Haute Couture ontwerper Stephan Badal

donderdag 13 mrt 2014 / 0 / Mode en Fashion Nieuws

 Haute CoutureWelke vrouw droomt er nu niet van exclusieve kleding die tevens helemaal handgemaakt is, en precies goed afgewerkt is tot in de kleinste details? Stephan Badal maakt dromen waar met zijn exclusieve kleding. Het heeft net dat tikkeltje extra, soms adembenemend, soms choquerend. Een onvergetelijke modeontwerper met Nederlandse roots, sinds een hele tijd een Antwerpenaar om trots op te zijn en een heel grote naam in de modewereld. Enkel de "lucky few" kunnen zijn kleding dragen! Belgische Haute Couture is sowieso iets om te koesteren en een modeshow in Wilrijk is natuurlijk helemaal geweldig!

Wie is Stephan Badal?

Stephan BadalBadal Stephan Couture

Je ziet hem in het jasje van Michelle Obama, samen op een foto met Louis Van Gaal. Hoogstwaarschijnlijk hebben we allemaal ooit een glimp opgevangen van deze grote man.
Zijn kleding is onwerkelijk en lijkt van grote mode-hoofdsteden te komen. Toch is het gewoon Europees en iets om trots op te zijn!
Hij is grondlegger van haute couture in Europa zal je wel kunnen zeggen. Hij ontwerpt exclusieve kleding voor dames en heren, bruidskleding, tassen, juwelen en pre-a-porter. Er staat nu al 17 jaar op zijn lijstje met ervaring en hiermee is een internationaal cliënteel opgebouwd.
De roots liggen in Nederland, waar hij zijn couture opleiding heeft gevolgd in de Bob Molenaal Fashion school in Amsterdam. In 1996 heeft hij zijn eerste collectie gecreëerd en is sindsdien niet meer te stoppen.

Modeshow Badal

Femme Fatale

Stephan Badal's modehuis in Antwerpen

Een gebouw van vier verdiepingen en tien kamers. Het modehuis van Stephan Badal is een prachtig gebouw dat 120 jaar oud is. Hier kunnen klanten echt met stijl ontvangen worden.

Stephan Badal's modehuis in Antwerpen

Modeshow in Kasteel Den Brandt in Antwerpen

Modeshow in Kasteel Den Brandt in Antwerpen

Ook dit seizoen worden de nieuwe kledingstukken van 2014 gepresenteerd op deze geweldige locatie. Zeker de moeite om eens heen te gaan.
In het luxueuze kasteel in Wilrijk komen rond de 250 mensen samen om de modeshow van de couture collectie te bewonderen.

De inspiratie en ontwerpen

De inspiratie en ontwerpen van Stephan Badal

Stephan Badal ontwerpt kleding met de nadruk op zijn cliënteel, hier komt zijn inspiratie vandaan en de kleding wordt aangepast om het mooiste aan iemand te benadrukken.
De stoffen en materialen worden gehaald uit Parijs en Italië. Dezelfde plaatsen als waar Chanel stoffen vandaan komen. Onder zijn handen komen de stoffen tot leven en krijgt hij een beeld van het kledingstuk.
Naast ontwerpen maakt Stephan ook zelf patronen! Ook dit is een hele kunst want het is eigenlijk een vak apart.

Onvergetelijk mooi en interessant

Couture Stephan Badal

Ondanks dit alles is het gewoon een vriendelijke en fijne man waar je een leuk gesprek mee kan voeren en die echt luistert naar de wensen van zijn cliënteel.
Het is dus zeker een bezoekje waard en een heuse aanwinst als je eens in de buurt bent van Antwerpen. Ook voor degenen die op zoek zijn naar een exclusieve jurk of kleding die de aandacht trekt.

Reageer op “Haute Couture ontwerper Stephan Badal”