Haar kleuren bij de kapper

donderdag 12 nov 2009 / 6 / Kapsels en Haarmode

Van plan om je haar te verven bij de kapper? Een gewaarschuwd mens telt voor twee! We maakten een handige guide voor je om alle zoveel besproken valkuilen te vermijden. Geen mislukte haarkleur en krijg precies wat je wil! Lees snel verder in onze guide voor het verven van je haar. Je haarkleur is heel erg belangrijk en je wilt zeker geen ongelukjes hebben bij het haarkleuren. We helpen je met onze handige haartips voor hat haarkleuren.

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

1 kies een realistische haarkleur.

Ga niet met een felrode haarkleur naar de kapper om het bijvoorbeeld blond te krijgen.

Blijf een beetje reëel. Sta ervoor open dat je kapper kan zeggen dat de haarkleur die je wilt niet te doen is.

Vraag bij twijfel altijd een second opinion aan van een andere kapper.

2 sta op je strepen

Je haar kleuren bij de kapper kost gemiddeld 50 euro. Haarverf kost bij de groothandel gemiddeld 20 euro. Tel dus uit dat wat je extra betaald, naar de service en expertise gaat.

Je betaald dus bij om het resultaat te krijgen dat jij wil. Indien de haarkleur niet naar wens is, moet je dit duidelijk maken. Anders kunnen ze er niets aan doen.

Het is net als in een restaurant als je het hele bord leeg eet en daarna thuis erover aan het klagen bent. Het gebeurt veel te vaak dat mensen hun haar laten kleuren en niet blij zijn met het resultaat maar toch zonder iets te zeggen naar huis gaan!

Canstock

Canstock

Shutterstock

Shutterstock

3 Wees duidelijk

Vraag om een kleurenkaart. Neem foto's mee. Lees je een beetje in over haarkleuren.

Een donkerblond kan een parelmoer een as of zelfs een rode of een bruine schijn hebben. Er bestaat koud en warm donkerblond. En dat geldt voor iedere haarkleur. Zorg dus dat je precies weet wat je wil en zeg dit ook duidelijk!

4 Minder is meer

Liever highlights in je natuurlijke haar dan thuiskomen met een haarkleur waar iedereen van schrikt. Kies altijd liever voor kleine veranderingen om ongelukken en spijt te voorkomen.

Moeder natuur heeft je de haarkleur gegeven die het best bij jouw huid en ogen past, wijk hier nooit teveel vanaf.

5 Verzorg en verzorg

Verf je haar niet te vaak. Als je veel betaald voor een haarkleur , investeer dan ook in een goede shampoo en conditioner. Gebruik regelmatig een haarmasker.

Was je haar niet te vaak. Pas op met de zon en met chloorwater. Op die manier blijft je haarkleur mooi.

Haarverf E-book gratis te downloaden

Sinds kort heb ik een handig E-book geschreven, hier staat alle informatie in over haarverven, over de ster van Oswald en nog veel meer! Het is een E-book boordevol kennis en informatie om voortaan zelf je haar te kunnen verven, zonder problemen en gedoe! Leer alles over de basis principes, behoud je haarkleur langer, en voorkom problemen tijdens het verven.

Het is hier te downloaden!-------> Haarverf gratis E-Book.

6 reacties op “Haar kleuren bij de kapper”
 1. 6 Ester

  hey!
  Ik heb van mezelf donkerblond haar en heb altijd al highlights gehad
  deze week heb ik weer highlights erbij gedaan, maar zo gaat de uitgroei natuurlijk (helaas) niet weg…..

  Hoe kan ik het beste mijn uitgroei eruit krijgen?
  ik kan moeilijk met blondeer-spul mijn hoofdhuid gaan insmeren

  ik was zelf aan het denken om er veel kleine bruine plukken in te laten zetten omdat het mijzelf wel leuk lijkt en het lijkt mij dat de uitgroei dan ook gelijk iets minder is….

  beantwoorden29 nov 2012 20:14
 2. 5 cindy

  heeii,
  ik heb een weddenschap met me vriendin als we op hyves 100 leden krijgen dan gaan we ons haar zwart verven en we hebben nu allebij (donker)blond haar dus en we hebben nu ongeveer 60 leden dus tja het wordt dus zwart haah

  beantwoorden10 jan 2011 17:41
 3. 4 verfpot

  hey, mijn haarkleur is lichtbruin en heb van mezelf een best donkere huidskleur. Heb mn haar nog nooit geverfd, maar ik wil het graag een beetje blond met highlights en lowlights (ofzoiets) óf ik wil het donkerbruin. Wat zal ik doen?
  Ik wil het zegmaar een beetje zoals op het plaatje hierboven bij 4. ‘MINDER IS MEER’ en dan de 2 buitenste plaatjes. Zelf vind ik een donkere huidskleur met blond haar heel mooi, maar bruin haar vind ik ook heel mooi. Welke kleur moet ik doen?? Of moet ik eerst blonde highlights doen?

  beantwoorden21 jul 2010 12:41
 4. 3 Joy

  Hey,Ik ga men haar na 4a5 maanden weer eens terug laten kleuren alleen weet ik dus weer niet welke kleur.ik ben van mezelf kastanjebruin met in de zon een tikkeltje rode glans ,als laatste had ik licht bruin met blonde balliage maar de kleur liet men haar nogal kapot lijken dus stond me niet zo echt. heb jij mischien een ideetje voor mij ? ik wil liefst geen zwart maar licht gaat dus ook weer niet zo goed ..help me !
  Mvg

  beantwoorden21 jan 2010 19:49
 5. Miss donkere plukjes

  beantwoorden9 jan 2010 22:47
 6. 1 Lysanne

  Welke kleur zal ik mijn haar verven, ik ben oranje. Bruin of iets anders? Ik twijfel erg! :O

  beantwoorden9 jan 2010 20:18
Reageer op “Haar kleuren bij de kapper”