De beste haar tips ooit

vrijdag 22 mrt 2013 / 1 / Kapsels en Haarmode

haartipsDe beste haar tips die bestaan, dit is een overzicht met haar tips van over de hele wereld. De nadruk ligt hier op oplossingen die meer naar de natuurlijke kant gaan. Dingen die je thuis, zelf kan toepassen. Dure behandelingen zijn niet nodig om de meeste haar problemen op te lossen. En de beste haarverzorging is te vinden in je keukenkastje.

Haar tip 1: Appelazijn

appelazijnDit wondermiddeltje zorgt voor meer glans en veerkracht in het haar. Het verwijdert opgebouwde laagjes rond je lokken zoals het gebruik van teveel crèmespoeling, stylingproducten en haarverf. Dit zorgt voor meer volume. De hoeveelheid vitamine C in appelazijn heeft het haar een oppepper. De hoge zuurgraad, sluit de haarschubben.
Appelazijn breng je aan als spoeling. Meng het altijd met een beetje water. Het haar kan daarna gewassen worden om de geur tegen te gaan.

Haar tip 2: Olijfolie

olijfolieOlijfolie is perfect om het haar van binnen uit te herstellen, tegen droog haar, en het beschermd tegen weersinvloeden en nog veel meer.
Gebruik je handen om de olijfolie aan te brengen bij de punten en lengtes van het haar. Laat het twee uurtjes intrekken, en was het haar vervolgens.

Haar tip 3:Voorkom hitte

imagesOf het nu te warm douchen is, een steiltang of hete föhn. Warmte is nooit goed en veroorzaakt beschadigingen aan het haar. Probeer overmatige hitte te vermijden.

Haar tip 4: Eieren

eierenVaak geprobeerd, vaak laat het een droog laagje achter op het haar. De oplossing? Spoel het haar uit met koud water. Eieren hebben als eigenschap dat ze een prachtige glans geven aan het haar. Laat het twintig minuten inwerken, en spoel goed uit.

Haar tip 5:Honing

honingVoeg een beetje honing toe aan je conditioner. Het sluit de haarschubben en brengt een prachtige glans in het haar. Honing heeft zeer goede eigenschappen.

Haar tip 6: Je haar is wat je eet

gezonde-voedingDrink voldoende, eet genoeg groenten en fruit. Dit zijn allemaal dingen die bijdragen aan mooi haar. Vergeet zeker niet om voldoende vitamine B binnen te krijgen, en voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer en zink.

Haar tip 7: Bier

bierHet is inmiddels bekend dat het voornaamste ingrediënt in bier wonderen doet je voor haar. Het gaat hier om: "Hop", dit wondermiddeltje zorgt voor meer body in het haar. Breng gewoon een beetje bier aan op je haar, masseer het goed op de hoofdhuid, en laat het twintig minuten zijn werk doen. Daarna gewoon het haar wassen en genieten van een prachtige glans!

Haar tip 8: Hygiëne en wassen

hygieneHoewel je het haar zeker niet te vaak mag wassen, is hygiëne net zo belangrijk. Krabben aan de hoofdhuid, aan je haar zitten, dit kan haarverlies veroorzaken! Probeer er zoveel mogelijk vanaf te blijven.
Ook een schone handdoek en een schone kussensloop voorkomt vet haar, en zorgt voor mooiere lokken.

Haar tip 9: De haarborstel

haarborstelEen borstel met plastic pinnen is schadelijk, veelvuldig borstelen ook! Koop liever een natuurlijke borstel of kam met paardenhaar. Borstel of kam je haar nooit als het nat is.

Haar tip 10: Haarverf en permanent

haarverfWe weten allemaal dat het schadelijk is. Hoe voorkom je verdere schade? Doe het niet te vaak. Werk alleen de uitgroei bij, en laat tenminste twee maanden tussen iedere beurt. Ook is het cruciaal om een allergietest te doen voor het verven of permanenten.
Gebruik haarverf zonder ammoniak. Dit staat meestal vermeld op de verpakking. Een spoeling is natuurlijk veel beter.

1 reactie op “De beste haar tips ooit”
  1. 1 Annojo

    Olijfolie werkt heel goed, maar inderdaad alleen in de punten en op de lengtes aanbrengen, anders zit je erna met volume nul ;)

    beantwoorden2 apr 2013 18:51
Reageer op “De beste haar tips ooit”