Wonderolie

maandag 5 nov 2012 / 0 / Dieet en Gezondheid

WonderolieWonderolie (Castorolie, Ricinusolie) is gemaakt van de vrucht van de Wonderboom (Ricinus communis), de zogenaamde wonderboon. Wonderolie heeft bijzondere eigenschappen waaronder het de haargroei bevorderd. Gebruik dagelijks een klein beetje wonderolie op je wimpers en binnen enkele maanden is er een groot verschil te zien! Wonderolie werkt kalmerend en verzachtend en wordt ook vaak gebruikt in de huidverzorging omdat het de huid ook afdekt tegen schadelijke stoffen.

Huid

Wonderolie kan je op verschillende manieren gebruiken voor de huidverzorging. Het maakt de huid glad en heeft ontstekingsremmende eigenschappen.
Gebruik wonderolie om een puistje tegen te gaan door een druppeltje olie op een pleister te doen en dit de hele nacht op een puistje te laten zitten. De volgende dag is de roodheid en de ontsteking weg!

Oil cleansing method en wonderolie

De oil cleansing methode is een nieuwe manier van huidverzorging waarmee er enkel natuurlijke oliën worden gebruikt om de huid te reinigen. Breng een beetje natuurlijke olie aan op je huid en masseer het zachtjes tot het gedeeltelijk in de huid trekt en het vuil los komt. Daarna met een lauw washandje het gezicht verder schoonmaken.

Het is NIET aan te raden om dit alleen met wonderolie te doen omdat dit de haargroei sterk bevorderd. Je kan wel enkele druppels wonderolie toevoegen bij een andere natuurlijke olie. Dit zorgt voor een ontstekingsremmend en anti-huidverouderend effect.

Wonderolie op het haar

Wonderolie stimuleert de haargroei en zorgt er dus voor dat je minder haarverlies krijgt, en het haar sneller gaat groeien. De meesten zijn bang om wonderolie in het haar te gebruiken omdat het heel dikke olie is.
Toch is het heel goed voor het haar.
Werkwijze:
Verwarm een beetje wonderolie in bijvoorbeeld de magnetron.
Masseer de olie op handdoek droog haar, vooral op de hoofdhuid.
Laat het vijftien minuten inwerken(of een hele nacht voor beter effect) en was het haar zoals normaal.

Wonderolie en huidaandoeningen

Wratjes en wonderolie

Wratten kunnen weggaan met wonderolie als je er iedere dag een pleister opplakt met wonderolie. Na enkele weken vallen ze eraf.

Eelt en eksterogen

Wrijf de aangetaste plekken in met wonderolie. Plak het af met een pleister en laat het een nacht intrekken. Doe dit enkele dagen tot je het gewenste resultaat hebt behaald.

Kalknagels

Door dagelijks wonderolie op kalknagels te gebruiken, gaan ze na verloop van tijd weg. Doe het eventueel met een pleistertje en laat het een nacht intrekken. Na enkele weken is de klaknagel verdwenen!

Reageer op “Wonderolie”