De pony voor jouw gezichtsvorm

vrijdag 28 sep 2012 / 0 / Kapsels en Haarmode

De pony voor jouw gezichtsvormHet kiezen van een pony is niet alleen moeilijk maar je moet ook weten wat goed bij je staat. Hoewel je het gewoon met vallen en opstaan kan proberen is het misschien toch handig om je pony af te stemmen op je gezichtsvorm. Gelukkig hebben andere dames al veel dingetjes geprobeerd en hoef je alleen de info te lezen om toch een beetje een idee te hebben wat de theorie is achter het vinden van de perfecte pony bij je gezichtsvorm.

Pony voor een hartvormige gezichtsvorm

Pony hartvormig gezichtPony hartvormige gezichten

Foto: Wella-Kuijpers Haarmode

Bij een hartvormige gezichtsvorm mag de pony een beetje langer zijn en ook wat dikker. Dit zorgt voor een beetje evenwicht omdat het hartvormige gezicht het breedste deel bij de wangen heeft. Een prachtig dikke pony zorgt voor de illusie van dik en gezond haar, dit is een extra voordeeltje. De pony kan zowel een beetje schuin zijn als recht. Laagjes naast de pony zorgen voor een extra mooi effect.

Pony voor een ovale gezichtsvorm

Rihanna ovale gezichtsvormFranck Provost ovale gezichtsvorm

Foto: Crestock-Franck Provost

Bij de ovale gezichtsvorm mag de pony nooit te dik zijn omdat het gezicht anders rond kan gaan lijken.

Een pony voor de ovale gezichtsvorm wordt vaak niet rond geknipt maar juist hoekig. De plukken naast de pony vloeien niet over maar mogen juist langer zijn en piekerig. Dit zorgt ervoor dat het gezicht niet breder lijkt. De bedoeling met een pony bij de ovale gezichtsvorm is juist om de vorm van het gezicht zo min mogelijk te veranderen.

Schuine ponySuperkort haar ovaal gezicht

Foto: Rainbow Room-Coiff&Co

Ook een schuine pony is perfect bij de ovale gezichtsvorm en zorgt voor een prachtig effect.

Pony voor een rechthoekige gezichtsvorm

Rechthoekige gezichtsvormRechthoekige gezichtsvorm laagjes

Foto: Kuijpers Haarmode-Royston Blythe

Bij de rechthoekige of vierkante gezichtsvorm mag de pony juist flink overlopen in laagjes naast het gezicht. Het kan beter geen botte pony zijn maar een beetje langer en schuin voor een flatterend effect. Vrouwen met een rechthoekige of vierkante gezichtsvorm kunnen juist weer wegkomen met andere kapsels dan de rest, hierboven zeer goede voorbeelden.

Pony voor een ronde gezichtsvorm

 

Ronde gezichtsvormRonde gezichtsvorm laagjes

Haar: Royston Blythe- Franck Provost

Bij de ronde gezichtsvorm kies je beter voor een pony die in het midden een beetje rond is geknipt. Dit zorgt ervoor dat de gezichtsvorm minder rond lijkt.

Een pony die uitwaaiert naar de zijkant is ook prachtig bij iemand met een rond gezicht. Zorg voor mooie lagen aan de zijkanten naast het gelaat voor een beter geheel.

Kies liever niet voor een te korte pony of een heel erg rechte pony.

Reageer op “De pony voor jouw gezichtsvorm”