Collageen drankjes

maandag 11 feb 2013 / 2 / Dieet en Gezondheid

collageendrankjesCollageen drankjes zijn de nieuwste beauty-gekte! Ze zijn in Japan al jarenlang bekend maar beginnen nu pas een hele trend te worden in de Westerse landen. Collageen drankjes hebben naar het schijnt een verjongende, verbeterde en herstellende werking op de huid. Hoewel er genoeg wetenschappelijke bewijzen dit ontkrachten, begint het toch steeds meer gebruikt te worden door verschillende vrouwen over de hele wereld inclusief celebs.

collageendrankjes

Collageen drank tegen huidveroudering

Collageen vormt samen met elastine een beschermende laag rond de huid die niet alleen helpt om verdere huidveroudering te voorkomen maar tegelijkertijd ook zorgt voor een jonger en mooier uiterlijk. Collageen staat allang bekend om haar verjongende eigenschappen en is veel belangrijker dan elsatan omdat het voor 30% zorgt voor de stevigheid van de huid, terwijl elastan slechts verantwoordelijk is voor 5%.

Collageen voor de huid

De reden dat collageen belangrijk is voor een mooie huid is door de proteïnen bundels die collageen vormt onder de huidlaag, Dit houdt de huid stevig en geeft het een glad en mooi uiterlijk. Hoewel schade door de zon, een slechte voeging, huidveroudering de collageen in de huid kan verminderen. Dit is waar collageen in de vorm van crèmes en drankjes kan gaan helpen. Het is wetenschappelijk onderzocht dat inname van collageen een nieuwe laag onder de huid kan bouwen en huidveroudering effectief kan tegengaan.

Collageen drankjes ingredienten en smaak

Collageen drankjes bestaan uit natuurlijke ingrediënten van stoffen die een hoog gehalte van collageen bevatten zoals zeewier. Dit zorgt helaas voor een minder prettige smaak maar het is wel te drinken. De drankjes zijn enorm gezond door peptiden en hyaluronzuur.

Collageen drankjes: wetenschappelijke bewijzen

Hoewel er geen wetenschappelijke bewijzen zijn dat collageen drank helpt tegen huidveroudering, is het toch behoorlijk gezond om te drinken en heeft het zeker geen negatief effect op de huid. De werkzame stoffen helpen ook tegen artritis en verhogen de dichtheid van de botten.

Schoonheids producten voortaan innemen

Hoewel veel celebs nu collageen drankjes drinken, lijkt dit ook deel te maken van de nieuwe trend om schoonheids producten in te nemen in plaats van het alleen aan de buitenkant aan te brengen.

2 reacties op “Collageen drankjes”
  1. 1 oma

    Ha Safira,

    Zou het echt helpen, een glas water lijkt me gezonder. oma

    beantwoorden12 feb 2013 00:13
Reageer op “Collageen drankjes”