50-plus kapsels: de tips en adviezen!

dinsdag 22 jul 2008 / 33 / Kapsels en Haarmode

Op veler verzoek zijn hier kapsels voor 50-plus. Als de vijftigjarige leeftijd bereikt word, veranderd er eigenlijk helemaal niks. Het gaat allemaal om hoe je je voelt.
Dit zijn slechts ideeën, geen voorschriften. Madonna is het ultieme voorbeeld van een vrouw, die gewoon moderne kapsels blijft dragen. Met kapsels is het net als met kleding en mode: draag het zoals je je voelt!
Leeftijd zit echt tussen de oren. Dus alle andere kapsels op firanet kunnen natuurlijk ook goed gedragen worden door een vrouw van middelbare leeftijd.

 

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

ShutterstockShutterstock

Shutterstock

CanstockShutterstock

Canstock/Shutterstock

Moderne kapsels voor de middelbare vrouw

Het linkse kapsel is erg modern, het past bij elke gezichtsvorm, en geeft een vlot uiterlijk.

Het rechtse kapsel: met de kleuren kan uiteraard gespeeld worden. Met lichte plukken ziet dit kapsel er modern uit. Met een honingblonde kleur en donkere stukken geeft het echt een mooi uiterlijk. Je kan alle kanten op!

Korte kapsels

Het linkse kapsel is  een ideale coupe.Het is langer van boven en de frou geeft het een zeer vrouwelijk uiterlijk. Door het iedere dag goed uit te brushen kan er veel gevarieerd worden met dit kapsel.

Het rechtse is dan even iets anders. Wel een voorbeeld van een lang kapsel dat een jeugdig uiterlijk geeft.

 

Dit kapsel hierboven sprak me zo erg aan dat ik bijna spontaan mensen begon te knippen. Met producten zoals wax en een goede haarlak worden plukjes in het haar gemaakt. Door de langere achterkant oogt het heel vrouwelijk en door de korte frou is het weer modern. Een kapsel wat eigenlijk bij bijna iedereen goed past.

Trucjes

Dit is het perfecte voorbeeld hoe je door je haren te verven en baliages te zetten op de juiste plaatsen naar een sprankelende look kunt gaan. Ook heeft deze dame perfect de modetrends gevolgd (asymmetrisch), zonder er helemaal "fout" uit te zien.

PS: Bij iedere persoonlijkheid staan verschillende kapsels het beste. Het punt is om dit te ontdekken. Hopelijk hebben jullie ideeën opgedaan :).

33 reacties op “50-plus kapsels: de tips en adviezen!”
 1. 25 Nikki

  Ik bedoel natuurlijk…………….Al die grijze of blonde koppies………………

  beantwoorden28 mei 2013 10:27
 2. 24 Nikki

  Ik word dit jaar 60 en verf mijn half lange haar nog altijd donker-mahonie! Ik vind het onzin dat een ouder iemand zijn haar niet donker kan verven! Als die grijze of blonde korte koppie, nee voor mij niet!!

  beantwoorden28 mei 2013 10:04
 3. 23 Jo

  Op http://www.firanet.nl/kapsels/mannen/ vind je alleen maar kapsels voor tieners en twintigers… Kapsels voor 40+ (met dan inderdaad wat minder haargroei en een grijze kleur) zie er niet tussen. Spijtig

  beantwoorden4 apr 2013 10:35
 4. 22 gerry

  de mannen worden hier weeral niet geteld, alsof die op 50 allemaal kaal zijn!

  beantwoorden17 feb 2013 20:16
 5. 21 Len

  Ik ben achter in de 50, ga me nu pas verdiepen hoe ik er uit wil zien, prettig te weten dat deze site er is….ik ben 30 kg afgevallen, en mijn erge korte kapsel staat nu ineens niet meer, wil het iets langer laten,( maar niet te netjes), maar net zo grijs/blond als nu..zijn er speciale kapsels voor bolle en minder bolle gezichten?

  Hoop nog meer modellen te zien in de toekomst.. Bedankt voor het meedenken.

  beantwoorden16 nov 2012 15:12
 6. 20 Alberdina

  Ik ben pas 47 en ik vind klassieke kapsel helemaal geweldig. Voor zowel mannen als voor dames. Ik laat het wekelijks watergolven. Heerlijk ontspannen met als resultaat een klassiek Beatrix kapsel.
  Ik draag dit al jaren op deze wijze en krijg vooral van mannen van middelbare leeftijd heel veel complimenten. Vooral de opmerking ‘klassiek’ en ‘vrouwelijk’ hoor ik regelmatig.
  Een ieder moet dat geen doen waar hij of zij zich prettig bij voelt. Ouderwets of nieuwerwets.

  beantwoorden6 okt 2011 19:17
 7. 19 ilonka

  Ik ben in juni 50 geworden en heb lang haar met een pony. Ik heb nog donkerbruin haar en geen grijze haren en ik vind het nog steeds leuk staan. Ik vind dat niemand voor een ander mag bepalen dat je je haar zus of zo moet dragen, je moet jezelf er goed bij voelen.

  beantwoorden6 okt 2011 11:10
 8. 18 jenny

  Ik wordt 56 over een maand, en vind het wel leuk om te kunnen kijken naar kapsels die denk ik toch wel een beetje zijn geselecteerd zijn voor vrouwen van mijn leeftijd.
  Vind het eigelijk jammer dat er maar een paar van zijn, maar misschien ook wel goed anders wordt de keuze zo moeilijk.
  Maar kapsel drie het korte model op deze site vind ik wel heel leuk, kan daar niet meer uitleg misschien naar mijn gestuurd worden zodat ik dat aan mijn kapper kan vertellen.
  Bedankt alvast daarvoor,Jenny.

  beantwoorden21 jun 2011 08:58
 9. 17 femma

  Ik word binnenkort 50. Alleen op papier, verder niet! Dit zegt voldoende.

  beantwoorden2 apr 2011 21:34
 10. 16 Diana

  Allereerst vind ik de woorden oudere dames of vergrijzing verworpen moet worden,want het is discriminatie.
  Een mens wordt niet oud, sterft jong, een boom bereikt een hogere leeftijd. We moeten sterven om te leven. We zijn op aarde om te herstellen wat verloren is gegaan. Daarom gaan mensen op zoek. Het antwoord is liefde. Wat is liefde, liefde is de waarheid. Ik verwijs naar het boek evangelie Mattheus, Lucas Johannes. Om te beginnen grijs is mooi! het zijn sterren. Bij grijs past alles vooral pure kleuren staan geweldig. Leeftijd doet er niet toe, als je haar maar goed zit, dan stralen je ogen. Het is juist goed om meer kapsel-boeken op de markt te brengen van modellen met natuurlijk grijs haar, blinkt als edelmetaal. Je kan daar de mooiste modellen in knippen, het haar glijd door de vingers, het voelt als een waterval. Geverfd haar onder andere gebleekt haar valt niet glijd niet door de vingers, het zit als een pet.

  beantwoorden29 sep 2010 14:54
 11. 15 Diana

  ik wil dit kapsel, grijs met lichte strepen ik heb nu naturel half grijs peper en zout haar, waar kan ik het beste naar toe?

  beantwoorden20 feb 2010 08:36
 12. 14 anne

  Hallo dames,

  Ik wordt dit jaar 53 jaar heb koperblonde haren tot aan mijn schouders en heb maatje 36.
  regelmatig sporten en naar de kapper Ik zie er goed en verzorgd uit en als ik om mij heen kijk kunnen vele twintigers en dertigers er niet eens aan tippen.
  Je bent zo oud als jij je zelf voelt.

  beantwoorden7 feb 2010 16:23
  • Dat vind ik erg stoer en daarom schrijf ik ook dat geen enkele vrouw alleen maar kapsels uit deze pagina kan uitkiezen maar over de hele website.
   Een kapsel is nooit leeftijdsgebonden en het kan erg verschillen per persoon.
   Je maakt de andere vrouwen trots Anne!

   beantwoorden7 feb 2010 23:42
 13. 13 marja

  U was de enige site waar 50plus kapsels worden genoemd. Ik vind dat erg leuk. Variatie is er altijd. 50 plussers willen geinspireerd worden. U geeft ons de kans, waarvoor dank.

  beantwoorden29 jan 2010 16:41
 14. Geachte,
  De verschillende kapsels op deze site kunnen ook perfect geschikt zijn voor iemand van 50 plus. Dus we raden u aan om op deze site verder te kijken.
  We kunnen geen kapsels selecteren en hier 50-plus op plakken. Dan stoten we nogal op ongenoegen.
  Het valt voor ons niet altijd mee om de juiste kapsels te vinden voor iedereen vandaar dat het aanbod zeer gevarieerd is. Wellicht als u rondkijkt of de zoekfunctie gebruikt op de site, zal u vinden wat u zoekt.
  mvg

  beantwoorden3 jan 2010 13:00
 15. 11 Lucies

  Graag meer kapsels voor de vlotte, werkende vrouw van achter in de 50.
  Ik ben uitgekeken op mijn dunne haar dat ik uit wanhoop maar opsteek met 4-tal spelden.

  beantwoorden2 jan 2010 11:42
 16. 10 Diana

  persoonlijk vind ik de kapsels bij ouderen te plukkerig geef mij de looks maar van de jaren tachtig, perfect geknipte korte modellen, grijs wordt de nieuwe trend, grijs kan mooi zijn, vooral bij rode kleding, het past overal bij, het belangrijkste vind ik als je haar glanst als de maan of de Zon als sterren aan de hemel, laat je schijnen, pieken en plukken nee!

  beantwoorden25 dec 2009 18:45
 17. 9 JO

  ook ik ben op zoek naar een geschikt kapsel, ik ben 55, zie er vaak wat moe uit,heb een smal gezicht en donker haar met slechts hier en daar een grijze haar.
  Ik vraag me af of een lichtere haarkleur me een frissere uitstraling zou kunnen geven in combi met warrig kort??

  beantwoorden16 nov 2009 10:59
 18. 8 mathijsen

  Gaarne enige foto,s van 50-6o plus kapsels voor Mannen.!

  beantwoorden20 jul 2009 15:46
 19. 7 m m willems

  Hallo,ik vind het nou juist zo leuk van die verschillende kapsels, erg jammer dat er niet meer komen.
  Groetjes Mia

  beantwoorden5 feb 2009 16:49
 20. Geachte iedereen.
  Aangezien het voor niemand goed schijnt te zijn heb ik besloten om er geen kapsels meer op te zetten voor een bepaalde leeftijd.
  Iedereen kan het beste persoonlijk advies vragen bij een kapsalon.
  De keuzes zijn voor iedereen te individueel.
  Groet
  Safira

  beantwoorden29 jan 2009 17:31
Reageer op “50-plus kapsels: de tips en adviezen!”