Gezonde Voeding voor de feestdagen

dinsdag 27 nov 2012 / 0 / Dieet en Gezondheid

Gezonde VoedingGezonde voeding voor tijdens de feestdagen staan hier op een rij met handige ideetjes. Vergeet niet dat de feestdagen geen tijd hoeft te zijn van volproppen met onbewuste voedingskeuzes. Kies gezonde alternatieven voor een mooier uiterlijk en een lekker gevoel! Salades en groenten geven niet alleen je gezondheid maar ook je psyché een enorme boost! Gezonde voeding kan erg lekker en snel klaar zijn. Door in de winter op je voeding te letten, ga je bovendien een slanke zomer tegenmoet!

Rode bieten

Rode bietenEen decoratie op je bord tijdens de feestdagen is mooi en gezond als je het eens van rode bieten maakt! Rode bieten zijn enorm goed om de lever voor te bereiden op meer drankjes tijdens de feestdagen. Rode bieten verlagen de bloeddruk en helpen tegen diabetes. Zeker rauw zijn ze een belangrijke voedingsbron voor een mooie huid en een goed immuunsysteem. Bovendien ideaal voor in een smoothy.

Broccoli

BroccoliEen kerst salade met rauwe broccoli is niet alleen verassend lekker maar ook heel goed voor je! Het is niet de meest favoriete groente vanwege de sterke geur. Paarse broccoli is veel lekkerder, zoeter en ruikt niet zo intens.  Het vult enorm goed tijdens een dieet, en fijn om hartige recepten mee te maken. Broccoli kan je ook gewoon in de blender doen voor een super-gezondheids-boost! Broccoli is goed voor het immuunsysteem en voor de spijsvertering.

Pompoenen

PompoenEen mini quiche met pompoen op een bedje van rucola! Strooi er geroosterde pompoenpitjes over voor een extra crunch! Niet alleen lekker maar heel erg goed voor jou en je gasten! Vol met beta caroteen en vitamine C, dit alles samen met een heleboel vezels! Pompoenen helpen niet alleen om snel een prachtige huid te krijgen maar zorgen bovendien voor een geweldige afwisseling in je voeding. De pompoenpitjes zitten vol omega 3!

Pecannoten

pecannotenEen carpaccio van aardbei met chocoladesaus samen met gehakte pecannoten! Enorm lekker in een dessert met een beetje honing. Pecannoten kunnen je salade ook een lekkere crunch geven. Ze zitten boordevol vitamine E! Een van de beste vitamines voor een mooie huid. Pecannoten bevatten ook extra veel essentiële olie voor een prachtige huid en zenuwstelsel.

Zoals je ziet is gezond eten ook tijdens de feestdagen iets om niet te vergeten! De winter is ideaal als tijd om een dieetplan te volgen. Bereid je voor op een slanke zomer! Geniet van een dieet door geen dingen weg te laten maar te vervangen door gezonde alternatieven.

Reageer op “Gezonde Voeding voor de feestdagen”