Bijenpollen: gezondheid en een mooie huid!

dinsdag 23 okt 2012 / 0 / Dieet en Gezondheid

Bijenpollen: gezondheid en een mooie huid!Bijenpollen worden beschouwd als het nieuwste "Superfood". Het zorgt voor extra energie en is een bron van vitaliteit en gezondheid. Het heeft namelijk een grote hoeveelheid vitamines en mineralen. Onder andere vitamine B, A, foliumzuur, biotine en vol met de mineralen: magnesium, ijzer en zink. Het is al eeuwenlang bekend: natuurlijke producten bevatten de meeste werkzame stoffen voor een prachtig en gezond lichaam.

Bijenpollen

Bijen zorgen voor immuniteit en schoonheid met de natuurlijke producten zoals onder andere honing. Propolis is ook een bekend en immuun versterkend product afkomstig van bijen. Maar heb je al gehoord van bijenpollen? Het is een schoonheids geheim en wordt in oude boeken beschreven als bron van eeuwige jeugd en vitaliteit. Bijenpollen is een superfood waar je niet alleen mooier maar ook gezonder van wordt!

Bijenpollen uit de natuur

Bijenpollen zijn een natuurlijk product die niet door mensen na te maken is. Er zitten ongeveer 96 werkzame stoffen in. 35 gram per dag schijnt genoeg te zijn om alle vitamines en mineralen binnen te krijgen die je nodig hebt. Ze bevatten erg veel enzymen waardoor je meer energie krijgt.

Dagelijkse inname van bijenpollen is een goed middel om een prachtige huid te krijgen vanwege de grote hoeveelheid antioxidanten.

Wanneer je lichaam zich voedt met de stoffen die het nodig heeft, nemen vreetbuien af. Bijenpollen hebben ook een aminozuur dat de drang naar zoet onderdrukt.

Door de werkzame stoffen is huidveroudering sterk vertraagt tijdens het gebruik van bijenpollen.

Waar komen bijenpollen vandaan?

Bijenpollen bestaan in de eerste plaats uit stuifmeel. Stuifmeel is een uiterst fijn poeder dat in een bloem vormt. Bijen verzamelen dit poeder, en nemen het mee naar de bijenkorf.
De pollen worden verzameld door een speciaal gereedschap aan de ingang van de korf te plaatsen. Zo worden de pollen als het ware van de achterpootjes van de bij gezeefd.

Waar zijn bijenpollen verkrijgbaar?

Bijenpollen zijn te koop in tabletvorm of gewoon als pure bolletjes. Ze zijn te vinden in veel natuurwinkels, bij sommige imkers zelf of online te bestellen.

Waarschuwingen!

Bijenpollen kunnen een zeer ernstige allergische reactie veroorzaken.

Lees altijd eerst de bijsluiter voordat je besluit bijenpollen te eten.

Reageer op “Bijenpollen: gezondheid en een mooie huid!”