Zumba is een blijvertje

maandag 13 feb 2012 / 0 / Beauty en Make-up Tips

Zumba (7)Zumba is nu al een tijdje in Europa en de hype lijkt steeds verder te gaan. Op iedere sportschool wordt Zumba gegeven en er zijn beweringen dat je met Zumba tot 1000 calorieën per uur kan verbranden. Is Zumba voor iedereen geschikt? En wat zijn de ervaringen met Zumba? Zumba is namelijk wel heftig om te doen maar de tijd vliegt voorbij door de leuke muziek. Ook heeft iedereen het te druk om elkaar te bekijken en is Zumba een leuke manier om danspasjes aan te leren.

De ervaringen met Zumba

Zumba (4)Je moet het echt een keer gedaan hebben. De muziek en de sfeer is erg motiverend en het klinkt raar maar Zumba is voor veel vrouwen heel verslavend. Het geeft je energie en zelfvertrouwen.

Foto's zijn van de Zumba site

Zumba (2) Zumba (3)

Foto's zijn van de Zumba site

Ook mannen kunnen meedoen met Zumba!

Zumba (10) Zumba (6)

Foto's zijn van de Zumba site

ZUMBA combineert de meest effectieve oefeningen met de exotische ritmes als salsa, cumbia,
samba, merengue, calypso, reggaeton, enz. De opzwepende muziek en de leuke bewegingen zorgen
ervoor dat je niet eens door hebt dat je bezig bent met een geweldige fitness-workout.
Iedereen, jong en oud, kan meteen deelnemen...

Zumba (7) Zumba (9)

Foto's zijn van de Zumba site

De leraar of lerares is alles!

Zumba kan zo saai of zo spannend zijn als je leraar. Bekijk dus op de site van Zumba waar er allemaal les wordt gegeven in de buurt. Dan is er de mogelijkheid om verschillende leraren online te bekijken. Vaak is er te zien wat hun ervaring is en welke diploma’s er allemaal behaald zijn. Al wil dit niet alles zeggen, het is een leidraad.

In een groep is het leuker

Zumba (5)

Foto's zijn van de Zumba site

Vaak heeft men in de woonkamer wel veel meubels en spullen staan en hoewel Zumba wel ook goed te volgen is op DVD, is er niets leuker dan met zijn 30 tegelijk mee te doen aan een les.

Er is thuis veel plaats voor nodig omdat de pasjes vaak alle richtingen uit gaan. Ook heeft een openbare les vaak als voordeel dat het volume lekker opengezet kan worden wat zorgt voor extra motivatie!

Degenen die echt NIET kunnen dansen

Zumba (8)Doe gewoon enkele keren mee met een Zumba Basic les en al snel is het duidelijk dat de pasjes gemakkelijk te volgen zijn. Het hoeft er zeker in het begin niet prachtig uit te zien, als het ritme maar klopt, komt de rest mettertijd.

Foto's zijn van de Zumba site

Het is juist leuk om te leren dansen, een verrijking van een mensenleven en de pasjes zijn op iedere muziek toe te passen dus altijd leuk op een feestje.

Waar moet je op letten

Zumba (1)Het enige wat echt belangrijk is om goede schoenen te hebben. Vaak vergeet men om danssneakers aan te schaffen en door de urenlange draaibewegingen tijdens Zumba is het wel gevaarlijk voor de knieën. Haal dus een Aerobic of dans sneaker die zijn online te bestellen of zelfs bij de Zumbashop.

Drink voldoende water om uitdroging te voorkomen.

De ervaringen met Zumba

Zumba werkt! Al na enkele lessen zit je strakker in je vel en de conditie krijgt een geweldige boost als je 100% meedoet. Dit is eigenlijk high interval training en hiermee kan je op een snelle manier vet verbranden. De meeste vrouwen met overgewicht hebben een te hoog vetpercentage en dit is alleen te verhelpen met cardio.

Toch moet men niet vergeten dat ook krachttraining met gewichten tussendoor gedaan moet worden. Dit zorgt ervoor dat de stofwisseling sneller gaat werken en spieren verbranden in rust ook calorieën waardoor je meer kan eten zonder dikker te worden :)

Reageer op “Zumba is een blijvertje”