Anusara Yoga

vrijdag 22 feb 2013 / 0 / Dieet en Gezondheid

Anusara Yoga is in 1997 begonnen foor de beroemde 'John Friend', het is snel populair geworden totdat er zelfs wachtlijsten ontstonden om er les te krijgen. Anusara betekent: volg je hart. Het is een filosofie dat bestaat uit de uitlijning aan alle houdingen of Asana's. Hatha yoga en de opening van het hart zijn dingen die aan bod komen. Het is een tantrische yoga vorm. Yoga is een goede manier om lichaam en geest in een goede vorm te krijgen Anusara Yoga is misschien wel iets om over na te denken.

yoga

Fotocredit: Shutterstock

Wat is Anusara Yoga?

Het is een andere vorm van Hatha yoga.Een manier om te leren lichaam en geest onder controle te houden. Deze vorm van Yoga concentreert zich vooral op de uitlijning met het goddelijke. De poses zijn anders dan bij 'gewone yoga', de posities zijn 'hart-georiënteerd'. Dit betekend dat ze van binnen naar buiten tot uiting komen. In plaats van te proberen controle te krijgen over het lichaam van de buitenkant. De posities komen van een diepe, creatieve en toegewijde geest.
Anusare betekent: Het volgen van je hart. Het accepteren van de wereld om ons heen en je bewust worden van alle delen van jezelf.

Ervaringen rond Anusara Yoga

Het is leuk, positief en een losse vorm van yoga. Het klinkt misschien makkelijk maar bevat wel moeilijke uitlijnings posities. Toch worden hier ook veel hulpmiddelen gebruikt en is het een goede instap-yoga.

Anusara yoga principes

Het heeft vijf hoofd principes. Het eerste is om jezelf te openen voor de gratie. Jezelf plaatsen in een hoger bewustzijn, een stroming. Een open geest krijgen en toegewijd zijn.
Het tweede principe is de energie van je spieren, het doel om energie te krijgen uit bepaalde zones van je lichaam. Dit is om kracht en stabiliteit te krijgen.
Het derde en vierde principe bestaat uit spiralen binnen en buiten het lichaam. Dit wordt uitgelegd als het samentrekken en uitrekken van energie spiralen.
De organische energie is het laatste principe. De mogelijkheid om de energie zones van je lichaam te vergroten en te controleren. Dit verhoogt de vrijheid, expansie, en flexibiliteit.

De voordelen van Anusara Yoga

Het is net even een andere manier dan de hatha yoga. Het concentreert zich meer op het innerlijk. Het versterkt je lichaam enorm, verbeterd de conditie, versterkt de spieren, flexibiliteit, longinhoud en nog veel meer.

Anusara Yoga online volgen

Anusara yoga bestaat uit verschillende houdingen. Het is een leuke en relaxerende manier om fit te worden. Online zijn er genoeg lessen te volgen. Je hoeft er zelfs het huis niet voor uit! Bekijk hieronder een volledige les van meer dan 90 minuten. Hoewel het leuker is in een groep, kan je Yoga ook gewoon zelf thuis doen.

Reageer op “Anusara Yoga”