Vorm van je lippen en lippenstift

dinsdag 19 feb 2013 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Vorm van je lippen en lippenstiftDe vorm van je lippen is heel belangrijk in het beslissen welke lippenstift goed bij je staat. Dit zijn de beste tips om de vorm van je lippen te verdoezelen of extra in het licht te zetten. Of je nu dunne, dikke, volle of scheve lippen hebt. De lippenstift kan altijd een uitkomst bieden en is een makkelijke manier om er mooier uit te zien. Dit zijn de allerbeste tips om de vorm van je lippen te verbeteren.

Vorm van je lippen en lippenstift

Wat is de vorm van jouw lippen?

Probeer eens zonder make-up naar de vorm van jouw lippen te kijken en dan kom je er snel wat de precieze vorm is. Of je nu wat volume kan gebruiken aan je bovenlip, of heb je hangende mondhoeken? Ook om gewoon wat vollere lippen te krijgen zijn er trucjes genoeg!

De rijpere huid

In de loop van de jaren krijgt iedereen wel wat dunnere lippen. Ook vormen er zich fijne lijntjes aan de liprand. Een lipliner en lippenstift met een beetje glans verdoezelt het effect van rimpeltjes.

Dunne lippen en lippenstift

Een donkere kleur is nooit een goed idee en lichtere kleuren met een beetje glans zoals de 'Frosted' kleurtjes zorgen voor extra volume. Een lipliner in een iets donkerdere kleur kan net buiten de liprand aangebracht worden. Oefen tot je het perfecte lijntje kan zetten en vergeet ook niet om er een primer onder te gebruiken.

Van boven een iets dikkere lip

Het komt vaak voor, dat de bovenlip wat dikker is dan de onderlip. Bij het 'gewoon' aanbrengen van een lippenstift zorgt dit vaak voor een pruilmondje. Hier geldt dat lichtere kleuren altijd groter lijken en een goede tip is dus op op de onderlip een lichtere kleur lippenstift te gebruiken dan op de bovenlip. Het verschil moet minimaal zijn. Je kan ook een beetje witte oogschaduw aanbrengen op de onderlip, voor het stiften.

Grotere onderlip

Gebruik een beetje witte oogschaduw en breng dit aan op de bovenlip. Of gebruik twee lippenstiften die erg op elkaar lijken maar met de een een beetje lichter. Breng de lichtere kleur aan op de bovenlip.

Grote lippen

Hoe mooi ze ook zijn, met glanzende lippenstift worden grote lippen al snel erg dominerend in een gezicht. Gebruik een matte lippenstift om dit te voorkomen en blijf met je lipliner altijd binnen de lijntjes.

Asymmetrische lippen

Gebruik een foundation op de plaatsen die je wil laten 'verdwijnen', en speel daarna met een lipliner, lippenstift met glans, en een matte lippenstift voor een prachtig effect. Bij asymmetrische lippen blijft de kleur beter subtiel en de echte aandachtstrekker de ogen.

Hangende mondhoeken

Gebruik eerst een primer rond je mondhoeken. Breng daarna een beetje foundation aan bij de hoekjes. Trek met een potloodje een liplijn die een beetje minder hangt. En gebruik op de onderlip een lichtere kleur. Dit doe je door de lippenstift te vermengen met een lichte kleur.

Reageer op “Vorm van je lippen en lippenstift”