Haar wassen met klei

zondag 27 jan 2013 / 0 / Dieet en Gezondheid

Haar wassen met kleiHaar wassen met klei zorgt voor sterk en gezond haar. Deze natuurlijke methode zorgt voor een beter milieu en het is ook een heel stuk goedkoper. De “No Poo” methode blijft nog steeds erg populair. Vooral voor degenen die het haar laten groeien. Je haar wassen met klei is ook een goede manier om eventueel haarverf of siliconen te verwijderen. De klei heeft een sterk reinigende werking en voegt krachtige mineralen toe.

Haar wassen met klei

Je haar wassen met groene klei bijvoorbeeld zorgt voor een beter milieu, het maakt je haar gezonder, je hoofdhuid, het is goedkoper en bevat geen schadelijke stoffen!

Fotocredit: Etsy

Waarom is het gezonder om je haar te wassen met klei?

Hoewel de meeste shampoos in de winkels wel de goede PH waarde hebben om niet schadelijk te zijn voor je haar, wordt dit toch meestal bereikt door ingrediënten toe te voegen zoals "sodium lauryl sulfaat". Dit is een toevoegmiddel dat je liever niet wil gebruiken omdat het op de lange termijn schadelijk is voor je hoofdhuid en je haar.
Klei heeft een hogere PH waarde en zal het haar droog maken als je niet de nabehandeling toepast die verder in dit artikel besproken wordt. Toch heeft klei een voorkeur omdat er geen schadelijke stoffen in zitten.

Klei en haarverf

Klei kan haarverf sterk vervagen en is dus niet geschikt voor iedereen. De werking verschilt nogal van kleisoort en als klei sterk reinigend is, dan kan je ervanuit gaan dat het een geverfde haarkleur zal gaan vervagen. Soms is dit ook wel handig bijvoorbeeld bij een foutje met het haarverven. De andere meiden kunnen natuurlijk ook klei gebruiken maar het mengsel gewoon veel zachter maken met minder klei en meer water.

Welke kleisoorten kan je gebruiken om je haar te wassen?

Groene klei is een goed middel en helpt heel goed tegen vet haar.
De klei kan van verschillende oorsprong zijn en alle soorten zijn bruikbaar.

Zo was je je haar met klei

Stap 1: Maak een mengsel

Neem je favoriete klei soort en meng dit met water, groene thee of kamille thee tot er een vloeibaar papje ontstaat. De gemengde klei is enkele weken houdbaar in de koelkast. Voeg eventueel een beetje appelazijn toe voor een diepe reiniging.

Stap 2: Breng het aan

Maak het haar goed nat met warm water, breng het mengsel aan over het hele hoofd en over de haarlengtes. Laat het ongeveer 5 minuten inwerken. Spoel het uit tot het water weer helemaal helder is.

Stap 3: De nabehandeling

Dit is heel belangrijk om het haar weer glanzend en mooi te krijgen! Het is niet schadelijk om je haar met klei te wassen maar het verstoord wel de PH balans.
Neem een half theekopje azijn of appelazijn. Doe hier ongeveer acht druppels olie bij zoals olijfolie, essentiele olie of zonnebloemolie.
Meng de twee ingredienten samen en spoel hiermee je haar nog eens goed uit.

De “No Poo” haarwas methode

Dit is een makkelijke methode om je haar te wassen volgend de "No Poo" methode. Het betekend om geen shampoo meer te gebruiken en het haar te wassen op een natuurlijke manier. Dit is niet alleen beter voor je haar, het is ook goedkoper, beter voor het milieu en gezonder voor je lichaam.

Reageer op “Haar wassen met klei”