Boblijn kapsels

zondag 2 jun 2013 / 1 / Kapsels en Haarmode

Boblijn kapselsEen boblijn is een klassiek maar tijdloos kapsel dat altijd in de mode blijft. Met een boblijn kan er voor iedere gezichtsvorm een goed kapsel gevonden worden. Kies een boblijn naar gelang je gezichtsvorm, en ook een onderkin of een zachte kaaklijn kan je verdoezelen met een boblijn. Daarom is het een van de meest populaire kapsels: vanwege de veelzijdigheid! Lees verder en ontdek alle tips om een ideale bob te vinden die bij je persoonlijkheid en gezichtstrekken past!

Boblijn voor een ovaal gezicht

Boblijn voor een ovaal gezichtSchuine boblijn

Fotocredit: Angels, William de Ridder

Een ovale gezichtsvorm kan enorm mooi uitkomen met een boblijn. Kies een model dat niet teveel volume aan de zijkanten heeft, en met een gelaagde pony is het altijd geslaagd! Het doel bij een ovaal gezicht is om het niet rond te laten lijken met je haarstijl. Dit doe je door geen volume toe te voegen aan de zijkant, geen botte lijnen, of te rechte pony.

Een ovale gezichtsvorm kan wegkomen met asymmetrische kapsels, sterker nog: dit flatteert het ovale gezicht als geen ander!

Boblijn voor een rond gezicht

Boblijn voor een rond gezichtBoblijn alternatief

Fotocredit: Fabio Salsa, Sanrizz

De ronde gezichtsvorm is mooi met laagjes die plat tegen het gezicht vallen. Ook een pony doet wonderen bij een rond gezicht. Schuine lagen en een korte boblijn bijvoorbeeld. Krullen verzachten een rond gezicht en kunnen aan de zijkanten, net onder het breedste deel van het gezicht vallen.

Een beetje volume aan de bovenkant mag ook bij een rond gezicht. De meest bijzondere en avant-garde kapsels zijn mogelijk bij deze gezichtsvorm!

Boblijn voor een langwerpig gezicht

Boblijn voor een langwerpig gezichtBoblijn voor een langwerpig gezicht

Fotocredit: Saint Algue, Fabio Salsa

Er bestaan verschillende variaties binnen een langwerpige gezichtsvorm maar het meest voorkomend en een lang gezicht met zachte lijnen. Bij een scherpere kaaklijn moet je bijvoorbeeld weer met zachte accenten werken.

Kies een kapsel dat het gezicht optisch in twee delen onderscheid. Laagjes die eindige of beginnen rond de jukbeenderen. Volume op dezelfde hoogte. Een rechte pony staat erg mooi bij een langwerpig gezicht. Een zijscheiding is een must en ideaal bij een boblijn.

Boblijn kapsel ideetjes

Er zijn honderden verschillende ideetjes en boblijn kapsels. Ze blijven ieder jaar hip! Zo is de boblijn populair in 2013, maar het zal ook een hit worden in 2014! De boblijn kapsels van 2014 gaan meer richting retro!

 ;

Een onderkin en een boblijn

Een lange boblijn flatteert een onderkin extra goed. Het zorgt voor een beetje balans. Het verlengt de nek en opent het decolleté. Combineer de lange bob wel met laagjes.
Gelaagde boblijn. Dit voegt dimensie en vorm toe aan je kapsel. Laat de achterzijde wat langer dan de voorkant.
Losse golven, voeg textuur toe aan het haar om een onderkin te verdoezelen.

1 reactie op “Boblijn kapsels”
  1. 1 oma

    Ha Safira,

    Het kapsel doet me denken aan Blondie, die heeft het ook wel zo gehad.
    is een zangers uit mij jeugd. oma

    beantwoorden2 jun 2013 23:23
Reageer op “Boblijn kapsels”