Art Deco stijl en mode

donderdag 19 mrt 2009 / 1 / Mode en Fashion Nieuws

art-deco02 In Parijs was er recent een tentoonstelling van Art Deco juwelen. De stijl en invloed op de mode werden hiermee gevierd. De tentoonstelling laat alle Art Deco invloeden duidelijk zien en het is interessant om het zelfs terug te vinden in Rusland en zelfs tot in China.De invloed van Art Deco werd op gang gebracht door de snelle vooruitgang in de techniek.

Inspiratie van Art Deco juwelen

Dit is terug te vinden in het design van de sieraden. Het werd geïnspireerd op futurisme en machines. Sommige Art Deco stukken zijn ook gevormd uit onderdelen van toentertijd moderne machines.
De Art Deco stijl is een erg populaire en beroemde kunst beweging. Het had een grote invloed op de wereld van sieraden. Art Deco is geïntroduceerd in 1920, en eindigde in 1930. De stijl uit zich in zeer abstracte designs met geometrische patronen. De meeste Art Deco sieraden hebben een erg luxueus design. Dit komt door de grote hoeveelheid geld die aanwezig was ten tijde van de oorlog in 1914. Het gaf de kans tot het kopen van de beste materialen zoals diamant, platina, rood goud en geel goud.

art-deco04

art-deco06

art-deco01

09049-4188_P00

08189-4276_P00

 

Invloed van Art Deco op de tegenwoordige tijd

Jaren later rond 1970 kwam de Art Deco beweging weer razendsnel op gang en werd het zeer populair in de decoratieve kunst. De Art Deco stijl is tegenwoordig terug te vinden als invloed in vele branches.

couture-art-deco

1 reactie op “Art Deco stijl en mode”
  1. I love Art-deco!

    glovely!

    beantwoorden20 mei 2009 12:43
Reageer op “Art Deco stijl en mode”