Haarkleuren in de winter

woensdag 7 nov 2012 / 0 / Kapsels en Haarmode

haarkleur columnDonkerbruine haren op een sneeuwwitte ondergrond. Dat is mijn ideale winterbeeld. Helaas blijft het niet lang duren want als het landschap weer ontdooid en groen kleurt, wil ik mijn blonde lokken terug. Dit zorgt natuurlijk niet voor een gezonde haarbos. Het was tijd voor een radicale verandering! Gewoon wachten dus tot er een enorme uitgroei ontstaat en daar iets leuks mee doen: dat is volgens mij ook de oorsprong van de “ombre” haarkleur!

haarkleuren in de winterhaarkleur ombre

Fotocredit: Lisa Shepherd

De "nieuwe" methode

Sinds de ontdekking van de ombre haarkleur, is er een ideale oplossing en dat is: wachten tot het blonde er voor een deel is uitgegroeid. Daarna gewoon het blond mooi vermengen met het donkere haar en hopelijk kan ik er dan meerdere seizoenen tegen. Lang haar is namelijk zo prachtig maar door de “slechte” invloed van de media is het een bijna onmogelijke opgave om lang haar te krijgen. Je moet honderden producten in je haar smeren, je moet stijlen en krullen.

Dan zie je opeens een prachtige foto van een boblijn, en ga je overstag. Ook dit feestje is zo voorbij want ik stond nu te kijken met een futloze boblijn. Iedereen vond het hip maar zelf zie ik altijd nog het liefst goudblonde haren op een lichtgroene ondergrond en in de winter contrasterende kleurtjes bij al het wit. Opgeknipte piekjes horen hier gewoon niet bij, met voldoende vitamientjes groeit het gelukkig weer snel weer terug.

Intussen probeer ik mijn haar niet meer te verven ondanks het feit dat het weer "Tweety" blond is. Hoeveel askleuren, zilvershampoo 's en kleurspoelingen ik er ook tegenaan gooi, mijn haar is na enkele maanden namelijk altijd weer geelblond. Het wordt vanzelf lichter en daar kunnen geen violet-pigmenten tegenop! Dan krijg ik ook te horen dat ik mijn haar zo "leuk geverfd" heb, dus volgens mij maakt het allemaal niks uit.

Intussen kruip ik iedere avond in bed en droom van de zomer. In de zomer is het namelijk allemaal niet erg, dan spring ik in een zwembad zonder eerst mijn haar nat te maken ("Badass"), in de zomer is "Tweety-blond" gewoon heel hip!
Mijn winterdagen zijn verlicht dit jaar met een droom van de zomer... Hopelijk zijn ze dan lang genoeg.

Reageer op “Haarkleuren in de winter”