Boblijnen van toen en nu

woensdag 11 dec 2013 / 0 / Kapsels en Haarmode

De boblijnen kapsels zijn sinds vroeger en nu erg veranderd!Boblijnen als kapsel zijn al enkele jaren heel erg modieus en er komen steeds nieuwe en oude varianten zodat het een afwisselende haarstijl blijft! Geïntroduceerd in 1910 werd de eerste bob een controverse en een heuse rage. Sinds die jaren is het kapsel eindeloos verandert van kinlengte tot een lange bob, ook de schuin opgeknipte zogenaamde A-lijn is vaak weer teruggekomen in het modebeeld. De asymmetrische boblijn is weer helemaal “je van het” in 2014!

 

De eindeloze mogelijkheden van het boblijn kapsel

Deze mooie boblijn komt van Burlingtons HairAlle modetrends en haartrends even daar gelaten, een bob blijft gewoon een modern en handig kapsel om steeds een beetje mee af te wisselen qua styling en snit! Van een romantisch koppie tot een gedurfde look, je kan er altijd mee voor de dag komen omdat het er tevens heel verzorgd uitziet. Een van de meest ideale kapsels voor op kantoor, een vlot uiterlijk om in een hippe winkel te staan, voor uit te gaan, het handige kapsel laat zich moeiteloos omtoveren voor iedere situatie. Dit is een van de vele voordelen.

De asymmetrische boblijn staat altijd modern en mooi

Een boblijn voor iedere gezichtsvorm

Voor iedere gezichtsvorm en leeftijd is er wel een geschikte bobline te vinden! Dat is natuurlijk ook een grote plus. De truc is om je haarlengte te laten eindigen op het meest flatterende deel van je gezicht. Bij prachtige jukbeenderen zijn korte laagjes of een lange pony geschikt.

Kies bij een onderkin voor een kapsel dat zeker boven kinhoogte of ver hieronder valt. Sluike lagen die wat langer zijn, laten je bollere gezicht veel smaller lijken.

Vraag bij twijfel gewoon wat gratis advies bij je kapsalon, gegarandeerd dat er wel een leuke bob bestaat voor jou!

Leuk bob kapsel

Verschillende manieren om een bob te knippen

Er is een groot verschil in de manier waarop een boblijn geknipt wordt, dit hangt samen met jouw haartype en moet goed aansluiten met elkaar. Een boblijn kan bot geknipt worden zodat de lagen mooier naar binnen vallen.

Het volume kan op de kruin zitten, of juist een bob die van onder altijd wat boller valt. Dit hangt af van de hoek waarmee de bob geknipt is. Ook het zogenaamde “slicen” met een mesje van een kapsel, is een heel andere techniek. Hierdoor wordt het haar van onder uitgedund en krijg je de prachtige piekjes waar iedereen vaak zo verliefd op is. Het kan achter ook zorgen voor een rattenkopje! Pas op met heel fijn haar en “slicen”! Ook haar met een grove textuur kan kroezig worden van deze behandeling, probeer het altijd eerst met enkele plukken.

Reageer op “Boblijnen van toen en nu”