Gespleten haarpunten

dinsdag 23 jun 2009 / 6 / Kapsels en Haarmode

Gespleten haarpunten ontstaan door verschillende redenen maar vooral door wat we ons haar zelf aandoen zoals verven, permanenten en Warmtebronnen zoals föhnen en stijlen helpt ook al niet. Gespleten haarpunten verwijderen is in dit geval de enige oplossing. Doe het wel zo snel mogelijk om verdere beschadiging van je haar te voorkomen. Lees gauw verder voor meer tips voor het voorkomen en herstellen van gespleten haarpunten.

Shutterstock

Shutterstock

[ File # csp6743495, License # 1509252 ]
Licensed through http://www.canstockphoto.com in accordance with the End User License Agreement (http://www.canstockphoto.com/legal.php)
(c) Can Stock Photo Inc. / konradbak

Canstock

Laat gespleten haarpunten zo snel mogelijk wegknippen om te voorkomen dat je haar veder beschadigd.

Het is namelijk niet mogelijk om gespleten haarpunten te repareren. Er zijn producten verkrijgbaar die helpen bij gespleten haarpunten. Toch zijn al deze oplossingen duur en slechts tijdelijk.

De beste manier om te zorgen voor gespleten haarpunten is zorgen dat je ze niet krijgt. Wees voorzichtig met föhnen, permanenten, stijlen of verven om gespleten haarpunten te voorkomen.

Ook met haar wassen moet je voorzichtig zijn om gespleten haarpunten te voorkomen. Wrijf niet te hard door je haar en was het niet te vaak. Gebruik altijd een goede conditioner.

Zorg dat er geen statische elektriciteit in je haar komt want hierdoor krijg je ook gespleten haarpunten! Gebruik dus altijd een beetje wax of een leave in conditioner.

Eet gezond en goed en neem eventueel vitamines. Je voeding is namelijk terug te zien in je (toekomstige) haarpunten.

Pas op met haar accessoires zoals stiekjes en klemmen die je haar beschadigen en zorgen voor gespleten haarpunten.

Het belangrijkste om gespleten haarpunten te voorkomen is door het iedere 6 weken te laten knippen.

6 reacties op “Gespleten haarpunten”
 1. 6 dora verlinden

  wat gedaan om mijn haar terug gezond te maken.
  Is heel droog, heb gekleurd haar.
  Welke shampoo is er gezond voor mijn droog gekroest haar?

  beantwoorden11 jan 2011 11:55
 2. 5 simon van steenbergen

  haarmaskertje op zaterdag avond insmeren en op je maandagochtend uitspoellen,zorg gewoon dat je voor het slapen altijd vet haar hebt(dus en olie of serum of vettig product erin) daarna uitspoellen en conditioner indoen.en dat lauwwarm uitspoellen

  beantwoorden2 apr 2010 11:07
 3. 4 maritske

  ik gebruik zelf nooit cremespoeling, omdat mijn haar daar idd wat vet van word, en ik heb eigenlijk geen last van klitten, maar kan één van jullie mij adviseren welk merk ik goed kan gebruiken

  beantwoorden15 aug 2009 17:32
 4. 3 Hester

  Hallo Safira,

  Bedankt voor je reactie.
  Cremespoeling alleen op de haarpunten doe ik al. Experimenteren met verschillende merken kan denk ik inderdaad nog wel wat opleveren.

  Groetjes Hester

  beantwoorden22 jul 2009 14:07
 5. Breng cremespoeling alleen op de haarpunten aan om vet haar te vermijden.
  Ook experimenteren met verschillende merken kan al erg goed helpen.
  mvg

  beantwoorden22 jul 2009 13:43
 6. 1 Hester

  Een leuke site, en heel informatief! Ik heb nog een vraag over droog haar. Ik merk zelf dat conditioner mijn haar vettig en zwaar maakt, vooral als het in aanraking met mijn hoofdhuid komt. Toch heeft mijn haar conditioner nodig omdat het droog is. Heb je misschien een tip? (Ik was mijn haar om de dag, de dag dat ik het niet was gebruik ik een douchemuts).

  Alvast bedankt!

  beantwoorden19 jul 2009 14:28
Reageer op “Gespleten haarpunten”