Kokosolie: beauty in een dop

maandag 15 okt 2012 / 0 / Dieet en Gezondheid

Kokosolie: beauty in een dopKokosolie bevat vetzuren die de huid en het haar zacht en glanzend maken. De olie, afkomstig van het vruchtvlees van rijpe kokosnoten, kan puur gedronken worden of gebruikt worden als smaakmaker bij het koken. Je kan de vloeistof ook direct aanbrengen op je huid of je haren. De kleine moleculaire textuur van kokosolie zorgt ervoor dat de huid hem makkelijk opneemt, hij smelt als het ware op je huid en is daarnaast een voortreffelijke haarconditioner.

Kokosolie op de huid?

Kokosolie werkt anders dan gewone olie omdat het wel doordringt in de huid. Gewone kokosolie mag puur op de huid gesmeerd worden en is zelfs geschikt voor het vette huidtype.

Kokosolie

Voordelen van Kokosolie voor de huid:

Kokosolie hydrateert de huid: Kokosolie werkt hydraterend op de huid en zorgt voor een beschermende laag. Masseer een klein beetje kokosolie op een natte huid voor een extra sterk effect.

Het voorkomt veroudering van de huid: Kokosolie helpt enorm goed om huidveroudering tegen te gaan door de verschillende anti oxidanten en vetten die er in zitten.

Kokosolie lost huidproblemen op: Vanwege de antioxidanten wordt het herstelproces van de huid enorm versneld. Huidproblemen zoals psoriasis, overvloedige acne, en pigmentvlekken verbeteren aanzienlijk na het gebruik van kokosolie.

Het voorkomt infecties van de huid: Schimmel en bacteriële infecties zoals bijvoorbeeld een candida huid infectie kan genezen of voorkomen worden door het gebruik van kokosolie.

Het beschermt de huid tegen zonlicht: De chemische laag die zich vormt na het aanbrengen van kokosolie zorgt ervoor dat er geen schadelijke UV stralen kunnen doordringen in de huid.

Kokosolie op het haar

Wetenschappers hebben aangetoond dat kokosolie helpt om te voorkomen dat je haar eiwit verliest. Dit ontstaat wanneer we gebruik maken van gewone shampoos om ons haar te wassen.

Kokosolie is een lichtgewicht fruitolie die perfect is om haar te voeden en als vochtinbrenger.

Het mag gewoon puur aangebracht worden in het haar. Het heeft een versterkend effect en zorgt voor ongelofelijk mooie krullen.

Kokosolie en afvallen

Kokosolie is een verzadigd vet maar zorgt er niet voor dat het cholestorolgehalte stijgt. Dit omdat alleen dierlijke, verzadigde vetten slecht zijn. In landen waar men voor 80% of meer kokosolie nuttigt, zijn hart en vaatziekten veel minder aanwezig.

Kokosolie is een volwaardige vetvervanger en bevat Laurinezuur, een waardevol vetzuur dat je weerstand verhoogd. Het doodt bacteriën en is zelfs een goed huidmiddel tegen verkoudheid. Kokosvet is extra goed voor mensen met aandoeningen in maag of darmen omdat het een reinigende werking heeft.

Weetjes over Kokosolie

    • Kokosolie verlaagt de cholesterol.
    • Volgens sommige onderzoekers is kokosnoot olie gezonder dan olijfolie of lijnzaadolie.
    • Candida en schimmelinfecties wordt door de antischimmel werking in kokosolie natuurlijk aangepakt!

Waar is kokosolie te koop?

Het is gemakkelijk om kokosolie te vinden voor de huid in de lokale winkels en winkelcentra. Hoge kwaliteit kokosolie bevat woorden zoals "virgin", "ongeraffineerde" en " biologisch ".

Reageer op “Kokosolie: beauty in een dop”