De oil cleansing methode

zaterdag 19 jan 2013 / 2 / Dieet en Gezondheid

oilDe oil cleansing methode is een manier om op een natuurlijke manier je huid te reinigen. Dit is niet alleen voedend voor de huid maar ook enorm gezond omdat je wegblijft van zeep producten en chemicaliën. Je reinigt de huid heel erg diep omdat de olie helemaal doordringt tot in de poriën, tevens voeg je er genezende stoffen aan toe. Olijfolie zit bijvoorbeeld boordevol anti-oxidanten.

Oil cleansing methode
Fotocredit: Shutterstock

De oil cleansing methode tegen acne en puistjes

Het is wonderbaarlijk maar de oil cleansing methode is enorm goed tegen de vette huid. Dit komt omdat de poriën van binnenuit helemaal schoon worden, de natuurlijke beschermlaag van je huid blijft echter wel behouden.
Olie werkt anti-bacterieel en verzorgend. Je zal al snel merken dat puistjes, acne en ontstekingen van de huid verdwijnen na enkele keren de oil cleansing toe te passen.
Na een tijdje ben je ook af van een vette en glimmende huid! De natuurlijke balans wordt namelijk hersteld en overmatige talg is verleden tijd. Geef het wel enkele weekjes de tijd om helemaal te herstellen maar zelf merkte ik na 2 keer al een heel verschil: mijn glimmende huid was niet meer! Het helpt ook heel goed tegen grote poriën, na enkele keren worden ze weer kleiner.

Oil cleansing tegen allergie

Tegen een  allergische huid is de oil cleansing heel erg goed omdat het alleen natuurlijke stoffen bevat. Er zit geen parfum/parabenen of andere schadelijke stoffen in natuurlijke olie.

Oil cleansing tegen een droge huid

In de winter krijg je vaak last van een droge en trekkerige huid. De oil cleansing zorgt niet alleen dat je huid minder vet wordt, het zorgt er ook voor dat je natuurlijke beschermlaag weer actief gaat worden. Dit helpt enorm tegen een droge huid. Schilfertjes zijn verleden tijd!

Oil cleansing en huidveroudering

Een droge huid zorgt voor rimpels, een tekort aan hydratatie nog veel meer. Oil cleansing is het beste met als basis olijfolie en dit zit boordevol vitamines en anti-oxidanten. Allemaal goede stoffen tegen huidveroudering.

Oil cleansing met verschillende soorten olie

Er worden verschillende soorten olie gebruikt voor deze methode. Iedere olie heeft verschillende eigenschappen. Let op een goede kwaliteit.
Olijfolie: enorm voedend en goed tegen een vette huid en puistjes, Neem natuurlijk de extra virgine variant. Bertolli olijfolie is bijvoorbeeld een heel goede kwaliteit.
Wonderolie voor de oil cleansing: Dit is een goede olie om de huid diep te reinigen. Het is echter te dik en te vet om puur toe te passen en moet altijd gemengd worden met bijvoorbeeld olijf of zonnebloemolie.
Zonnebloemolie: Een goede olie tegen een droge en trekkerige huid.
Tea tree olie: Ontsmettend en enorm goed tegen acne. Voeg het toe bij andere olie.
Arganolie: Dit super olie transformeert bij de oil cleansing methode je huid binnen enkele dagen! Extra voedend, heel goed bij een droge huid en tegen huidveroudering.

Zo werkt de oil cleansing methode

 • Verwarm het oliemengsel in je handen tot het zeker lichaamstemperatuur heeft.
 • Masseer het een minuut of twee in de huid. Neem extra aandacht bij plaatsen waar acne, puistjes of vuil zich verzameld.
 • Neem een natte handdoek met zo warm mogelijk water. Je kan ook een natte doek even in de magnetron leggen.
 • Leg de doek zo warm mogelijk op het gezicht en doe er een droge doek overheen.
 • Dit laat je zo liggen tot het is afgekoeld tot kamertemperatuur.
 • De eerste paar keer kan je dit allemaal twee keer doen.
 • Dep de huid voorzichtig droog en gebruik olijfolie of een andere basisolie om de huid te hydrateren na het reinigen.

Over Safira

2 reacties op “De oil cleansing methode”
 1. 2 Lois Lorinde

  Handig! Dit ga ik zeker onthouden :)

  beantwoorden20 jan 2013 10:48
 2. 1 oma

  Ha Safira,

  Te veel zeep laat resten na en drogen je huid uit. oma

  beantwoorden20 jan 2013 00:02
Reageer op “De oil cleansing methode”