Winterdepressie tips

dinsdag 6 nov 2012 / 0 / Dieet en Gezondheid

winterdepressie tipsWinterdepressie tips kan iedereen wel eens gebruiken omdat het gewoon deprimerend is als het de hele tijd donker is. Gelukkig zijn er enkele dingen aan te doen waardoor je ook zonder depressie de winter door kan komen! Behalve van je depressie afraken is het ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen in de winter zodat je niet de hele tijd verkouden bent én depressief!

1: Pas op met suiker

Tijdens de donkere dagen heb je vanzelf meer de neiging om meer te gaan snoepen. De avonden duren heel lang en het lichaam vraagt ernaar. Toch zorgt suiker ervoor dat we ons slechter voelen. De bloedsuiker krijgt een grote piek, en zakt daarna de diepte in. Met een futloos gevoel als gevolg!

2: Neem een voorraad Omega-3

Omega 3 heeft een heel goed effect tegen een depressie omdat het je humeur verhoogd. Het is meerdere keren wetenschappelijk bewezen dus niet als alternatieve genezing maar het is gewoon echt waar dat Omega-3 helpt tegen een depressie!

3: Geef eens iets terug

"De beste manier om jezelf terug te vinden is jezelf verliezen tijdens het helpen van anderen.", Gandhi

De behoefte om andere mensen te helpen is menselijk en gezond. Het is een natuurlijk middel tegen een depressie en zorgt er direct voor dat je afgeleid bent.

4: Sport

Het koude weer is geen excuus om niet te zweten. Je bouwt er namelijk een heel sterke immuniteit mee op als je af en toe in de kou een sprintje trekt bijvoorbeeld. Ook gewoon naar de sportschool gaan zorgt ervoor dat het lichaam zichzelf weer oppept.

5: Gebruik licht therapie tegen een winterdepressie

Lichttherapie is eigenlijk het zitten voor een fluoriserende lamp die een intensiteit heeft van ongeveer 10,000lux. Het zorgt voor meer energie en helpt om het bioritme weer helemaal in orde te krijgen. Je moet er wel vaak de tijd voor nemen maar de resultaten zijn geweldig.

6: Draag felgekleurde kleding

Optimisme en kleuren hebben een direct psychologisch verband met elkaar en daarom is het goed om felle kleurtjes te dragen in de winter. Je humeur gaat met een paar sprongetjes vooruit als de zonneschijn tenminste in je kleding terug te vinden is.

7: Dwing jezelf om naar buiten te gaan

Geen zin om naar buiten te gaan? Het daglicht zorgt er toch direct voor dat je winterdepressie sneller verdwijnt. Ga een stukje wandelen, doe te voet boodschappen, wandel met je hond. Probeer de schoonheid van de winter toch te zien in het landschap om meteen een beetje gelukkiger te worden.

8: Jij en je vrienden

Het lijkt logisch om ook in de winter je vrienden vaak te zien. Houd contact met elkaar, ga samen op reis. Dankzij de technologie kunnen we ook online veel vrienden krijgen en dit helpt ook heel goed tegen een winterdepressie.

9: Boek een last Minute

Dit is een gegarandeerde oplossing: boek een reis naar het Zuiden en dan ben je zeker van je depressie af. Het is maar een tijdelijke oplossing want je kan niet de hele winter op vakantie gaan. Maar enkele dagen genieten van het fijne weer zorgt ervoor dat je licht ziet aan het einde van de tunnel.

10: Start een project

De winter is het ideale tijdstip om te beginnen met een project: Schrijf een boek, leer een taal, schilder je muren enzovoort. Het is een fijne tijd omdat je minder afgeleid bent in de winter én het zorgt er ook nog voor dat de tijd veel sneller voorbij gaat!

 

Reageer op “Winterdepressie tips”