Kapsels voor een rond gezicht

zondag 20 dec 2009 / 13 / Kapsels en Haarmode

Saint AlgueHet is niet gemakkelijk om een geschikt kapsel te vinden voor een rond gezicht. Er zijn zoveel dingen om op te letten. We hebben modieuze, moderne kapsels gevonden die speciaal geschikt zijn voor een rond gezicht. Lees ook onze handige guide met alle puntjes om op te letten. Op die manier kan je voortaan zelf beslissen of een kapsel geschikt is voor een rond gezicht of het zelf een beetje aanpassen.

Do’s bij het kiezen van een kapsel voor een rond gezicht

Kies een kapsel voor een rond gezicht het liefs altijd zo lang mogelijk. Alles vanaf kin lengte is goed. Een kort kapsel kan wel bij een rond gezicht maar dan met volume op de kruin.

Gebruik highlights om je gezicht mooier uit te laten komen.

Krullen en golfjes staan geweldig bij iemand met een rond gezicht. Let er echter wel op dat het niet teveel volume heeft. Een kapsel voor een rond gezicht moet altijd net iets in balans zijn.

Draag je haren in laagjes en accentueer je haarpunten voor een nog mooiere look.

Draag je haar eens juist wel in je gezicht als het los is. Zelfs steil naast je hoofd laten hangen, lekker plat kan ook. Bij iemand met een ovaal gezicht zal het gezicht dan heel lang lijken. Maar bij iemand met een rond gezicht kan dit juist wel.

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

Shutterstock

ShutterstockSaint Algue

Shutterstock/ Saint Algue

Shutterstock

Shutterstock

ShutterstockSaint Algue

Shutterstock/ Saint Algue

Boblijn kapsel voor een rond gezicht

Een boblijn is zeer geschikt voor iemand met een rond gezicht.

Lange kapsels voor een rond gezicht

2111_2Fabio Salsa

Fabio Salsa

Canstock

Canstock

Lang haar kan bij een rond gezicht zowel met krullen als steil gedragen worden. Vooral krullen aan de onderzijde staat erg mooi.

Een pony is erg mooi bij iemand met een rond gezicht. Zolang hij niet te dik of te zwaar is.

Een boblijn met een pony staat erg mooi.

Dont’s bij het kiezen van een kapsel voor een rond gezicht

Nooit je haren te plat bovenop te hoofd dragen bij een rond gezicht.

Niet teveel volume bij de wangen.

Nooit te kort gaan.

13 reacties op “Kapsels voor een rond gezicht”
 1. 10 astrid

  HOI
  ik heb het hele pakket, een rond gezicht, dik haar, veel haar én tzijn dan nog eens krullen ook…. mijn haar komt nu tot aan mijn schouders, zou graag eens iets nieuws hebben, maar kweet niet goed wat… mijn kapster neemt ook niet grag risico’s e met mijn bos haar wil ik ook niet zomaar eender welke kappper binnenstappen ( heb al heel wat prusters gehad….) … kan iemand helpen?

  beantwoorden18 aug 2012 15:14
 2. 9 Kelly

  Ik weet echt niet meer wat ik met m’n haar aanmoet.
  Ik heb een rond gezicht (ben zelf ook wat zwaarder), en heel dik en veel haar… het is heel lastig om het een beetje ok te laten vallen en meestal staat het heel piekerig…
  Ik heb heel lang lang haar gehad, maar wou iets anders dus nu is het halflang (tot 5 cm onder m’n kin vooraan en halslengte achteraan)… de eerste keren dat ik dit kapsel had was het echt leuk, maar nu om één of andere reden valt het helemaal niet mooi meer. Ik had een schuine uitgedunde pony, maar die is nu wel heel kort… Mijn haar groeit ook echt ontzettend traag…
  Iemand ideetjes voor een leuk kapsel waar ik ‘s morgens niet eerst een half uur werk aan heb?

  beantwoorden30 mrt 2012 17:08
 3. 8 karlijn

  @ kim. Niet doen! Heb ik ook gehad en daardoor lijkt je gezicht alleen maar ‘korter’ en dan dus ook breder, of terwijl: boller. Mn pony is nu weer bijgegroeid gelukkig maar was echt een dik-bolletje-maker

  beantwoorden25 nov 2011 13:46
 4. 7 kim

  ik ga bijna naar de kapper en wil een pony, ik heb best een rond gezicht wat zou ik doen??

  beantwoorden13 nov 2011 14:52
 5. 6 Marij

  Ik ga volgende week naar de kapper, heb al jarenlang een boblijn tot net onder de kin met een rechte pony. Ook als mijn haren onderaan uitgedund zijn, vallen ze niet zo als iemand met sluik haar en het ziet er elke keer weer hetzelfde uit. Het blijft aan de onderkant dikker en krult om. Ik zou graag een vlotter kapsel hebben. Laat ik het haar kort knippen, dan valt het niet mooi. Wie heeft een of meerdere tips?

  beantwoorden12 jul 2010 14:50
 6. 5 lisa

  hi

  ik wil een pixie hair cut maar ik weet niet of mijn gezicht daar wel geschikt voor is

  beantwoorden14 jun 2010 19:36
 7. 4 lys

  hallo fijn dat ik hier de tips kan lezen.. maar ik vraag me nog altijd af welk kapsel het beste bij mijn gezicht zou staan.. ik heb zelf echt een bol gezichtje en wil graag een beetje vrouwelijker en ouder lijken.. maar ik weet me er geen raad mee ik heb ze zelf tot iets onder de schouders zonder pony of iets.. en heb geen idee welk kapsel het beste zou staan.. zou iemand meschien een gesschikt kapsel weten?

  beantwoorden23 feb 2010 23:33
 8. 3 Sjors

  Allereerst bedankt voor de tips op de site. Erg handig! Desondanks heb ik toch nog een vraag;
  Ik heb een rond gezicht, bijna vierkant en ik heb nu lang haar, maar ik zit er aan te denken om het korter te doen, schouder lengte.
  Zou het een goed idee zijn?

  beantwoorden11 jan 2010 19:43
 9. Beste,
  In dit geval kunt u beter naar een kapsalon gaan. Dit is onmogelijk om online te bepalen. Ik denk een warme teint maar ook hier zitten veel verschillen in.
  mvg

  beantwoorden3 jan 2010 12:54
 10. 1 Uriah

  Zou graag de willen weten welk soort rood ik in me haar kan doen.Ik heb een bronse huidskleur en heb een rond gezicht.

  beantwoorden2 jan 2010 21:40
Reageer op “Kapsels voor een rond gezicht”