Haargroei versnellen

vrijdag 30 mrt 2012 / 0 / Kapsels en Haarmode

Haargroei versnellen''Hoe kan je haargroei versnellen?": Is een van de meest gestelde vragen op het gebied van haar. Haargroei versnellen is niet iets wat zomaar afhangt van één ding. Een te langzame haargroei kan veel redenen hebben van een infectie aan de hoofdhuid tot een vitamine tekort. Gezond haar zal van nature na enkele jaren uitvallen om plaats te maken voor nieuwe haren. Haargroei versnellen is ervoor zorgen dat de haren die momenteel "in de maak zijn" er sneller komen!

Stappen om de haargroei te versnellen

Salade meisjeDe voeding is een van de belangrijkste dingen voor mooi, gezond haar en om haar sneller te laten groeien. De haargroei versnellen begint dus bij gezonde voeding. Maar waar moet je precies op letten?

Eet gezond en gevarieerd

1 Eet iedere dag Proteïnen

Proteïnen zijn nodig om keratine te vormen, de stof die ervoor zorgt dat het haar beschermt blijft tegen weer en wind.

Proteïne vind je terug in:

 • Mager vlees
 • Vis
 • Eieren
 • Noten
 • Bonen
 • Soja producten

2 Zorg voor voldoende ijzer en zink

Ijzer is nodig om stoffen te transporteren door het lichaam en dus ook om voedingsstoffen naar het haar te brengen. Bij een ijzertekort zal het haar breekbaar worden en heel erg langzaam gaan groeien. Laat dus af en toe het ijzergehalte onderzoeken bij een huisarts.
Zink is erg belangrijk om de haargroei te versnellen omdat zink ervoor zorgt dat de talgklieren rondom de haarzakjes een beschermende stof aanmaken.

3 vette stoffen zijn ook nodig

Vet is erg belangrijk omdat zonder vet, het lichaam geen gezond haar kan onderhouden.
Zorg voor gezonde vetten zoals omega 3.

4 Eet iedere dag voldoende vitamine C

Een vitamine C tekort kan het haar droog en breekbaar maken. Zwak haar zal snel afbreken.
Zonder vitamine C, kan het lichaam geen ijzer opnemen, daarom moet vitamine C en ijzer altijd hand in hand gaan en tegelijkertijd op gelet worden.

5 Neem vitamine B om haarverlies te voorkomen

Vitamine B is in ieder supplement te vinden om de haargroei te versnellen. Toch is nooit wetenschappelijk bewezen dat vitamine B de haargroei zal versnellen. Het is wel zo dat een tekort aan vitamine B kunnen leiden tot haarverlies en dunner haar.
Vitamine B is te vinden in:

 • Spinazie
 • Havermout
 • Hele granen
 • Magere zuivelproducten
 • Erwten
 • Bieten
 • Broccoli

Verminder je emotionele en lichamelijke stress

Superkort haarIntense lichamelijke of geestelijke stress kan ervoor zorgen dat de haargroei sterk verminderd of er helemaal mee stopt! In extreme gevallen kan stress haarverlies veroorzaken.Het duurt maanden om de schade nadien te repareren die de stress heeft veroorzaakt op het haar dus het best is om stress zoveel mogelijk proberen te voorkomen.

1 Zorg voor je gezondheid

Een gezonde levensstijl zorgt ervoor dat de lichamelijke stress afneemt en hierdoor de haargroei versneld.

2 Identificeer stress factoren

Energiedrankjes, teveel koffie, of de "verkeerde" medicijnen enz. kunnen het lichaam ongemerkt onder grote stress zetten. Houd dit in de gaten.

3 Leer omgaan met emotionele stress

Ga met iemand praten en zorg gewoon dat je zo snel mogelijk weggaat uit een stressvolle situatie om het laten op een rustige manier op te lossen zijn allemaal mogelijkheden. Dit zal enkel de haargroei versnellen.

Sluit medische problemen uit

Mooi haarMisschien is een langzame haargroei wel het gevolg van een medisch probleem. Bij het merken van veel haarverlies en bij een zeer langzame haargroei is het altijd aan te raden om naar een huisarts te gaan!

2 Welke medicijnen slik je?

De pil in sommige gevallen. Antidepressiva, hartmedicatie, bloeddrukmedicatie, artritismedicatie kunnen allemaal ervoor zorgen dat de haargroei vertraagd! Vraag voor een alternatief als dit het geval kan zijn!

3 Pas op met extreme diëten

Hoewel dit voor je lichaam nooit een goed idee is, kan een extreem dieet ook ervoor zorgen dat de haargroei sterk verminderd.

Verminder beschadigingen aan het haar

Krultang

 • Teveel haarverf kan het haar helemaal afbreken en hiermee de haargroei sterk laten vertragen. Verf het haar zo weinig mogelijk om de haargroei te versnellen.
 • Borstel niet vaker dan twee keer per dag. Trek nooit hard tijdens het borstelen en gebruik een zachte borstel.
 • Gebruik NOOIT rubberen elastiekjes in het haar
  Dit kan het haar halverwege afbreken en hiermee kan je hele plukken haar verliezen.
 • Draag geen te strakke kapsels
  Een superstrakke staart is bijvoorbeeld heel erg slecht om haargroei te versnellen!
 • Gebruik goede haarproducten en een goede hygiëne!
 • Kokosolie is geweldig om je haar te beschermen tijdens en na het wassen. Het werkt beter dan andere olie omdat kokosolie proteïne verlies voorkomt.
 • Af en toe de puntjes bijknippen moet om het haar te beschermen tegen verdere afbraak!

Medicijnen om de haargroei te versnellen

Er zijn veel homeopathische middelen verkrijgbaar en hoewel er veel zeggen dat dit heeft geholpen is er natuurlijk geen bewijs van en is het geen wondermiddel.

Bij een ernstig probleem kan je een arts inschakelen.

Bij alle methodes is het moeilijk omdat je pas maanden later kan merken of het werkt. De haargroei gaat niet opeens versnellen maar dit duurt toch wel enkele maanden!

Reageer op “Haargroei versnellen”