Mooi zonder make up

zondag 14 okt 2012 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Mooi zonder make upZonder make up kan je ook mooi zijn! Grijp je 's ochtends meteen naar je make up doos? Stap je prachtig in bed maar kom je er rampzalig uit? Misschien is het te verhelpen met een paar simpele tips. Er zijn handige trucjes om er zonder make up ook mooi uit te zien. Natuurlijke schoonheid zal altijd de meeste complimentjes opleveren en het is een teken dat je goed voor jezelf zorgt.

De Basis

Reinig de huid. Dit klinkt misschien cliché maar iedereen is er wel eens schuldig aan om in slaap te vallen zonder de make up eerst te verwijderen.

Kies het perfecte beauty regime:

  • Reinig de huid om vuil te verwijderen
  • Gebruik een lotion om een glimmend laagje tegen te gaan. Ook verwijder je hiermee de resten van de gezichtsreiniger.
  • Sluit het af met een goede crème.

De wenkbrauwen en de lippen

Let op de wenkbrauwen en lippen Door teveel te epileren ziet het er verschrikkelijk uit zonder make up maar te weinig epileren is ook niet goed. Dan heeft het gezicht vaak een boze blik!

  • Ga naar een schoonheids specialist om de wenkbrauwen te laten epileren. Dit kost vaak niet veel en daarna kan je het bijhouden.
  • Gebruik een gloss en hydrateer de lippen regelmatig voor een mooie natuurlijke kleur van de lippen.

Een geschikt kapsel

Natuurlijke schoonheid

Shutterstock

Neem een goed kapsel Het kapsel is heel belangrijk om er goed uit te zien zonder make up. Het goede kapsel kan er glamoreus uitzien zelfs zonder make up.

  • Een pony kan wonderen doen voor iemands gezichtsvorm.
  • Kies een haarkleur die goed bij de natuurlijke huidskleur past. Moeder natuur heeft je daar al bij geholpen en de natuurlijke haarkleur is het beste uitgangspunt.Wijk hier nooit meer dan twee tinten vanaf en je zit veilig. Er zijn altijd uitzonderingen maar dit is iets om rekening mee te houden.

De juiste kleding

Goede kledingGoede kleding kleur

Miss Sixty

De verkeerde kleur van kleding kan rampen veroorzaken als degene nog geen make up draagt! Pas op voor felle kleding, ook wit en zwart staat altijd goed bij iedere huidskleur. Bekijk eens welk seizoenstype jij bent.

Zorg voor een goede maat van de kleding, als de maat te groot of te klein is dan ziet het er niet mooi uit en zeker zonder make up.

Ongewenste beharing

Ongewenste beharing

Shutterstock

Zorg ervoor dat je gezicht altijd verzorgd is en bekijk regelmatig of er nergens ongewenste beharing zit. Vooral haartjes op de bovenlip zijn voor niemand flatterend!

  • Wax is enorm handig om ongewenste beharing op het gezicht te verwijderen en is niet duur met bijvoorbeeld gezichtswax van de Action Shop.
  • Ook met een pincet kunnen ongewenste haartjes verwijdert worden.

Een erg witte huid

Bruin zonder zon

Lancome

De natuurlijke huidskleur kan bij veel meiden heel erg wit zijn. Zonder make up vragen mensen dan vaak of je niet ziek of moe bent. Een dagcrème met een zelfbruiner kan hier erg goed mee helpen.

Drink voldoende

Drink voldoende

Flickr

Iedere dag voldoende drinken zorgt voor een smetteloze huid. Drink tenminste twee liter water per dag.

Mooie wimpers

Mooie wimpers

Shutterstock

Vaak hebben meiden last van dunne wimpers en verliezen ze ook vaak wimperhaartjes.

  • Smeer iedere avond voor het slapengaan een klein beetje vaseline op de wimpers. Dit zorgt ervoor dat ze op een natuurlijke manier dikker worden. Geen mascara meer nodig!

Blijf altijd lachen en geloof in jezelf, dat is nog de beste beautytip!

Reageer op “Mooi zonder make up”