Zumba schoenen

vrijdag 4 mei 2012 / 4 / Dieet en Gezondheid

Zumba schoenenZumba schoenen zijn erg belangrijk om te dragen zodat de knieën en enkels niet verdraaid worden tijdens de draaiende bewegingen op de bal van de voet. Tijdens een Zumba dansles wordt er vaak gedraaid en als de voet tijdens die beweging op de vloer blijft “plakken” door de verkeerde schoenen, dan kan er flinke schade opgelopen worden aan verschillende gewrichten. Wat zijn goede Zumba schoenen? En waar kan je Zumba schoenen bestellen?

Zumba schoenen de do’s en dont’s

Een renschoen of zelfs een fitness schoen kan al verkeerd zijn voor een uitgebreide Zumba les. Haal liever een dansschoen of een sneaker met een goed draaipunt! Een draaipunt is een cirkel onder de schoen die ervoor zorgt dat draaibewegingen moeiteloos uitgevoerd kunnen worden.

De standaard dansschoen voor onder andere Jazz ballet KAN geschikt zijn voor Zumba, toch moet men hiermee opletten omdat deze schoenen vaak helemaal geen schokdemping hebben. Dit is dan weer niet goed voor de springbewegingen! Kijk liever voor professionele  Zumba schoenen!

Houd rekening met de ondergrond! Op een houten vloer is iets minder demping en iets meer grip nodig dan op tapijt bijvoorbeeld.

Houd rekening met de stijl van je leraar of lerares, sommigen geven meer springbewegingen en anderen doen meer draai en dansbewegingen tijdens de Zumba les. Bij meer springbewegingen is een schoen met een goede schokdemper of zelfs van achter met een air kussentje vereist. Bij dansbewegingen is het juist beter om de grond te voelen met je Zumba schoenen om de dansbewegingen ook op een goede manier uit te voeren.

Welke schoenen zijn geschikt voor Zumba?

De mogelijkheden qua  Zumba schoenen zijn eindeloos, houd er dus rekening mee dat er niet TEVEEL grip moet zijn. Een renschoen valt dus af. Sommige fitness schoenen zijn wel geschikt maar het beste is natuurlijk om gewoon echte Zumba schoenen te bestellen in de Zumbashop.

De Officiële Zumba schoenen

Zumba schoenen

Qua draaicirkel heel goed afgewerkt alleen heel erg duur in de aanschaf zijn de officiële Zumba schoenen. Zeker de moeite waard om te kopen want je doet er heel lang mee en de schoenen zijn belangrijker voor de gezondheid dan de rest van de outfit tijdens Zumba.

Hier verkrijgbaar.

Jazz dans schoenen

Jazz schoenen

De jazz dans schoenen voor Zumba zijn ook erg geschikt en vooral op zachte ondergronden een betere keus. Minder goed natuurlijk als er veel spring bewegingen gemaakt moeten worden.

Hier verkrijgbaar.

De Adidas Workout Low/Motion

ADIDAS Low Motion

Soms vind je een juweeltje van Zumba schoenen in de gewone schoenenwinkel. De Adidas Workout Low is algemeen verkrijgbaar en heel geschikt om Zumba mee te dansen. De grip is niet altijd perfect op gladde ondergronden maar vooral de draaicirkel en de demping is heel erg goed. Hier is goed te zien hoe een Zumba schoen verschilt van een gewone sportschoen, vooral aan de onderkant. Hier kan je dus op selecteren bij het shoppen.

De Studio 54

Danssneaker

De Studio 54 danssneaker van Yofashion heeft precies een goede grip op de iets gladdere ondergrond zoals op een houten vloer. De demping is enorm goed, soms had ik last van mijn knieën na een intensieve Zumba workout. Dit is verleden tijd sinds ik de Studio 54 danssneakers heb mogen proberen. De split-zool geeft veel meer bewegingsvrijheid en stabiliteit bij bepaalde bewegingen en je kan ze makkelijk aan en uit doen.

De Nike Musique

Nike Musique

Veel naar gezocht maar nooit online gevonden, alleen via Ebay! De Nike Musique is mooi afgewerkt en er staan veel goede reviews van deze schoen overal op internet. Het schijnt de perfecte schoen voor Zumba te zijn. Jammer genoeg betaal je dan zoveel verzendkosten.

Andere plaatsen voor Zumba schoenen

Bij de Detaclon(een sportwinkel in België) zijn goedkope schoenen te verkrijgen die erg geschikt zijn om Zumba mee te dansen.

Ook in de “gewone” sport schoenenwinkel is vaak wel iets te vinden.

4 reacties op “Zumba schoenen”
 1. 3 Rinia

  Ik heb belangstelling over de zumba schoenen en kleding, wat is het adres of kan ik het ook online bestellen. Graag wat prijzen en modellen opsturen.

  Bij voorbaat dank
  Rinia

  beantwoorden20 feb 2013 17:16
 2. 2 cynthia

  even terugkomend op de schoenen van nike. Deze zijn te vinden bij http://www.sporthuis.nl
  Nog een vraag, ik ben net begonnen met zumba en door mijn overgewicht heb ik schoenen met goeie demping nodig. Welke zou je aanraden?
  gr. cynt

  beantwoorden29 jan 2013 07:39
 3. 1 mirjam

  ik wil even reageren op zumba schoenen. ik dans gemiddeld 6 uur per week zumba. alleen mijn probleem is dat ik een grote schoenmaat (maat 44) heb en dan wordt het erg moeilijk om goede schoenen te vinden want je komt bijna altijd uit in heren maten en die passen niet erg goed. vaak zijn ze te breed of bij de tenen te hoog dus moet het gaan opvullen dus niet een idale situatie. ben nu weer alles aan het afzoeken naar goede schoenen. gr Mirjam

  beantwoorden15 okt 2012 15:19
Reageer op “Zumba schoenen”