Wallen en allergie

maandag 24 jun 2013 / 2 / Dieet en Gezondheid

allergieHeb jij ook alle smeersels geprobeerd en gaan je wallen nog niet weg? Wallen en donkere kringen kunnen ook door allergie komen. Een allergie hoeft niet samen te gaan met dramatische niesbuien, het kan ook een sluimerende aandoening zijn die huidklachten veroorzaakt! Allergie is een vervelend iets, er is weinig aan te doen. Alleen met de juiste medicijnen, en door de allergenen te vermijden, kunnen je klachten verdwijnen.

Mijn verhaal over oogwallen en allergie

Alle oog crèmes had ik al eens geprobeerd! Het was een dure hobby, maar toch bleven mijn wallen en donkere kringen gewoon zitten!
Ik ben allergisch voor veel verschillende stoffen zoals stof, pollen, hondenharen en citrusvruchten. Meestal vermijd ik gewoon deze stoffen, en vallen de symptomen wel mee. Ik had er nooit bij stilgestaan dat allergie ook wallen en donkere kringen kan veroorzaken!
Op een dag ging ik toevallig naar de huisarts, en die zag dat mijn huid zo opgezwollen was rond mijn ogen. Ik kreeg verschillende middelen mee zoals tabletten en een huid crème. De volgende ochtend stond ik op, en de donkere kringen verdwenen als sneeuw voor de zon!

Overactief immuunsysteem

Stof, huisstofmijt, pollen en schimmelsporen kunnen allergische reacties uitlokken in het lichaam. Rond je ogen kan je hierdoor last krijgen van een ontstekings reactie. Rode ogen, opgezwollen huid en oogwallen zijn het resultaat.
Allergie komt door een overactief immuunsysteem. Stoffen die normaal geen problemen zijn bij andere mensen, worden door dit lichaam bestreden, als reactie krijg je verschillende klachten.

Donkere kringen door allergie

Een donkere kring door allergie ziet er een beetje anders uit. Het lijkt op uitgelopen mascara, de plaats van de donkere kring zit meer aan de buitenkant.

Huidklachten en allergie

Niet alleen wallen, donkere kringen en overhangende oogleden, ook puistjes en mee-eters kunnen veroorzaakt worden door allergie!
De eerste stap: is natuurlijk om naar je huisarts te gaan. Die kan helpen om de juiste middelen voor te schrijven.

Vermijd de allergenen zoveel mogelijk. Lok geen reacties uit omdat allergenen niet alleen huidklachten, maar op de lange termijn ook astma kunnen veroorzaken!

2 reacties op “Wallen en allergie”
 1. 2 Aleks

  Welke tabletten en huidcreme waren dit? Alvast bedankt voor het antwoord.

  beantwoorden30 aug 2013 15:00
 2. 1 Anne

  Ha Safira,

  Allergie, praat me er niet van, snotter de snot. Anne

  beantwoorden26 jun 2013 23:38
Reageer op “Wallen en allergie”