Gevaarlijke huidverzorgings ingredienten

maandag 19 nov 2012 / 0 / Dieet en Gezondheid

Schadelijke ingredientenGevaarlijke huidverzorgings ingrediënten is een basis kennis die je als vrouw zeker nodig hebt vanwege het enorme aanbod aan huidverzorgings producten. Wist je namelijk dat sommige ingrediënten ronduit schadelijk zijn voor de huid? Lees verder om verborgen gevaren te vinden in de huidverzorgings ingrediënten van vandaag. Bekijk dus mee wat de meest gevaarlijke huidverzorgings ingrediënten zijn.

Huid scrubs met schade

Gevaarlijke huidverzorgings ingrediënten kunnen ook een natuurlijke oorsprong hebben. Een gezichtsscrub is altijd goed om af en toe te doen. Toch bestaan heel wat gezichtsscrubs uit te harde ingrediënten voor de huid zoals deeltjes van abrikoos en walnoot zaden. Dit zorgt niet voor een diepe reiniging maar beschadigd de huid op microscopisch niveau en zorgt voor roodheid en een gevoelige huid. Lees dus eerst op internet wat de beste scrubs zijn voor jouw huidtype.

Schadelijke ingrediënten

Veel huidverzorgings producten bevatten een emulsie, een emulsie wordt in de huidverzorging vaak gebruikt om zeep en olie met elkaar te verbinden. De “verkeerde” ingrediënten zorgen echter dat er altijd een laagje achterblijft op de huid na het wassen! Hierdoor kan de huid zich niet herstellen en verliest het zijn natuurlijke balans!

schadelijke-ingredienten

Klik voor grotere afbeelding. Print het uit, onthoud het. Dit is extra belangrijk voor zwangere vrouwen!

Fotocredit: WECF

Extra gevaarlijke ingrediënten

Wist je dat sommige ingrediënten zelfs kankerverwekkend kunnen zijn? Dus dan gebruik je een gewone huidverzorging maar smeer je intussen kankerverwekkende stoffen op je gezicht! Let altijd op de volgende ingrediënten:

  • Polyethylene
  • Polyoxyethylene
  • Ieder woord dat eindigt met "oxynol"

Parabenen zijn altijd slecht nieuws en ze zorgen voor een schadelijke laag op huid en haar. Het is een toegevoegd middel om de houdbaarheid van verzorgings producten te verlengen.

Zorg voor een veilige beauty routine

Met zoveel schadelijke stoffen en ingrediënten in de hedendaagse beauty producten is het dus raadzaam om altijd even het label te lezen. Er zijn genoeg goede alternatieven zoals de producten van biologische producenten en bij de betere winkels. Zoek een huidproduct eerst eens op internet voordat je het koopt om het helemaal zeker te weten. Er zijn volledige website’s over gezonde huidverzorgings producten.

Tips
Gebruik zoveel mogelijk plantaardige  (jojoba of zachte amandel) oliën om te hydrateren.

Gebruik in plaats van een douchegel die de huid ontvet liever een stuk kwaliteitszeep op basis van biologische plantaardige ingrediënten zoals zuivere olijfoliezeep.

Kies bij voorkeur tandpasta met een ecolabel of gebruik zuiveringszout.

Kies liever zonneproducten met minerale filters, zonder nanodeeltjes en vermijd sprays in de buurt van het gezicht – voorkom inademen.

WECF geeft uitleg over gevaarlijke huidverzorgings ingrediënten

WECF is een netwerk van meer dan 130 vrouwen- en milieuorganisaties in 40 landen in Europa en de EECCA regio (Oost-Europa, Kaukasus en Centraal-Azië) die gezamenlijk werken aan duurzame ontwikkeling, bescherming van gezondheid en milieu en armoedebestrijding.

Reageer op “Gevaarlijke huidverzorgings ingredienten”