Afvallen met groene thee

donderdag 29 mrt 2012 / 0 / Dieet en Gezondheid

Afvallen met groene theeAfvallen met groene thee kan door thee  te drinken in plaats van koffie en zo kilo's te verliezen in enkele weken. In groene thee zit ook cafeïne dus dit is een goede manier op een gezonde manier 's morgens wakker te worden bijvoorbeeld.

Waarom werkt groene thee zo goed?

Groene thee werkt zo goed door de cafeïne en anti oxidanten. Groene thee bevat fenolen, dit is een stof die vet afbreekt op cellulair niveau en er zo voor zorgt dat je afvalt. Een dieet is dus niet compleet zonder groene thee!

Groene thee en afvallen

Afvallen met groene theeGroene thee is een goed hulpmiddel bij het afvallen omdat het ervoor zorgt dat afvalstoffen het lichaam verlaten en de verbranding flink toeneemt. Groene thee zorgt ervoor dat het metabolisme versneld. Hierdoor zal voedsel sneller verteerd worden en hierdoor is groene thee dus een goed middel bij een dieet.

Groene thee werkt door de ontgiftende eigenschap ook erg goed als middel tegen cellulite.

Groene thee zorgt ervoor dat de drang naar snoep en andere snacks sterk verminderd en zorgt voor een snelle hydratatie van de huid!

Zo doe je het:

  • Drink iedere dag minstens twee kopjes groene thee
  • Voor af te vallen volg je ook een gezond dieet.
  • Laat het theezakje bij groene thee ongeveer vijf minuten zitten voor een goede werking.
  • Gebruik af en toe citroensap in de groene thee voor een betere werking tegen cellulite.

Wat is groene thee?

Groene thee tuinGroene thee staat al eeuwenlang bekend als helende drank. Groene thee komt oorspronkelijk uit China waar het bekend is als middel tegen hoofdpijn, depressies,hart en vaatziektes, allergieën. .Groene thee bevat cafeïne en kan er dus voor zorgen dat je moeilijker in slaap valt.De werkzaamheid van groene thee is sinds kort ook wetenschappelijk bewezen. Groene thee wordt niet gefermenteerd en behoudt hiermee alle natuurlijke stoffer. Dit zorgt ervoor dat alle goede eigenschappen van de theestruik nog steeds aanwezig zijn in de drank en dit zijn er heel wat:

Provitamine A, Vitamine A, Vitamine B1, Vitamine B2, Vitamine B12, Vitamine C, Vitamine E, Vitamine D, Caroteen, Calcium, Chroom, IJzer, Kalium, Kobalt, Koper,Mangaan, Magnesium, Molybdeen, Natrium, Nikkel, Fosfor, Tannine, Theobromine, Theofylline, Selenium, Strontium, Zink  en vele verschillende aminozuren ofwel eiwitten.

Welk merk groene thee?

Groene thee oostersJapanse groene thee is het beste. De allerbeste groene thee is de Japanse Matcha thee. Dit zijn eigenlijk gemalen theebladeren waardoor er extra veel goede stoffen in zitten! Groene thee capsules zijn minder werkzaam. Het merk van groene thee maakt niet heel veel uit in de zin van: een goedkoop merk groene thee zal evengoed werkzaam zijn, een goedkoper merk zal minder lekker smaken en de werkzame stoffen zullen in mindere mate aanwezig zijn. Toch is een biologisch merk de betere keus omdat er dan zeker geen pesticiden in zitten.

Reageer op “Afvallen met groene thee”