Het perfecte gewicht

maandag 20 mei 2013 / 2 / Dieet en Gezondheid

Het perfecte gewichtBestaat het perfecte gewicht eigenlijk wel? Er zijn namelijk een heleboel valkuilen en misvattingen op dit gebied. Iemand van een bepaald gewicht en lengte kan er geweldig uitzien, en de ander mag wel een beetje afvallen! Dit is een goede manier om je perfecte of ideale gewicht zelf te gaan bepalen! Bereken hieronder je BMI, bepaal je ideale gewicht, maar vergeet ook niet over je vetpercentage en je spieren!

 

Het perfecte gewicht: je BMI

Puur op het gebied van je gezondheid is het een goede manier om je BMI eens te bekijken. Dit is echter een grove berekening en houdt geen rekening met vetpercentage. Met verschillende website's is het mogelijk om je BMI te berekenen.

Wat zegt dit over mij?

De BMI metings methode houdt dus geen rekening met het vetpercentage! Het vetpercentage is niet alleen belangrijk om er mooi uit te zien, ook voor de gezondheid is het van levensbelang.

Je vetpercentage en je ideale gewicht

Een persoon kan dus op het ideale gewicht zitten, en nog steeds minder strak in het vel zitten. Dit is op een simpele manier gezegd het vetpercentage dat hierin meespeelt.

Het vetpercentage is even belangrijk voor de gezondheid als het BMI en wordt bepaald door hetgeen je eet, en je lichaamsbeweging.

Afvallen van vet of spieren

Afvallen of gewicht verliezen is een oneindig samenspel van het verlies van vet of spieren. Als je teveel spieren verliest, zoals door ongezonde diëten, of teveel cardio oefeningen ineens, dan gaat je lichaam geen vet meer verbranden maar spieren.

Hoe minder spieren je hebt, hoe minder verbranding er überhaupt nog kan plaatsvinden! Daarom is naast cardio oefeningen ook een spiertraining belangrijk!

Spieren, vet en je ideale gewicht

De conclusie is dat je ideale gewicht niet te bepalen is aan de cijfers op de weegschaal! Je kan het bepalen door regelmatig metingen te doen en je vetpercentage te gaan bepalen. Dit is een betere indicatie om te bepalen hoe fit en lekker in je vel jij zit.

Mannelijke meningen

Ook hier geldt weer dat de meningen verdeeld zijn. Sommige mannen vinden het ideale gewicht bij een vrouw als ze lekker slank, volslank of gewoon ‘gemiddeld’ is. Mannen houden wel van een strak lichaam, dit is te bepalen aan het vetpercentage.

 

2 reacties op “Het perfecte gewicht”
 1. 1 oma

  Ha Safira,

  Het is niet erg met een randje vet, modder vet is niet mooi maar ook niet gezond.
  Maar soms is het niet door een andere oorzaak ontstaan, daarom ben ik altijd voorzicht met iemand te veroordelen op zijn uiterlijk. oma

  beantwoorden20 mei 2013 23:11
  • Hallo Oma,
   Dat is inderdaad zo, door diabetes kan iemand bijvoorbeeld bijkomen.
   Maar ook iemand die slank is, wordt niet graag “magere lat”, of “dunne” genoemd. Een ander gewoon accepteren is nog altijd het best. Een betere wereld begint bij jezelf.
   Groetjes :)

   beantwoorden21 mei 2013 11:50
Reageer op “Het perfecte gewicht”