Grijs haar is trendy!

zondag 27 nov 2011 / 3 / Kapsels en Haarmode

Het hoort bij elke vrouw de ergste nachtmerrie te zijn: de eerste grijze haren. Maar de nieuwe generatie vrouwen omarmen de "zilveren kracht 'ruim vóór de pensioengerechtigde leeftijd. En plotseling speelt de mode-industrie hierop in. In de nieuwe campagnes voor Marks & Spencer en Clarks zijn er modellen in hun 40 en 50 met grijs haar. Twee vrouwen met volledige hoofden van zilver speelden een belangrijke rol in de nieuwe lancering van de nieuwe collectie.

grijs-haar-en-trots

Shutterstock

Grijs haar: niets om te veranderen!

Grijs haar is nog steeds afgekeurd in bepaalde kringen en de meeste vrouwen verven hun haar thuis, maar een onderzoek voor John Frieda Haircare vond onlangs dat vrouwen eerder grijs worden. Ongeveer 32% van de vrouwen meldde het vinden van grijze haren voor de leeftijd van 30, vergeleken met 20% 20 jaar geleden.

Vrouwen zien steeds meer natuurlijk grijs als chic. In het verleden, was de associatie met grijze haar als 'oud'. Maar een veel vrouwen krijgen grijze haren op een jonge leeftijd. Het stigma van het geassocieerd worden met het ouder worden wordt ontslagen door ambitieuze vrouwen. Er is een echte verschuiving in de onze perceptie van grijze haren.

Grijs haar is juist iets moois en het is niets om te verbergen. De meeste vrouwen zijn veel mooier met de natuurlijke haarkleur dan onnatuurlijk geverfd haar.

Schoonheid is er met alle leeftijden kan en er is geen behoefte om te voelen dat ouder worden iets is dat moet worden veranderd met medicijnen, behandeld met chirurgie of worden over worden geobsedeerd.

3 reacties op “Grijs haar is trendy!”
 1. 3 angela

  Ik ben 32……ik verf mijn haar al 13 jaar. Ik ben het zat! Ik ben er over aan’t denken om mijn kleur uit te laten groeien en dan mijn natuurlijke haarkleur te houden. Dat is bruin met wit…..veel wit. Dan wel een pittig kort kapsel. Eindelijk van dat eeuwige verven af……heerlijk lijkt me dat!

  beantwoorden10 nov 2013 14:57
 2. 2 Lisette

  Joepie, ook ik ben zover: ik ga op grijs. En dan wel met een trendy kapsel. Ik word dit jaar 50 en daar voel ik me goed bij. Ik ben waarlijk geworden en dat wil ik laten zien.
  Tot dusver heb ik mijn haar altijd geverfd, maar dat is tijdrovend en nogal kostbaar op den duur.
  Ja, ik ben er aan toe. Mijn uitgroei laat gelukkig zien dat ik best goede kans heb om zilvergrijs te worden, aan mijn slapen is het zelfs al wit!
  Ook ik liep al een paar jaar rond met de gedachte: goed grijs is niet verkeerd, zou ik…? En nu ben ik zo ver dat ik de stap ga zetten. Betekent wel dat ik even een kort kapsel moet nemen om de kleur er sneller uit te krijgen maar dat vind ik niet erg – ik kan een kort koppie best wel hebben. Dat bobje (maar dan in grijs) komt er ook wel weer!
  Hihi, op een bepaalde manier is dit voor mij toch weer Kleur Bekennen, let the true colors shining through!

  beantwoorden19 mrt 2012 10:48
 3. 1 Belinda

  ik heb mijn haar altijd geverfd, mijn hoofdhuid verdraagt het niet meer, dus ik laat het nu helemaal grijs worden, ondanks dat ik nog geen 50 ben. Jammer genoeg gaat het me nog niet snel genoeg, ik draag mijn haar nu heel kort en hoop dat het snel helemaal grijs is.

  beantwoorden26 jan 2012 08:39
Reageer op “Grijs haar is trendy!”