Extensions laten zetten

zondag 4 apr 2010 / 16 / Kapsels en Haarmode

Extensions laten zetten wordt steeds populairder. Iedereen wil op een bepaald moment weleens lange haren. Helaas is het niet altijd gemakkelijk om je haar gezond en mooi lang te laten groeien. Het duurt heel erg lang en extensions laten zetten is dan een mooie en snelle oplossing. Welke valkuilen moet je zeker vermijden en waar moet je op letten? In de eerste plaats moet je begrijpen dat goede extensions duur zijn. Je kan beter iets meer betalen dan er na 2 weken al spijt van hebben en ze weer laten verwijderen.

1 De kwaliteit van de extensions

Er zijn extensions van echt haar en er zijn extensions van synthetisch haar. Echt haar is altijd mooier, het klit minder en zit beter. Toch zijn er nu ook synthetische extensions op de markt die beweren kwalitatief beter te zijn dan echt haar.  http://www.haarbevestiging.nl/

Dan is er nog echt haar en echt haar. Er bestaat echt haar dat gemengd wordt met kunsthaar. Echt haar van Aziatische of andere kwaliteit wat eerst zwaar gebleekt en gestijld is. Of echt haar waarvan de haarschubben in alle verschillende richtingen zitten.

Haal dus extensions van een vooraanstaand merk zoals Long Lenghts en Socap. http://www.greathairextensions.nl/

 

krullenkapsels-2012

Shutterstock

2 De methode

Er zijn verschillende manieren om extensions vast te zetten met verschillende voor en nadelen.
1 hars
Dit is de goedkoopste manier en het zit erg stevig. Een nadeel is dat het haar beschadigd bij het verwijderen en bij het niet goed bevestigen kunnen je eigen haar gaan verstikken waardoor het beschadigd en/of gaat kroezen.
2 micro rings
Deze nieuwe methode is een bevestiging met kleine ringetjes zonder warmte of chemicaliën«n. Het ziet er mooi uit, is beter herbruikbaar en makkelijk te bevestigen. Het nadeel is dat het niet zo dicht op het hoofd ligt waardoor je het iets sneller ziet.
3 keratine
Keratine is een haareigen stof en een heel goede, onopvallende manier om extensions te bevestigen. Verwijderen gaat probleemloos en de bondings zijn bijna niet te zien. Het nadeel is de prijs, het is namelijk heel duur.
4 plak of clip extensions
Dit zijn extensions die je met een plakstrip of met kleine clipjes kunt bevestigen, het is makkelijk en snel en je kan het zelf doen. Ideaal voor een make-over of voor een feest. Een nadeel is natuurlijk dat het niet lang blijft zitten.
5 Plakken
Er is ook de mogelijkheid om hele rijen haar te plakken. Dit is goedkoop en herbruikbaar makkelijk en snel. Het ziet er goed uit en iedereen kan het. Natuurlijk blijft het minder lang zitten ongeveer een week namelijk.

En een nadeel is dat als het los zit, het ook nogal opvalt omdat het in hele rijen wordt geplakt terwijl een losse extension minder erg is.
Ook kan je bij de verkeerde manier permanente beschadiging van je haarzakjes krijgen.

 

 

Waar moet je op letten?

Iedereen kan een cursus nemen van 4 uurtjes en extensions gaan zetten. Pas dus op met advertenties waar voor bespottelijk goedkope prijzen wordt aangeboden om extensions te zetten. Vaak is het namelijk niet precies wat je verwachtte.

Het uiteindelijke resultaat en hoelang de extensions blijven zitten hangen af van de manier en de methode van het plaatsen. Bij een verkeerde stand van de tang kunnen je eigen haar verschroeid worden. En zo zijn er nog honderden horror scenario's. Betaal dus liever wat meer voor kwaliteit.

Pas op! Ook kapsalons of professionele salons kunnen soms niet goed extensions zetten. Vraag altijd van te voren naar foto's of ga op zoek naar andere meiden met ervaring op verschillende plaatsen.

Soms worden er bijvoorbeeld Socap extensions verkocht en eenmaal toegezonden blijkt het geen Socap te zijn. Zoek altijd eerst naar een review van een webshop voor je er iets besteld.

Loop nooit meer dan 4 maanden met je extensions. Langer inhouden kan namelijk voor beschadiging van je eigen haar zorgen.

 

Wat is jullie ervaring met extensions?

16 reacties op “Extensions laten zetten”
 1. 13 Daisy

  Hi, ik heb een tijdje terug hier me hairextensions gezet 55cm lang 100 stuks voor 200 euro met het haar en het er in zetten. Ze zitten nu bijna 3 maanden en ben er nog niet 1 verloren. En ze geeft er ook nog 3 maanden garantie bij op het uitvallen. Ben al met al super tevreden. Groetjes Daisy

  beantwoorden16 okt 2013 11:26
 2. 12 Ilse Devliegher

  @ lisan; waar heb je ze laten zetten?

  beantwoorden4 sep 2011 14:32
 3. 11 d

  Hoi ik had een vraag over extensions. Ik heb ooit gehoord dat je met een socap warmte tang nooit balmain extensions kan zetten. Is dit waar? Want mijn kapper zegt dat wel te kunnen. Ik wil nu namelijk de extensions van Ballmain proberen

  beantwoorden24 aug 2011 10:04
 4. Ik heb een paar maanden geleden dreadlocks gehad en kan het iedereen aanraden omdat ook eens een keer te doen. Je doet een staart en doet er een paar knoppen in en klaar is het. Langere dan twee weken is niet aan te raden want tussen tijds kun je het niet wassen. De dreadlocks zijn invoudig in te zetten. Op youtube zijn hierover veel filmpjes te vinden van twee verschillende technieken. Het is alleen even goed zoeken naar de juiste dreadlocks. Als je ze koopt zijn ze meestal te lang. Je kunt ze dan met een fatermes wat korter snijden. Vooral in de zomer is het heel leuk om te hebben.

  beantwoorden30 jun 2011 22:20
 5. 9 fenna

  hi!
  Ik heb me door mijn kapper laten informeren over extensions, omdat mijn haar heel langzaam groeit. Zij had het over extensions in de helft van je haar zitten, dan kan je nml je hand nog door je haar halen? En weten iemand de ong. Prijs daarvan?

  beantwoorden9 feb 2011 22:17
 6. 8 Simone

  Op zich een goede uitleg in het artikel over het laten zetten. Alleen 1 ding vind ik zo jammer en dat wordt bijna nooit vermeld. Ik heb het over de oorsprong van al die extensions, vooral bij echte haren. Ik heb een tijdje geleden ook nagedacht over extensions, maar toen zag ik een documentaire op tv. Ben me echt rot geschrokken! Weet je dat die haren die uit India komen GRATIS geofferd worden door mensen (die hun hoofd dus kaal laten scheren!) Ze denken dat het offeren van de haren aan de goden geluk brengt. Wat ze zelf alleen niet weten is dat hun haar bij elkaar geveegd wordt en voor honderden euro’s “per hoofd” hier verkocht wordt! Die mensen zijn daar arm en kunnen meestal niet eens voor zichzelf zorgen. Het is echt te gek voor woorden… Dus kijk aub inderdaad goed uit waar je je haar vandaan haalt.

  beantwoorden16 dec 2010 23:06
 7. Zo snel mogelijk teruggaan naar het kapsalon!
  Extensions mogen nooit gekamd worden, enkel geborsteld met een extensionborstel.
  Desalniettemin is het uitvallen van je eigen haar een teken dat de extensions aan te weinig haar vastzitten of te dik zijn voor je eigen haartype.
  4 euro per extension is nogal wat en als ze gezegd hebben dat je er maanden plezier van hebt, dan is dit natuurlijk verschrikkelijk.
  Succes

  beantwoorden30 aug 2010 17:37
 8. 6 Wendy Klesman

  Hallo, bij deze ik heb minder goeie ervaring met hair extensions, ik ben vorige maand getrouwd en ik wilde wat aparts met mijn haren en heb toen bij een kapsalon hier in het dorp hair extensions laten zetten, heb ze nu dus iets meer dan een maand en ze vallen er met heel voorzichtig kammen of borstelen gewoon uit mijn haren, ze hebben ze op sommige plaatsen met 3 a4 extensions bijeen gezet en het is dus sinds vorige week dat mijn eigen haar en haarzakjes +extensions gewoon dus met voorzichtig kammen gewoon los laten van mijn hoofd, en ook al aan het klitten/filten is op bepaalde plaatsen,en ze hadden mij de extensions niet direct bij de hoofdhuid geplaats maar en stuk eronder is dat al goed ik heb nu behoorlijk mijn twijfels erover, volgens een vriendin van mij zatten de extensions ook veel te los aan mijn haren vast en heb ik al kalen plekken op mijn hoofd want er hebben er al 3 extensions losgelaten,en ze hadden mij gezegd dat ik er toch zeker 3 a4 maanden plezier van zou moeten hebben, niet dus ben er flink van aan het balen, wat je betaald er een hoop geld voor 4euro per extension dan verwacht je toch beter werk dan dit, en niet dat ze je uit je hoofd vallen na een maand in hebben, kan iemand mij goede raad geven over dit probleem, zou ik hier mee terug kunnen gaan naar die kapsalon en mijn geld terug kunnen krijgen of gedeeltelijk terug kunnen krijgen, heb je er normaal ook voor een bepaalde tijd garantie op. Hopend op een snelle reaktie hierop, ben behoorlijk teleurgesteld hierdoor.

  Groetjes Wendy.

  beantwoorden30 aug 2010 15:11
 9. 5 Laura

  hallo,

  ik ben zelf kapster, en ik heb zoals kapsters altijd hebben vaak een ander kapsel, dan lang dan kort dan stijl dan krullen, ik heb zeker 6x per jaar volledig extensions in mijn haar, super fijn en na 7 weken haal ik het er weer uit, wij gebruiken het merk scopa, super merk en extensions blijven tot 5 maanden super mooi!!
  en nog nooit 200 euro voor extensions betaald! maxiaal betaald een klant 150 euro bij ons ervoor :)

  groetjes

  beantwoorden5 jul 2010 17:45
  • hoi laura, waar zitten jullie? als beetje dicht bij is kom ik bij jou me extecions zette want hier vragen ze voor mijn korte koppie gewoon 400 euriiss… groetjes rianne

   beantwoorden26 nov 2012 21:20
  • Laura, waar is je kapsalon ergens ? Want zou ook wel bij jou willen komen. Want het is overal super duur. Groetjes

   beantwoorden27 feb 2013 14:17
 10. 4 zina

  Heee Kelly,

  Jaa ik heb interesse waar kan ik dat doen??? Waar woont je vriendin? En wat kost het?

  beantwoorden12 mei 2010 17:45
 11. 3 Kelly

  Ik heb heel mooie extensions laten zetten voor wening geld. Ze is een vriendin van mij… Wil je dat ook?

  beantwoorden8 mei 2010 19:51
 12. 2 Choco Chanel

  Really cool!

  beantwoorden5 mei 2010 12:50
 13. Bedankt voor de tips! Geloof het of niet, ik denk vaak over dreads ;) misschien moet ik maar extensions nemen als dreads? xMM

  beantwoorden26 apr 2010 00:01
Reageer op “Extensions laten zetten”