Desigual

Desigual

Desigual, Spaans: [desiˈɣwal]), is een alledaags kleding merk uit Barcelona, Spanje. Ze zijn bekend door de handwerktechniek waarbij lapjes stof van verschillende grootte en kleuren aan elkaar worden genaaid(patchwork), ook de intense prints, innovatieve graffiti op de kleding en flamboyante accenten met felle kleuren.

Desigual Populariteit

Dit allemaal heeft binnen een korte tijd het merk zeer populair gemaakt. Desigual is in 1984 gesticht door Thomas Meyer uit Zwitzerland.

Al op 20-jarige leeftijd had Thomas Meyer, al een toekomst voor ogen waarin mensen zich anders zouden kleden, in kleren die positieve gevoelens opriepen en voor iedereen betaalbaar waren. En uit die droom ontstond in 1984 Desigual.

Vanaf die tijd heeft Desigual altijd gelijkgestaan aan een positieve houding, inzet, verdraagzaamheid, voortdurende verbetering, innovatie en plezier. Zoals we in onze eerste slogan al uitriepen, is Desigual dus anders.

Het bedrijf wordt geleid door Manel Adell sinds 2002. Desigual verkoopt vrouwen, mannen en kinderkleding en accessoires.

Het bedrijf heeft een jaarlijkse groei van 60% bereikt tussen 2002 tot 2009, en een balans van 250 miljoen in 2009, 440 miljoen in 2010, en 560 miljoen in 2011. In 2011 waren er 3000 mensen werkzaam van 72 verschillende nationaliteiten.

Concept, partners en promoties

Desigual heeft een filosofie gebaseerd op positiviteit, tolerantie en plezier.

Ieder seizoen maakt het design team van Desigual meer dan 1000 producten zoals kleding en accessoires. Het design team bestaat uit 25 kleding ontwerpers en ieder seizoen wordt er een gemeenschappelijk concept bedacht. Sommige concepten van Desigual zijn bijvoorbeeld Levensecht, Magische Verhalen, Luxueuze Gevoelens, Ik&Jij, Beter&Beter, Wow, Het Leven Is Goed, Allemaal Samen en Handgemaakt.

In 2011 ging het merk samenwerken met de Franse designer Christian Lacroix. In Juni 2011 heeft Desigual een partnerschap getekend met Cirque de Soleis om een kledingcollectie te ontwerpen genaamd: Desigual geinspireerd door Cirque de Soleil, bestaand uit 60 kledingstukken en accessoires. In Januari 2011 heeft Desigual een campagne gelanceerd genaamd: "Kom binnen zonder kleding en ga naar buiten met kleding.". Bij de Desigual winkel van Madrid stonden er vervolgens meer dan 200 mensen voor de winkel te wachten, klaar om zich uit te kleden en zo te profiteren van de actie.

De Desigual winkels

Een bezoekje aan een van de winkels hoort een positieve, zinnenprikkelende belevenis te zijn.

Ze werken met licht om ruimtes te creëren waarin je je verbeelding de vrije loop kunt laten en waarin kleren zo belicht worden dat er alternatieve werelden worden gecreëerd waarin shoppen ongekend leuk is.

Locaties

Desigual winkels bereiken mensen in 72 verschillende landen. De Desigual Brand Stores vind je in Barcelona, Madrid, Parijs, Londen, New York, Amsterdam, Berlijn, Lissabon, Bahrein, Dubai, Saoedi-Arabië, Singapore, Athene, Koeweit, Moskou, Caïro…

En de kleding is te vinden in de beste etalages van Japan, het Verenigd Koninkrijk, Hongkong, Korea, Australië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Scandinavië, ...

Links

De website van Desigual Nederland

Desigual is ook zeer sociaal en te vinden op Facebook, Pinterest, Twitter, Youtube.

Desigual op wikipedia.

Reageer op “Desigual”