, en dat van veel andere dames. Het is een uitleg over HOE je eigenlijk op een correcte manier wallen moet verbergen met concealer. Het idee is, om de camouflage niet aan te brengen op de wallen zelf, maar op de schaduw! Dus het product wordt net eronder aangebracht. Dit zorgt ervoor dat ze niet meer te zien zijn!

5 reacties op “Verbeter Hangende oogleden, wallen en rimpels”
 1. 3 carinne

  Dag ik had graag een middel gevonden tegen hangende bovenoogleden; grtjs

  beantwoorden2 dec 2014 10:22
 2. 2 Sandra

  Die pads ga ik zeker proberen. Bedankt voor de tip!

  beantwoorden25 feb 2013 10:44
  • Hallo,
   Het artikel is een beetje aangepast en er staat nu een ander filmpje bij met de perfecte make-up techniek die nog beter werkt.
   De collageen oogpatches werken ook enorm goed. Bij de Action verkopen ze ook oogcrème van Garnier, die kost ongeveer twee euro. Die werkt nog beter dan de duurdere oogcrèmes.
   Groetjes :)

   beantwoorden25 feb 2013 10:57
 3. 1 oma

  Ha Safira,

  De omgeving heeft ook veel invloed op je huid, roken en lucht vervuiling. oma

  beantwoorden7 feb 2013 23:54
Reageer op “Verbeter Hangende oogleden, wallen en rimpels”