Blonde haarkleuren

dinsdag 9 feb 2010 / 62 / Kapsels en Haarmode

Blonde haarkleuren zijn erg in de mode. Het gaat erom dat je de juiste teint kiest voor jou! We hebben echt alle blonde haarkleuren voor je gevonden en handig op een lijst gezet met talloze tipjes. Lees dus het gehele artikel en ontdek je persoonlijke blonde haarkleur die het beste bij jou staat! Een blonde kleur is namelijk heel wat anders dan afgebleekte lokken en tegenwoordig zijn  er kapsels met wel 4 verschillende kleuren blond! Lees snel verder.

Asblond Warm blond
kort-krulhaar
Shutterstock
diva-kapsels
Shutterstock
Het haar hierboven is asblond in een zeer koele tint. Dit wordt meestal verkocht onder een naam als Ice coffee of iets in die trant. Deze blonde haarkleur is voor dames met een koele teint. Je ziet het contrast duidelijk met deze blonde haarkleuren. Dit is een warmer donkerblond. Geschikt voor iemand met een warmere huidskleur en/of oogkleur.

Alle blonde haarkleuren

Witblond Platina
blonde haarkleuren blonde haarkleuren
Een wit blond is een erg mooie kleur en geschikt voor dames met een heel koele teint. Over het algemeen geldt dat hoe langer je haar is, des te donkerder blond het mooiste zal zijn. Met een witblonde haarkleur glanst je haar namelijk minder. Platinablond is nog meer in een asteint. Ook enkel het mooiste bij iemand met een koele huidskleur. Vaak kan je het al aan de ogen zien. Een koele kleur of juist heel warm. Stem je blonde haarkleuren hierop af.
Warm lichtblond Zonneblond
blonde haarkleuren blonde haarkleuren
Deze blonde haarkleuren zijn meer geschikt voor iemand met een warme teint. Het is ook een heel lichte blonde haarkleur maar met een warmere schijn. Vaak heeft het een gouden schijn en wordt het verkocht onder licht-goudblond of zeer licht honingblond. Zonneblond is een blonde haarkleur speciaal geschikt voor dames met een heel warme teint. Heel mooi bij iemand met bijvoorbeeld een warme oog teint en degenen die makkelijk bruin worden in de zon.
Honingblond Asblond
blonde haarkleuren blonde haarkleuren
Honingblond is een echt mooie blonde haarkleur. Het staat nagenoeg bij iedereen en zorgt voor een mooie glans in de haarkleur. Asblond is een erg koele blonde haarkleur. Het kan gebruikt worden om de gele en de te warme tinten uit het haar te verwijderen.
Kaneelblond Donkerblond
blonde haarkleuren blonde haarkleuren
Kaneelblond is de kleur die net nog licht is. Het wordt ook wel een zout en peperblond genoemd. Donkerblond is een geweldige haarkleur. Het staat altijd en extra mooi met highlights.

Blonde haarkleur ideetjes

Honingblond-highlights Koperblond
Dit is een honingblond met highlights. Blonde haarkleuren staan altijd goed. Een warmblond in een koperen haarkleur kan erg mooi staan en een vrolijk uiterlijk geven.
Witblond staat altijd erg stoer en vrouwelijk. Erg mooie blonde haarkleuren. Hier zijn witblonde plukken als highlights gezet zodat de blonde haarkleur toch blijft glanzen.
Cameron-blond Goudblond-honing
Lichtbruin-koper Witblond-koper
blonde haarkleuren blonde haarkleuren
Dit is een lichtbruine kleur met koperen highlights. Ook witblond is een erg mooie blonde haarkleur met koperen highlights.
Bruin-blond Kaneel-Wit-Asblond
blonde haarkleuren blonde haarkleuren
Dit is een bruine kleur met blonde highlights. Kaneel met witblond en asblond werden hier gebruikt.

Tips voor een blonde haarkleur:

  1. Houd het natuurlijk en dicht bij je eigen haarkleur!
  2. Bekijk altijd wat voor type jij bent! Kijk naar je ogen, huid en naar je eigen haarkleur.
  3. Ga voor blonde haarkleuren altijd beter naar de kapper om groen/oranje/geel haar te voorkomen, dit geldt vooral als haar lichter gemaakt moet worden.
  4. Was je haar met een speciale shampoo voor blonde haarkleuren en gebruik haarproducten waar UV bescherming in zit.
  5. Heeft je blonde haarkleur een oppepper nodig? Gebruik eens een kleurshampoo. Onthoud wel dat ook deze haarkleur voor altijd in je haar blijft zitten, ongeacht wat er op de verpakking staat.
  6. Zorg dat je duidelijk beslist welke blonde haarkleuren je wil voordat je naar de kapper gaat. Zoals je ziet bestaan er veel verschillende kleuren blond. Neem plaatjes mee of print deze plaatjes uit. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert om teleurstellingen te voorkomen.
  7. Mooi blond is iets anders dan afgebleekte lokken. Wees voorzichtig met kleuren.

Wat vinden jullie de mooiste blonde haarkleur???

62 reacties op “Blonde haarkleuren”
 1. 52 Roos

  hoi hier een desperate vraagje. Ik had mijn haar altijd mooi goudblond geverfd en wilde een keer donker en heb het bij de kapper donker laten maken maar daar had ik spijt van. Toen heb ik het ontkleurd en aangezien dat oranjeachtig werd heb ik er een 9.1 op gedaan maar nu is het te grijzig, hoe krijg ik deze grijze gloed weg zonder verf en peroxide enzo? voel me net een grijze postduif :S

  beantwoorden16 sep 2013 16:20
 2. 51 lotte

  hallo,
  ik heb blond haar en wil misschien highlights maar is dat mooi als je al blond haar hebt ?
  x lotte

  beantwoorden24 aug 2013 19:16
 3. 50 Anna

  Hallo, ik heb mijn haar altijd donkerbruin/zwart gehad, ik heb een stoer kort kapsel.
  maar, heb het een beetje verprutst. ik heb mijn haar gedaan met Coup soleil. toen had ik t’ oranje, En toen nog een keer geverft met platina blond? nu heb ik mijn haar echt te’ wit. (Ja eigenschuld) ik weet t’. alhoewel ik wel veel complimentjes krijg, over mijn haar. ik maar, kan er zelf niet aanwennen. En nu wil ik over naar donkerblond. maar ik ben bang dat t’ groen word. xd wie kan mij helpen?

  beantwoorden4 aug 2013 21:40
 4. 49 ma

  Ik heb mijn haar gedaan met coup-soleil, werd geel, heb het met silver shampoo behandeld en het is nu zeer blond wat mij enorm bleek maakt , zou ik met (platina)
  shampoo kunnen wassen dat ik een asblonde gloed erover krijg?

  beantwoorden28 jul 2013 20:00
 5. 48 Chaima

  Hoi,
  Ik heb gisteren m’n haar ombre(voor de 2e x) laten verven.
  Het was de bedoeling dat ‘t asblond zou worden, maar het heeft heel licht uitgepakt.
  Terwijl ik zwart haar heb van nature.

  Doordat m’n haar getoupeerd werd is er weinig van m’n haar overgebleven na het wassen voor mijn gevoel)

  Nu wil graag m’n mooie donkere haarkleur terug. Zonder dat het weer geverfd wordt met echt haarverf dat vol ammoniak en slechte middelen zitten.

  Heb jij tips hoe ik m’n haar gauw donker krijg? Alvast hartelijk dank

  beantwoorden28 mei 2013 07:58
 6. 47 astrid

  Ik heb een vraag ik heb nu roodhaar al meer dan 15 jaar ben het nu zat en wil terug naar blond is dat mogelijk ?

  beantwoorden18 mei 2013 12:55
 7. 46 petra

  ik ben donkerblond van mij zelf. heb snel rode wangen dus vertelde ze mij dat ik een koele tint moet nemen zal ik dan asblond nemen of platinablond

  beantwoorden30 mrt 2013 14:06
 8. 45 Inge

  Hoihoi,

  Even een vraag, ik heb van mezelf donkerblond haar, ik denk de koele variant. Krijg inmiddels ook wat witgrijze haren erbij. Ik wil graag het asblond zoals hierboven van het plaatje omdat ik weet dat dit het beste combineert met mijn eigen haarkleur en mijn huidtype. Voorheen had ik een kapper in België die dit feilloos kon doen (d.m.v. verschillende kleuren highlights) maar hier in Nederland lukt het mij niet een kapper te vinden die deze zelfde kleur voor elkaar krijgt. Het wordt altijd te warm/ gelig… Ben dus nog steeds aan het shoppen voor een kapper waarbij het wel lukt…Aangezien ik weet dat het wél kan bij mijn haar wordt ik er een beetje moedeloos van. Wat moet ik zeggen tegen de kapper om die kleur voor elkaar te krijgen? Mag volgende week weer…. Groetjes Inge

  beantwoorden25 mrt 2013 09:33
  • Een koele kleur blond. Het is moeilijk te bepalen via internet maar ik zou duidelijk zeggen dat ik een ASkleur wil!
   Dit kan bijna niet door ‘gewoon’ te blonderen. Er moet een verf die dezelfde toonhoogte heeft, of een tintje donkerder is overheen.
   Zeker omdat er nu allemaal warme pigmenten in het haar zit.
   Een optie is dus: Een iets donkerder, asblond over het hele haar zetten, en daarna highlights plaatsen.

   beantwoorden25 mrt 2013 09:43
 9. 44 jacqueline

  ik ben op dit moment geelblond maar vind hem te geel kan ik daar asblond over doen? of heeft iemand andere tips zilvershampoo heb ik al gebruikt 10x en ook antiroos alvast bedankt schaam me beetje zo

  beantwoorden12 mrt 2013 11:14
  • Hoi Jacqueline
   als je je haar geel blond geverfd hebt kun je het nooit lichter verven het enige wat dan helpt om dat gele weg te krijgen is er veel high lights door te doen.

   beantwoorden21 mrt 2013 01:01
 10. 43 Cait

  Ik heb goudblond haar en ook echt rode tinten erin. Ik zou me haar graag blond willen verfen maar word het dan wel de goede kleur? help help !!!

  beantwoorden3 mrt 2013 15:42
 11. 42 Lotte Aalderink

  Hallo, even een vraagje.
  Ik ben van mijzelf lichtblond, en heb de laatste tijd mijn haren in een Kaneel-Wit-Asblonde kleur geverfd. Dit heb ik ongeveer 4 maanden lang, maar de uitgroei is ontzettend donker en heel opvallend. Nu wil ik weer mijn haren verven naar lichtblond. Is dit mogelijk in 1 x en zal alles dezelfde kleur krijgen? Het liefst verf ik het dit keer zelf, want ik ben constant 70 euro kwijt bij de kapper door het verven en het word nu voor mij tijd voor een goedkope oplossing. Who can help me?

  Liefs, Lot

  beantwoorden27 feb 2013 23:57
  • Ik zou de uitgroei gewoon blonderen. En dan kijken wat voor kleur het wordt.
   Gewoon een sterke blondering zoals de Schawrzkopf poly blonde. Het ligt natuurlijk aan de eigen haarkleur.
   Groetjes

   beantwoorden28 feb 2013 00:40
 12. 41 Eline

  Ik heb nu donkerbruin haar maar wil heel graag mijn haar een keer blond verven.
  Ik heb blauwe ogen en een licht getinte warme huidskleur. Welke kleur blond is dan het mooist bij mij?

  beantwoorden7 dec 2012 23:55
 13. 40 jolanda

  Ik verf mijn haar al jaren goudblond.Ben overgegaan naar extra licht goud blond.Nu is die kleur er niet meer in mijn merk.Heb nu licht honing blond gekocht.Kan ik die gebruiken over mijn licht goud blond met een beetje wit grijs haar,of krijg ik dan een groene gloed erover.Zit er ook goud in honing blond.

  Vr Gr Jolanda

  beantwoorden28 nov 2012 14:08
  • 40.1 Kapotte haar (op reactie van jolanda ↑)

   Je zult geen groene schijn krijgen maar wel een gele tint aangezien dat Honing blond een warme kleur is. Op zich kan het geen kwaad als je je haar verft met honing blond en achteraf met een zilvershampoo je kleuring afspoelt.

   beantwoorden29 nov 2012 02:53
 14. 39 ph

  ik heb donkergroen oogen maar een bleek huid
  en ik heb licht bruin haar
  ik zou graag mijn haar in honing blond doen zou dat mij passen ??

  beantwoorden25 nov 2012 19:49
 15. 38 anouk

  ik vind mijn haar echt heel saai en gewoon normaal.
  ik zou het graag zonneblond willen laten verven
  maar ik wil echt niet dat het pornoblond word
  is er een kans dat heel veelste licht word als je gewoon naar een normale kapper gaat ?

  beantwoorden18 okt 2012 19:06
 16. 37 blondje

  Hoi, ik heb van mezelf goud/honing blond haar met lichtbruine plukjes erin. ik heb een tip voor als je je haar blond wil verven. doe dit bij een professionele kapper ook al is het duur. want als jezelf je haar verft kan het nog wel eens misgaan. Ken je die verhalen van blond haar dat groen wordt. met deze tip kan je dat voorkomen

  groetjes blondje

  beantwoorden6 okt 2012 12:48
 17. 36 Rabia

  Donkerblond is een geweldige haarkleur. Het staat altijd en extra mooi met highlights.
  Van welke merk is de kleur donkerblond en welke nummer is het??
  En welke kleur is de highlight.

  Groetjes,
  Tugce

  beantwoorden15 jun 2012 21:21
 18. 35 diana hoogenraad

  ik ben mooi grijs zegt men, ik vind platina zilver lavendel prachtig! ik kijk om mij heen, ik vind het haar van de meesten dames die grijs haar geverfd hebben, niet sprankelend, eerder muf gelig eruit zien, dat weerhoud mij om mijn haar te kleuren, bruin geeft weer een Mies Bouwman aanzien. Ik ben zestig zomers, toch riskant om van kleur te veranderen. Je wil misschien net als ik altijd wat je niet hebt, ik bedoel kapsel

  beantwoorden2 jun 2012 23:35
 19. 34 Delayla

  Haayy mensjes.
  Ik heb van natura 4 kleuren blond in mijn haar, van donkerblond naar hele kleine minimum stukjes lichtblond…maar nu wil ik mijn haar lichter verven.
  Als de kleur dan uitwerkt…heb ik dan mijn 4 kleuren blond in mijn haar dan terug?

  x.ciao

  beantwoorden2 jun 2012 19:45
  • 34.1 Kapotte haar (op reactie van Delayla ↑)

   Helaas zal je je “vier blonde kleuren” niet terug krijgen.
   Kleuren van je haar is sowieso slecht. Dus waarom je haar verven nogeens in blond als je al zo mooie blonde haren hebt?
   Maar als je het toch gaat doen, veel succes

   beantwoorden14 nov 2012 10:49
 20. 33 Elisabeth

  Hoi!
  Ik heb van mezelf donkerblondhaar en heb
  Het een poos geleden licht blond geverft
  Nu heb ik t heel lang niet bij gewerkt omdat
  Ik t in eerste in standsie eruit wou laten
  Groeien maar nu vind ik t eigenlijk egt heel
  Lelijk dat de ene helft licht is en de andere
  Helft donker
  Kan ik t nu gewoon weer allemaal in een keer verven
  Wand ik wil gewoon me eigen kleur terug
  Of moet ik t ontkleuren ofzo ?
  Help me!!

  Groetjes elisabeth

  beantwoorden23 mei 2012 02:48
  • 33.1 Diana Hoogenraad (op reactie van Elisabeth ↑)

   hollo elisabeth, als ik jou was, zou ik het haar goed kort laten knippen, het is de trent ook van nu, en je hebt dan gelijk je natuurlijke haarkleur terug, je kan beter kort haar hebben dat glanst, dan zo een droge bos touw, je eigen kleur staat altijd het beste, het licht reflecteerd op glad haar, geeft vanzelf schittering, je moest een weten wat voor een juweel je hebt gekregen. Je haar is de kroon op je hoofd, echt puur vol sterren. Daar kan namaak nooit tegen op. Als je het haar verft, dan verrinnerweer je de schubbenlaag, verliest het zijn glans en veerkracht, als je net van de kapper komt lijkt je geblondeerde haar nog wat, vergeet niet dat er allemaal maskertjes aan te pas komen, een kappers potje verzorging kost je al gouw 30 euro, het is goed om ook naar andere mensen hun haar te kijken, vaak zie je vergeelde geblondeeerde hoofden, vooral in de zomer. Op plaatjes lijkt het vaak wat, je wordt behoorlijk misleid, door de maskers die eronder zitten, Als je haar net geverfd is, lijkt het geweldig! maar eenmaal in de buitenlucht, begint het ontkleurings proces, verliest kracht. Ik lees bijna alle kappers vakbladen, wat me opvalt is; dat je geen natuurlijk haar meer ziet. Alle kapsels zijn geverfd. Met je eigen haarkleur zet je de trend.
   groetjes,
   Diana

   beantwoorden24 mei 2012 07:33
Reageer op “Blonde haarkleuren”