Kleurentrends lente 2014

zondag 5 jan 2014 / 0 / Mode en Fashion Nieuws

kleurentrends lente 20142014 is het jaar van expressie. Hier horen natuurlijk ook gedurfde kleuren bij en we mogen ons verheugen op een lente en voorjaar die qua kleuren gaat knallen. Kleuren beïnvloeden onze stemming en zetten daadwerkelijk de toon van een outfit. Daarom is het zo belangrijk wat de kleurentrends gaan worden. De lente brengt een kleurenpalet dat het “colorblocking” en de pastelkleuren achter zich laat en optimistisch vooruit kijkt.

De kleuren voorspelling van 2014

Pantone is een expert op het gebied van de voorspelling van kleurentrends en voorspeld niet alleen maar bepaald de modetrends. Het is dit voorjaar een mix van levendige en romantische kleuren met de focus op het artistieke en emotionele aspect achter de kleur.

kleurentrends lente 2014

Lila, verschillende kleuren blauw, ecogroen, grijs, mosterdgeel, cayenne en zandkleuren. Dit zijn de tien kleuren die de hoofdtoon leggen voor de lente en het voorjaar van 2014 op het gebied van kleurentrends. Veel kleurtjes die licht lijken te geven en die erg leuk te combineren zijn dus.

Leuke voorbeelden en kleurencombinaties voor de lente-zomer van 2014!

Bekijk hieronder enkele voorbeelden en kleurencombinaties zodat je naast al die kleurbenamingen meteen een leuk idee en inspiratie kan krijgen voor de kleurentrends van 2014!

Blauw en (zacht) groen

Blauw grijs kleurentrend

Een gedurfde combinatie maakt het extra leuk en geschikt voor de zomer!

Lila en paarskleuren 2014

Lila kleuren mode 2014

Dit kan je leuk combineren en staat erg vrolijk in de zomer.

Grijs en zachtgroen

Kleuren mode zomer 2014

Beige en zandkleuren

Beige en goudkleuren

Zachtrood en oranje

Rood en oranje

De conclusie?

Dat het kleurenpalet erg mooi is, en je dit voorjaar dus leuk kan experimenteren. De kleurtjes verschijnen meestal vanzelf in de winkels en kunnen naar hartelust gecombineerd worden.

Reageer op “Kleurentrends lente 2014”