Haar extension problemen

zondag 1 aug 2010 / 16 / Kapsels en Haarmode

Bij veel haar extensions kunnen er verschillende problemen ontstaan. Het haar kan door haar extensions beschadigd worden, afbreken en er kunnen zelfs kale plekken ontstaan door haar extensions. De kwaliteit van haar extensions is ook erg belangrijk en sommige merken haar extensions zijn gewoon niet goed genoeg. Goedkoper is niet beter bij het aanschaffen van haar extensions en er zijn veel methodes om het haar te bevestigen. Zorg dus altijd dat je van tevoren genoeg onderzoek hebt gedaan zodat de keuze om haar extensions te nemen geen teleurstelling zal worden.

haarkleur-blauw

Shutterstock

Tip 1: Het merk van je haar extensions

Socap:

Dit is goedkoper haar met een redelijke kwaliteit, het moet wel goed verzorgd worden maar dan heb je ook erg mooi haar voor een niet te hoge prijs.

Er zijn verschillende lijnen van Socap. Euro Socap is iets beter.

Balmain human hair:

Het was eens van een hele goede kwaliteit en toen er een nieuwe productie kwam, werd het slecht. Balmain is de ene zijn favoriete extension merk en de ander vindt het verschrikkelijk.

Strings en Things:

Deze kwaliteit is vergelijkbaar met Socap.

Indian Gold Hair:

Dit is het tweede beste merk en dit haar kan je zonder styling erg mooi en glanzend in model brengen. Waar je Socap haar moet glad föhnen, is dit met Indian gold hair niet nodig.

Long Lenghts:

Het haar van de sterren: dit is het allerbeste en duurste merk. Erg goede kwaliteit en supermooi!

 

Als jullie ervaring hebben met bepaalde merken, dan wil iedereen dat natuurlijk graag horen! Zet het dan maar bij de reacties. Aanvullingen zijn welkom!

Tip 1: Waar je haar extensions koopt

Kijk goed op internet van tevoren hoe de verpakking en de extensions zelf eruit zien. Vraag naar een referentie.

Kijk altijd goed of het merk wel klopt. Soms beweren ze bijvoorbeeld dat het Indian Gold hair is, terwijl het goedkoop,slecht haar is!

 

Human hair betekent niet altijd dat het goed van kwaliteit is. Het kan met de haarschubben in verschillende richtingen zitten waardoor het altijd zal kroezen.

 

Ook waar het haar vandaan komt is erg belangrijk. Aziatisch is iets minder fijn dan Europees en Indiaans haar is weer vergelijkbaar met Europees maar goedkoper.

Je kan extensions kopen met steil haar die niet van nature steil waren maar gesteild zijn waardoor het haar erg beschadigd is en na een tijd toch gaat krullen.

Tip 2: In de knoop met je haar extensions

Van korter naar lang haar gaan is altijd een hele omschakeling van verzorging. Een leave in conditioner en goede haar producten kunnen je haar extensions minder laten klitten.

Sommige merken haar extensions zoals bijvoorbeeld Socap moeten altijd goed geföhnd worden. Bij het natuurlijk drogen heb je een grove golf in je haar die je moet bewerken om glanzende lokken te krijgen. Koop dus een grote borstel en föhn je haar met de richting van de haarschubben mee terwijl je met de borstel draait. Door het goed te föhnen komen er ook minder klitten.

Ga altijd slapen met een vlecht, knot, staart of staart met verschillende elastiekjes over de lengte van het haar. Dat laatste is een geweldig idee voor als je de dag ervoor je haar steil hebt geföhnd.

Tip 3: extensions en je hoofdhuid

Extensions kunnen funest zijn voor je hoofdhuid. Hoe voorkom je problemen?

Maak het altijd meteen goed droog na het wassen zodat het niet gaat broeien.

Probeer nooit aan je hoofdhuid te krabben.

Verzorg het dus goed. Gebruik een extension borstel om zeker bij de wortels goed te borstelen dagelijks.

Was het haar bijvoorbeeld eenmaal per week maar dan wel erg grondig. Was het tweemaal en zorg ervoor dat de shampoo goed op de hoofdhuid komt, spoel het goed uit en gebruik altijd een goede conditioner.

Ook de manier van zetten speelt een grote rol bij problemen met je hoofdhuid en extensions.

Laat haar extensions nooit langer dan twee maanden zitten! Een haar weave moet iedere 4 weken opnieuw gezet worden.

Controleer regelmatig je hoofdhuid op problemen! Zeker bij een haar weave (haarweft) Er kunnen ongemerkt korstjes en zelfs natte ontstekingen ontstaan onder de extensions! Dit is erg gevaarlijk en kan zelfs permanent haarverlies veroorzaken.

Tip 4: Je eigen haar op de eerste plaats

Zorg er altijd voor dat je eigen haar niet beschadigd wordt door haar extensions. Let dus goed op waar je ze laat zetten.

     

Laat haar extensions nooit te lang in je haar zitten.

En laat je haar af en toe een week of twee rusten van alle haar extensions door er helemaal geen te gebruiken.

Tip 5: Haar extensions en dun haar

Zorg er altijd voor dat je haar extensions laat zetten naar gelang je eigen haardikte. Iemand met dun haar heeft dus bijvoorbeeld maar 150 extensions nodig en iemand met dik haar meer. Laat je niet bij de kapper teveel extensions zetten. Hierdoor kunnen je eigen haar namelijk gaan afbreken. Dit is erg slecht en lelijk.

 

Tip 6: Je haar extensions verzorgen

De belangrijkste dingen hebben we hierboven al besproken zoals föhnen, wassen, en een leave in conditioner. Vergeet nooit dat haar extensions meer verzorging nodig hebben dan je eigen haar en neem dus de tijd om het goed te verzorgen.

 

Gebruik altijd een extension borstel, ga nooit slapen met je haar los, en gebruik niet teveel hittebronnen zoals een krultang of een stijltang.

 

Met deze tips is het hopelijk voor een groot deel te voorkomen dat er problemen ontstaan met extensions.

Wat zijn jullie ervaringen en welke merken haar extensions bevelen jullie aan?

Bespreek het hieronder met elkaar!

16 reacties op “Haar extension problemen”
 1. 11 Melanie

  O en ik gebruik zeker wel crème spoeling ! Dames neem niet genoegen met minder ! Heeft bij mij ook even geduurd voordat ik de juiste extensions had. En laat nooit teveel zetten slecht voor je haar, onnatuurlijk en is veel moeilijker te verzorgen .

  beantwoorden14 feb 2015 01:10
 2. 10 Melanie

  Ik gebruik al jaren extensions van een vriendin van mij op 1x na nooit problemen mee gehad ik slaap altijd met los haar en föhn nooit … Waar de haren vandaan komen rechtstreeks uit India mijn vriendin is op reis geweest en heeft bij de tempel boer een afspraak gemaakt en krijgt nu ook het beste haar dat ik kan wensen .. 1 tip Google doe even moeite voor goed haar en je hebt er super lang plezier van.. Oja mijn extensions zitten er vaak langer dan 6 maanden in … Op dit moment al 8 maanden nog mooi maar zijn dan al wel echt aan vervanging toe omdat ze ver zijn uitgegroeid … Zeg niet dat het slecht is want doe dit al meer dan 10 jaar en mijn eigen haar is nog net zo dun als vroeger.. Nog maar even een tip voor mensen met erg dun haar knip de waxjes door midden zodat je dunnere plukjes kunt zetten is mooier natuurlijker en veel minder belastend voor je eigen haar ! ,..,

  beantwoorden14 feb 2015 01:06
 3. 9 joanna

  heb nu een prive berichtje naar beauty by roos gestuurd over de kwaliteit van de eurosocap extensions waar hun mee werken maar tot op heden nog geen reactie terug gehad ik heb daar namelijk al 4jaar een abbonnement op me haarextensions ze gebruikten altijd de original socap en dat is altijd goed gegaan ik had nooit geen uitval en geen pluis! en dikke mooie plukken extensions totdat ze eurosocap gingen gebruiken.. ik ben er erg ontevreden over..

  beantwoorden16 jul 2013 19:14
 4. 8 joanna

  hai ik heb nu de eurosocap in me haar zitten en ik vindt het echt heel erg slecht haar het pluist heel erg nadat je het gewassen heb en het valt heel erg uit .. ik heb hele bossen in me doucheputje zitten en overal op de grond heb er heel erg spijt van dat ik het heb laten zetten.. zijn er nog meerdere mensen met eurosocap??? en slechte ervaringen ermee??

  beantwoorden16 jul 2013 19:03
 5. 7 Jenny

  Vandaag mijn Socap Weft eruit gehaald. Ben er niet tevreden over. Het haar is droog, valt uit en klit. Heb er vanalles mee geprobeerd maar niks hielp. Geen aanrader dus.

  beantwoorden5 feb 2013 21:29
  • Hier hetzelfde meegemaakt met een weft. Het haar wordt één grote klit. Het ligt er ook aan hoe de weft gezet is, maar het wassen en borstelen gaat gewoon bijna niet. Bij extensions kan je er met een speciale borstel toch goed omheen borstelen. Het wassen gaat ook veel beter.

   beantwoorden11 feb 2013 18:40
 6. 6 be

  hallo, heb een vraagje ik heb parel exst…. maar ik verlies heel veel haren uit de exst als ik mijn haar kam mijn borstel is vol van de haren van de exst hoekomt dat

  beantwoorden20 nov 2012 14:45
 7. 5 caisa

  Ik heb socap extentions en ze vallen allemaal uit, het wax stukje zit soms nog wel in mn haar.. soms verpulverd. Alle voorschriften worden gevolgd en voordat ik nieuwe laat plaatsen wil ik graag weten of nachtelijke zweten van invloed kan zijn…
  alvast bedankt!
  groeten,
  Caisa

  beantwoorden11 okt 2012 17:31
  • Normaal moeten ze daar tegen kunnen. Wordt er zeker geen cremespoeling gebruikt? Bespreek het eens met degene die ze gezet heeft.
   Het kan echt van alles zijn:
   Verkeerd gezet
   Gewoon te dun haar
   Verkeerde producten
   Eigen haar afbraak

   Succes en groetjes :)

   beantwoorden11 okt 2012 17:59
 8. 4 Tanja

  hallo, ik heb pas een week extensions laten zetten en als ik zo op internet rond kijk lees ik zo slechte dingen dat ik ze er eigenlijk nu al zou willen uit halen, heb namelijk een grote schrik voor kale plekken enz. ik wil ze natuurlijk goed verzorgen en er veel voor doen zodat er met mijn eige haren niks gebeurt, maar heeft er eigenlijk nog iemand goede ervaringen met de extensions? nadat ze die uit hadden gedaan dan. Groetjes

  beantwoorden15 aug 2012 21:20
 9. 3 bianca

  ik heb hairextensions laten zetten maar ik had vooraf een beetje biosilk in mijn haar gedaan waardoor de hechtingen niet goed bleven zitten en de extensions al na een paar dagen begonnen uit te vallen (socap). Na ruim 2 weken zijn ruim 80 van de 100 extensions uitgevallen, maar de kapster zegt dat ik zelf had moeten weten dat ik geen biosilk had mogen gebruiken vooraf. Kan ik terugvallen op een algemene garantie van socap.
  Groetjes BIanca

  beantwoorden15 nov 2011 22:30
 10. 2 Marleen

  Nooit langer dan twee maanden? Maar is er heel wat anders verteld tot vijf maanden zelfs.. Ik had drie maanden gedaan, kwam er goed uit ,e eigen haar totaal niet beschadigd klein stukje eraf natuurlijk maar geen kale plekken niks terwijl de omgeving altijd zegt hoe slecht het wel niet is maar ik vind het echt een aanrader! Alleen me vraag is hoe t zit met die 2 maanden…

  beantwoorden24 okt 2011 11:33
  • 3/4 maanden is het verantwoord langer kun je ze zeker laten zitten maar word het wel schadelijk voor je haren. omdat het bontje zakt en het zwaar word voor je eigen haar.. waardoor kans op afbreken van haren groter is!!

   beantwoorden2 jan 2014 23:38
 11. 1 bigitta

  mn hearexstensions zijn heel mooi maar als je het een half uur los laat hangen dan kan je klitten krijgen hoe voor kom ik dat

  beantwoorden13 feb 2011 10:48
  • Hallo Birgitta,

   Welk merk hairextensions heb je in? Met een top merk als Great Lengths zal je dit niet overkomen. Ook met Balmain, Original Socap en Indian Gold zou dit probleem zich bijna niet voor mogen doen. Door elke dag een goed serum te gebruiken en goed te borstelen zou je klitten moeten kunnen voorkomen. Ga ook vooral niet met nat haar slapen. Als je nog meer wilt weten, kijk dan even op onze site: http://www.beautybyroos.nl of bel ons gewoon voor advies; 033-7600010.

   Groetjes Roos.

   beantwoorden9 mei 2011 07:23
  • Hoi, dat zou aan meerdere dingen kunnen liggen, of het haar is niet goed of je gebruikt producten die eigelijk niet goed zijn voor het haar en het uitdrogen en daardoor veel gaat klitten. Groetjes Daniell

   beantwoorden4 jan 2014 12:54
Reageer op “Haar extension problemen”