Boblijn kapsels 2013

woensdag 13 feb 2013 / 2 / Kapsels 2013, Kapsels en Haarmode

Boblijn kapsels 2013De boblijn kapsels van 2013 zijn extra geïnspireerd op de '70s kapsels. Toch zijn ze geëvolueerd naar een stijlvolle variant en de moderne boblijnen zien er strak uit, met een knipoogje naar het verleden. Hoewel de boblijn in het verleden uit één lengte bestond, is het nu te vinden in varianten voor iedere gezichtsvorm, toch wordt het meestal gedragen door vrouwen met van nature steil haar.

De evolutie van de boblijn

De evolutie van de boblijn

Het bloempot kapsel maar dan extra lang, dat is de oorsprong van de boblijn. Als afwerking werd het daarna nog helemaal recht geknipt. Een stijlvolle en moderne look voor de dames. Het is intussen flink veranderd door de jaren heen en we hebben sterk opgeknipte boblijnen, "de crop", schuine bobs, de rechte pony van voor en nog veel meer gezien.
De huidige boblijn kapsels van 2013 draaien dus om de jaren 70 en hebben vaak een weggeknipte pony, een licht, opgeschoren nekgedeelte of gewoon een rechte look. Bij de retro boblijn hoort natuurlijk ook een heleboel volume!

Kies je ideale bob

De pixie boblijn is erg flatterend voor jongere vrouwen maar kan ook extra mooi zijn bij oudere dames met wat dunner haar. De boblijn veranderd steeds maar blijft altijd heel trendy.
Een goede kapper kan je helpen om een boblijn af te stemmen op jouw haartype, gezichtsvorm en persoonlijkheid.

Laagjes bij de carré

Een carré net boven het oor met aan de bovenkant extra lange lagen is altijd een goede keus en staat mooi bij iedere leeftijd en gezichtsvorm. De bob is niet alleen verzorgt maar ook vrouwelijk.

Laagjes bij de carréKapsels 2013

De nadelen van dit soort kapsels

Hoewel het er enorm makkelijk uitziet, is het toch vaak nodig om iedere dag tenminste een kwartier het nieuwe kapsel in model te brengen. Anders zal een bob zeker geen succes zijn. Het moet goed geföhnd worden en een beetje haarspray, wax en glans-serum zorgt voor een prachtig uiterlijk.
Denk eraan: ook al ziet het er nog zo natuurlijk uit, vaak is er een föhn, krultang of steiltang bij aan te pas gekomen.
Het andere nadeel is dat het kan gaan vervelen. In dat geval is het laten groeien eigenlijk niet zo lang, binnen een halfjaar heb je meestal wel weer een schouderlang kapsel

Boblijn 2013

Wat voor pony

De langere pony staat extra goed als je hogere jukbeenderen hebt. Kies voor volume aan de zijkant bij een smaller gezicht. Iemand met een rond gezicht kan kiezen voor een rechte pony. Vraag je kapper om advies en onthoud dat het doel is om het accent altijd te leggen op het smalste deel van het gezicht.
Prachtig bij ieder gezicht is een asymmetrische bob met een scheiding van opzij.

Schuine boblines

De boblijn bijhouden

Een bob moet iedere paar weken bijgeknipt worden om de vorm en het volume van het kapsel te behouden. Een langere boblijn heeft veel minder onderhoud nodig en is ook makkelijker om in model te krijgen.

2 reacties op “Boblijn kapsels 2013”
  1. 1 Nans van der Rijk

    Ik ben op zoek naar een nieuw kapsel of eigenlijk een nieuwe kleur. Ik begin flink grijs te worden volgens de kapper en nu lijkt mij het beter om het grijs te verven vooral omdat wij in de zomer minimaal 6 weken in Spanje zijn en mijn haar dan al flink lichter wordt. Ik heb nu kort haar en wil dat houden bestaan er ook pittige grijze kapsels voor een volslanke sportieve ( ik sport alle dagen)vrouw van 56 jaar?

    beantwoorden21 feb 2013 22:39
Reageer op “Boblijn kapsels 2013”