Victoria Beckham’s Alkaline dieet

woensdag 6 feb 2013 / 3 / Dieet en Gezondheid

Victoria Beckham's Alkaline dieetHet dieet van Victoria Beckham is een grote trend genaamd: Het Alkaline dieet. Het is een dieetplan dat hoog in de proteïnen zit en waar sterk, geraffineerde voeding vermeden moet worden samen met de meeste vlees soorten, cafeïne, alcohol en suiker. In plaats daarvan krijg je meer groene groenten op je bord, lekkere salades en als snack verschillende noten.

Victoria Beckham witte jurkVictoria Beckham dieet

Fotocredit: Featureflash / Shutterstock

Victoria Beckhams Alkaline dieet

Het dieet van celebs is vaak heel anders dan het "gewone" dieetplan van de meeste mensen. Victoria Beckham moet er op haar best uitzien om geld te blijven verdienen. Toch is het altijd te proberen en sommige diëten zijn behoorlijk effectief en gezond. Zo ook het alkaline dieet.

Het alkaline dieet: wat is het?

Het alkaline dieet is een dieet plan dat gebaseerd is op voedsel met een lage alkaliniteit. Een lage zuurwaarde dus. Ieder voedingsmiddel schijnt de PH waarde van het lichaam te veranderen. Dit is meetbaar en al tientallen jaren geleden onderzocht. Hoewel er geen officieel onderzoek is gedaan naar het alkalinedieet, is het toch een heel goed voedingsplan van Victoria Beckham, gemaakt om de natuurlijke zuurgraad van je lichaam te herstellen.

Wat wordt er gegeten in dit dieetplan?

Het alkalinedieet is hoofdzakelijk vegetarisch. Verse groenten en fruit. Ook mag er soja gegeten worden, granen en zoete aardappelen.
Rauwe spinazie, avocado, noten, spruitjes, lijnzaadolie, olijfolie, vis, broccoli, wilde rijst, quinoa en andere natuurlijke, onbewerkte granen.
De hoofdvoeding is dus groenten en fruit. Vis, noten en andere voedingsmiddelen hoog in proteïne worden hieraan toegevoegd. De nadruk ligt op groene groenten.

Wat is er verboden?

Vlees, de meeste zuivel, suiker, cafeïne, alcohol, kunstmatige voedingsstoffen.

Het voordeel van het alkaline dieet

Naar het schijnt krijg je hier een heleboel meer energie van en verdwijnen vage klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en nog veel meer. Dit is een goed dieet om samen met lichaamsoefeningen te doen omdat het veel proteïnen heeft uit goede bronnen zoals groenten, noten en soja.
Het voordeel is dat dit dieet veel gezonder is dan andere dieetplannen waar de nadruk ligt op het eten van dierlijke proteïnen. Teveel vlees kan namelijk inderdaad verzuring van het lichaam en nierstenen veroorzaken.
Door de hoge proteïnen gaat het lichaam meer spieren aanmaken en dit verhoogt de stofwisseling. Het is een erg goed dieet.

De nadelen:

Veel dokters en onderzoekers zullen deze denkwijze belachelijk vinden omdat ons lichaam heel goed in staat is om zelf een goede PH waarde te behouden. Het eten van "verkeerde" voeding kan dit niet verstoren. Het dieet is weer een andere manier om te zeggen wat we allemaal al wisten: eet meer fruit, groenten en vermijd kunstmatige voedingsstoffen, vet en teveel vlees.

Heeft Victoria Beckham gelijk?

Om het echt te proberen zal een boek hierover natuurlijk veel beter zijn, voor aan volledig dieet plan. Maar de basis van dit dieet klopt natuurlijk wel. Onbewerkte voeding zorgt voor een mooier uiterlijk en laat je afvallen. Koffie en alcohol zijn slecht voor je huid en brengen je stofwisseling door de war.

3 reacties op “Victoria Beckham’s Alkaline dieet”
 1. 2 Carlo

  Ikzelf zie het niet echt als een dieet, maar meer als een eetpatroon. In mijn beleving val je er ook alleen maar van af als je overgewicht hebt, je lichaam functioneert gewoon beter waardoor je vanzelf op je ideale gewicht beland. Ook bij ondergewicht. Daarnaast is het heel makkelijk te volgen met lekkere recepten zoals op supersnel gezond (www.supersnelgezond.nl) waar allemaal lekker alkaline dieet recepten staan.

  beantwoorden8 feb 2013 11:29
 2. 1 oma

  Ha Safira,

  Wat ze zegt is goed om te laten staan, ook al ben je niet aan het lijnen. oma

  beantwoorden7 feb 2013 00:46
Reageer op “Victoria Beckham’s Alkaline dieet”