Cameron Diaz kapsel

zaterdag 5 jul 2008 / 6 / Kapsels en Haarmode

Ze is waarschijnlijk een van de grootste stijlicoons van de afgelopen jaren. Cameron Diaz heeft met haar lieve lach en haar feilloos gevoel voor mode de hele wereld veroverd. In de loop van de tijd heeft Cameron Diaz veel verschillende kapsels gehad die haar stuk voor stuk prachtig staan. Ik zocht de mooiste voor je uit en misschien is het wel een inspiratie voor je eigen kapsel.

Nata Pupo Shutterstock.comcameron diaz Helga Esteb Shutterstock.com

Nata Pupo/Helga Estab/Shutterstock

Cameron DiazFeatureflash Shutterstock.com

Featureflash/Shutterstock

Losse en weelderige haarstijl

Zowel als brunette en blondine staat Cameron Diaz haar uitstraling als een paal boven water. Het linkse kapsel is licht in laagjes geknipt en met losse krullen in model gebracht. Dit kapsel krijg je door schuimrollers in te draaien, en het vervolgens met een grove kam half uit te kammen. Een goede haarmousse houdt je kapsel de hele dag op zijn plaats.

Zin in iets anders? Het rechtse kapsel krijg je door het haar vast te steken terwijl je er op let om een bollere bovenkant te laten. Houd de voorste plukken apart en breng ze in model met een beetje haarlak.

Cameron Diaz kapsels zijn ook voor jou haalbaar

Ook een korter koppie kan erg stijlvol zijn. De glans en structuur van het haar van Cameron wordt vooral bereikt door het elke dag goed uit te föhnen. Met een goede borstel kan je bijna elk haartype glanzend en stijl föhnen. Het korte kapsel van Cameron is een gelaagde bob.

Wat eronder te zien is geeft een klassieker uiterlijk aan de moderne vrouw. Deze haarkleur kan bij nagenoeg elk huidtype. Het kapsel is gewoon op één lengte.

Rechts van alles zien we de lange blonde haren kan Cameron Diaz op gelijkt lengte geknipt. Door de vele kleurverschillen in het haar ziet het er stralend en gezond uit.

Laagjes en kleuren kapsel van Cameron Diaz

Mijn favoriet. Ongelijke laagjes en een grovere structuur laten het gezicht van Cameron Diaz meteen opleven. De kleur is prachtig. Witblond en warmblond wordt gecombineerd met donkere en zelfs koperachtige kleuraccenten. De voorpartij van het kapsel is zo geknipt dat het uit het gezicht blijft maar toch een prachtige omlijsting geeft.

Schouderlengte kapsel van Cameron Diaz

Op schouderlenge is het mogelijk om het kapsel zo te knippen dat het vanzelf naar binnen gaat krullen. Dit wordt bereikt door de binnenste laag een klein beetje korter te knippen. Door bepaalde kniptechnieken krijg je dan het effect wat hier boven te zien is. Door met de schaar door het haar te glijden valt het haar later altijd in lossere plukken. Hier zien we een lichtere kleur blond.

Paardenstaart van Cameron Diaz

Zelfs meiden die hun haar altijd in een staartje dragen kunnen hier inspiratie uit opdoen. Door enkele plukken los te laten hangen en net even meer moeite te doen met het maken van een staart ziet het er meteen al glamoureus uit. Let altijd op de plaats van de staart en probeer het bovenop meer bol te maken in plaats van strak naar achter. Zo krijg je een losse look die net even anders is.

Wat voor kapsel je ook hebt, Cameron Diaz is een ware inspiratie voor veel vrouwen.

6 reacties op “Cameron Diaz kapsel”
 1. 6 Elias

  Jah.. Ik ben natuurlijk niet gëinterreseerd in de kapsels bij mij toe te passen :p. Neeh… Ik har een vraagje: Wat is haar echte haarkleur?

  beantwoorden13 nov 2010 16:41
 2. http://www.firanet.nl/kapsels-haarmode/haar-verven/

  Hiet staat nog meer over haar verven :)

  beantwoorden13 aug 2008 22:49
 3. Hallo Esther :)
  Hardstikke bedankt voor de complimentjes haha.

  Die haarkleur is platinablond. Een heel mooie kleur en zeker haalbaar. Het ligt er een beetje aan hoe licht jouw haren nu zijn.

  Om geel te verwijderen zijn er speciale haarkleuren op violetbasis.

  Dit heet meestal parelmoerblond. Ik denk dat ze dat alleen bij kapperswinkels hebben. Maar daar mogen de ‘normale mensen’ ook artikelen kopen hoor haha.

  Wat bij mij ook altijd het geel eruit haalt is poly blonde en dan de parelblonde kleur. Deze is heel erg askleurig en bleekt enorm.

  Bij het kapsel van Cameron hebben ze er ook nog lichtere plukken opgezet.

  Dit alles is wel haalbaar voor jou denk ik. Misschien kan je het ook bleken vantevoren voor de zekerheid.

  En daarna zou je denken gewoon platinablond erover nee dus haha. Iets op violet basis dus. En als je dan haarverf vind, dan is een 9.22 bijvoorbeeld heel erg goed Een 9 is heel licht en de 2 is violet en de andere 2 is heel erg violet.

  Want door het blonderen gaan wel pigmenten eruit maar er zal nog veel geel blijven zitten. Violet heft geel op. En dat hou je dus platinablond over :)

  Dus conclusie:
  Mits je nu niet heeelheeeel licht haar hebt even blonderen.
  Een violetkleur of iets met as erop zetten.

  En vanuit daar verder kijken voor plukjes ect.

  Succes :)

  ps wat natuurlijk ook kan:
  Het bij de kapper laten doen en duidelijk zeggen dat je platinablond wil en heel boos worden als het geel is haha.

  groetjes Safira

  beantwoorden13 aug 2008 22:48
 4. 3 Esther

  Beste Safira,

  Wat een goede tips zijn er te lezen op jouw site!
  Ik herken mijn haarkleur (en -problemen) in diverse vragen die aan jou gericht zijn.
  Ik ben al heel lang op zoek naar de juiste benaming voor de haarkleur die Cameron Diaz heeft op de foto met schouderlengte en vrij lichtblond haar. Weet jij die? Is dat een kleur of is dat met plukjes gedaan?
  Ik highlight mijn haar al jaren bij de kapper maar stoor me aan de gelige gloed. Ik zou er nu graag zelf een verf van L’Oreal bijvoorbeeld overheen willen doen en hoop op zo’n teint als Cameron daar heeft.

  Groetjes

  beantwoorden13 aug 2008 22:21
 5. Ja en alles staat ook zo mooi bij haar :)

  beantwoorden1 aug 2008 21:04
 6. 1 Anastacii

  ze is een echte kameleon.
  Zo veel stijlen staan haar!
  Echt een topper op haar gebied.
  helemaal Hip!

  beantwoorden1 aug 2008 20:49
Reageer op “Cameron Diaz kapsel”