Hoge hakken kunnen schadelijk zijn

woensdag 21 nov 2012 / 0 / Dieet en Gezondheid

Hoge hakken schadelijkDat Hoge hakken schadelijk kunnen zijn is al jarenlang bekend, maar veel vrouwen beseffen niet dat lage schoenen ook slecht kunnen zijn! Het is moeilijk te geloven dat vrouwen vroeger gewoon een beetje wol rond de voeten droegen als dagelijkse schoen. Tegenwoordig worden schoenen steeds duurder en moeten vrouwen keuzes maken tussen modieus, degelijkheid en gezondheid. Platte schoenen kunnen ook bedrieglijk zijn en klachten veroorzaken aan je voeten, benen en rug!

Hoge hakken !maar ook platte schoenen! zijn vaak schadelijk

De schoenenkast van trend bewuste vrouwen bestaat tegenwoordig uit torenhoge hakken en andere "trendy schoenen" zoals ballerina's die je in een portemonnee kan meenemen. Dit is natuurlijk net zo schadelijk als hoge hakken. De hoge hak bepaald namelijk niet in welke mate een schoen schadelijk is en daarom is het goed om er af en toe bij stil te staan dat lage schoenen ook schadelijk kunnen zijn.

De echte prijs van schoenen

Natuurlijk koopt niemand orthopedische schoenen als ze drie keer duurder en minder mooi zijn. Het is altijd het uiterlijk voor de gezondheid, tenminste die keuze moet je gedwongen nemen.
Natuurlijk moet je niet alle hoge hakken vaarwel zeggen.

Tips om klachten te voorkomen

  • Koop gewoon schoenen van een betere kwaliteit.
  • Pas veel verschillende schoenen en houd eens in de gaten waar een schoenen merk voor staat.
  • Er zijn veel leuke merken die erg letten op pasvorm en steun. Af en toe een hoge hak kan geen kwaad.
  • Draag platte schoenen van een goede kwaliteit! Ook bij een platte schoen heb je voldoende steun nodig!

Welness en anti stress schoenen

Welness en Anti stress schoenen zijn vaak de tussenstap tussen orthopedische en “gewone” schoenen. Het is veel beter voor de rug en een tegemoetkoming voor vrouwen die langere periodes op hakken willen staan. De Welness schoen is er in verschillende merken en prijsklassen te vinden zowel op internet als in de gewone schoenenwinkels. Passen is hierbij weten maar over het algemeen zitten Welness en Anti stress schoenen geweldig om je voet.

Spieroefeningen voor hoge hakken

Je kan hoge hakken dus minder slecht maken voor de gezondheid door regelmatig de kuitspieren te stretchen. Dit maakt het makkelijker om op hoge hakken te lopen en voorkomt een heleboel gezondheid klachten.

Een van de meest voorkomende oorzaken van rug en enkel klachten bij het dragen van hoge hakken, en de reden dat hoge hakken slecht zijn is het feit dat de kuitspieren zich gaan verkorten na het dragen van hoge hakken.

Reageer op “Hoge hakken kunnen schadelijk zijn”