8 Dieet geheimen van de experts

maandag 26 mrt 2012 / 0 / Dieet en Gezondheid

8 Dieet geheimen van de expertsEen dieet is niet een doel op zich maar een levenswijze. Het is iets wat je moet blijven volhouden. Vaak denken we dat het leven geweldig zal zijn na het verliezen van enkele kilo's. Door veel toewijding moet er daarna ook voor gezorgd worden dat het gewicht niet terugkeert. Dit artikel bevat informatie van de top experts op het gebied van dieet en afvallen.

Freepixels

Dieet tip 1: Een boost voor je zelfvertrouwen.

Veel vrouwen hebben een heel ander leven gekregen nadat ze zijn afgevallen. Opeens kan je vriendenkring groter worden. Door gewicht te verliezen durf je nieuwe stappen te maken in je leven. Dit is juist belangrijk om de nieuwe levensstijl vol te houden.

Je gaat vanzelf ervoor kiezen om mensen in je omgeving te hebben met een stimulerende invloed. Neem die nieuwe stappen dus met overgave!

Dieet tip 2: Afvallen zal niet ieder probleem oplossen

Ongeveer 85% van degenen met overgewicht hebben onderliggende problemen. Vaak is dit op het gebied van werk, relaties of geld. Door gewicht te verliezen denken sommigen dat de problemen in het leven wonderbaarlijk verdwijnen maar dit is niet het geval. Dit moet je voor ogen houden om onrealistische verwachtingen te voorkomen.

Probeer liever hulp te vinden om de onderliggende problemen op te lossen. Vaak is het wel zo dat je door de gezonde levensstijl veel meer energie krijgt. Problemen worden nu eenmaal sneller opgelost als iemand zich gezond en energierijk voelt.

 

Dieet tip 3: Niet iedereen zal blij voor je zijn

Een dieet met grote resultaten vergt een drastische verandering van leefgewoonten en nog veel meer. Gedeelde ervaring valt opeens weg onder vrienden en bekenden. Dit kan voor een hele afstand zorgen in de relatie. Men kan er met begrip, jaloezie en zelfs met sabotage mee omgaan.

De manier om problemen te voorkomen is om je omgeving bij de veranderingen te betrekken, neem eens een gezonde snack mee, ga samen op dieet. Kom eens samen om naar een film te kijken in plaats van samen naar een restaurant.

Dieet tip 4: Je kan niet meer eten zoals vroeger

Het duurt na het afvallen ongeveer 6 maanden voordat de hormonen in het lichaam tot rust zijn gekomen en je lichaam zich gaat aanpassen aan de nieuwe calorie behoefte. Tot die tijd is het dus opletten!

Dieet tip 5: Groenten zullen je redden

Na een tijd raak je eraan gewend om de helft van je bord met groenten te vullen. De perfecte methode om af te vallen. Dit is al een dieet op zich. Ook gegrilde groenten en zelfs champignons uit de oven met een beetje light kaas kan een perfecte snack zijn.

Dieet tip 6: Je hebt misschien een opfriscursus nodig

Vaak is het moeilijk om na een blunder weer te herstellen. Het valt namelijk niet mee om die twee kilo weer opnieuw te gaan verliezen terwijl je net 1 maand bezig was om zo ver te komen.

Spring direct weer op het paard na een foutje! Dit is cruciaal om te slagen met het dieet! Na een ongezonde snack meteen weer verdergaan met het dieet zorgt ervoor dat de kilo's niet meer opnieuw erbij sluipen!

Dieet tip 7: Je oude workout werkt misschien niet meer

Je lichaam is een machine die zich altijd perfect kan aanpassen aan iedere situatie. Na een lange periode van dezelfde sportoefeningen, weet je lichaam precies wat te verwachten en hoeveel calorieën het ervoor moet sparen! Wissel dus vaak af!

Dieet tip 8: Misschien ben je al dun!

Probeer af en toe eens realistisch te kijken naar hoe ver je al bent gekomen! Zonder dieet was die kilo eraf en eentje meer geweest. Dump dus die te grote broek en koop kleding die mooi zit bij je nieuwe lichaam. Nog geen maatje 36?

Maar wel een maatje minder is al evengoed een hele vooruitgang!

Reageer op “8 Dieet geheimen van de experts”