H&M Conscious collectie 2013

donderdag 4 apr 2013 / 0 / Mode en Fashion Nieuws

H&M Conscious collectie 2013Dit voorjaar kan je bij de H&M terecht voor de Conscious collectie van 2013. Dit is kleding die boordevol Hollywood-glamour zit, en tevens gemaakt is van duurzame materialen. Het maakt namelijk deel uit van de H&M Conscious werkzaamheden om duurzame mode voor dezelfde prijs aan te bieden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals biologisch katoen, herbruikt polyester, gerecyclede polyamide en tencel.

H&M feestjurken en galajurken 2013

De feest en galajurken van de H&M, zijn prachtig gemaakt, en zien er heel erg mooi uit. Er worden verschillende materialen gebruikt en de prijzen zijn meer dan coulant. Iedereen kan het zich dus veroorloven om prachtig gekleed naar een galafeest te gaan.

Het is tevens een leuke collectie met feestjurken, feestkleding en galakleding voor dames.

Niet alleen een jurk naar een gala

H&M feestjurken en galajurken 2013

Conscious collectie 2013

H&M heeft ook leuke jasjes, jumpsuits, blazers en gilets in de Conscious collectie van 2013. De stoffen en kleuren gaan van creme, zacht roze, en dieprood. Ook zwart krijgt een plaats in de collectie.

Spelen met vormen en volume

HM kleding 2013

HM feestkleding

De traditionele feestjurk is vervangen door nieuwe exemplaren. H&M heeft gespeeld met verschillende vormen en stijlen. Het resultaat is een speelse en vrolijke feestkleding collectie. De duurzaamheid is een extra voordeel.

Franjes en kant

Lange feestjurk H&M

Galajurk franjes accessoires

Dit voorjaar heersen de franjes over het modebeeld. De bikini met franjes, leuke topjes, en jurken met franjes zijn het helemaal! Het is enorm leuk en feestelijk!

Een prachtig Silhouet

Feestkleding jumpsuit broekpak

HM feest en gala jurken 2013

Door extra volume te gebruiken bij de heupen, krijg je een mooie en vrouwelijke vorm. De lange feestjurk, maar ook een kortere cocktailjurk zijn het helemaal!

Variaties met stoffen

H&M

Jurk met sleep

Stoffen en kleuren worden afwisselend gebruikt. Zo is er voor elk wat wils!

De Conscious collectie niet voor groentjes

H&M ligt sinds de lancering van Conscious collectie van 2013 behoorlijk onder vuur!

De stichting Schone Kleren Campagne beschuldigt het modebedrijf ervan dat de lonen van de werkers in Cambodja te laag zijn voor hun basisbehoeftes. Er zijn in 2011 maar liefs 2900 kledingarbeiders flauwgevallen door ondervoeding.
H&M heeft hierop ontkennend reageert en verklaart dat alle arbeiders minstens een minimumloon krijgen. Toch heeft H&M geen eigen fabrieken, dus de vraag is of dat ook zo gebeurt.

Groen of toch niet?

H&M is een van de weinige kledingmerken die zich actief inzet in het gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen. Hoewel de arbeidsomstandigheden even belangrijk horen te zijn. H&M reageert snel en verbeterd altijd daar waar het kan. Als de claims juist blijken te zijn, dan zal hier hoogstwaarschijnlijk snel iets aan gedaan worden.

De meeste mensen hebben geen geld om dure, eco-vriendelijke kleding te kopen. Daarom blijft de H&M een goed alternatief. Dit wil niet zeggen dat duurzame kleding duur hoeft te zijn.

En zeker op de lonen hoeft niet bespaard te worden.

Slechts 2% van de prijs van een kledingstuk, gaat naar de lonen!

Reageer op “H&M Conscious collectie 2013”