Natuurlijke oplossingen tegen acne

zondag 9 dec 2012 / 0 / Dieet en Gezondheid

Natuurlijke oplossingen tegen acneDe meest natuurlijke oplossingen tegen acne zijn vaak producten die je thuis hebt liggen. Ontdek de meest simpele methodes om je acne de baas te komen en zeg vaarwel tegen een oneffen huid! Acne kan namelijk bestreden worden met natuurlijke middelen en met doe het zelf methoden. Dit is een stuk gezonder dan agressieve middelen en zo bespaar je veel geld.

Aardbeien tegen acne

AardbeienAardbeien bevatten veel vitamine C en ze zijn fijn om als scrub te gebruiken. Ze verwijderen hierdoor dode huidcellen en ze verkleinen de poriën. Om een aardbeien scrub te maken, pureer je gewoon een stuk of drie aardbeien in een kopje en voeg een beetje citroensap toe voor een extra effect. Scrub hiermee je gereinigde huid en laat het mengsel een kwartier inwerken.

Een havermout uien masker

HavermoutHavermout bevat een anti-ontstekings ingrediënt en zorgt direct voor een vermindering van je Acne. Havermout is ook geweldig om als gezichts reinigend masker te gebruiken omdat het al het vuil uit de huid verwijdert terwijl het masker opdroogt. Uien staan al eeuwenlang bekend als een gezond middel voor een prachtige schoonheid. Geen wonder dus dat een masker van havermout met uien zo goed werkt tegen acne. Stop een halve ui in de blender en meng dit sap met een beetje havermout en warm water. Zorg voor een homogeen mengsel en breng aan op een gereinigde huid. Laat het twintig minuutjes inwerken en spoel de huid schoon.

Kaneel tegen acne

KaneelOoit kaneel geprobeerd tegen acne? Het heeft een natuurlijke, anti ontstekings-werking en zorgt er meteen voor dat de huid minder rood wordt. Handig om te maken met een beetje honing en een heleboel kaneelpoeder. Maak er een dikke pasta van en smeer het op je acne. Laat dit een halfuurtje inwerken of nog langer voor een optimaal effect.

Kamille voor een mooie huid

KamilleKamille heeft van nature een goede werking om de huid te reinigen. Kamille kan dagelijks gebruikt worden en zorgt ervoor dat uitbraken van acne minder vaak voorkomen. De natuurlijke balans van de huid komt terug door kamille en overtollige talgproductie wordt verminderd.

Tea tree olie

Tea treeTea tree olie tegen acne is een wondermiddel en intussen al vrij bekend. De olie kan puur op een puistje aangebracht worden en er bestaan ook huidverzorgings producten met tea tree olie. Het is een natuurlijk middel dat enorm veel anti oxidanten bevat en het herstel van de huid versneld. Tea tree olie vernietigd alle bacteriën en hierdoor heeft acne geen kans meer.

Foto door Chotda op Flickr

Bananen schil tegen acne

Bananen schilHet is al een tijdje een hele hype op het internet maar na het zien van de geweldige ervaringen van andere meiden ben ik het gaan geloven! De bananen schil heeft genezende eigenschappen en zorgt bij dagelijks gebruik voor een enorme vermindering van acne! Wrijf gewoon de schil van een banaan op de plaatsen waar de acne voorkomt en laat de stoffen de hele nacht inwerken.

Reageer op “Natuurlijke oplossingen tegen acne”