Krulhaar verzorgen: goede tips

zondag 7 dec 2008 / 50 / Kapsels en Haarmode

Krulhaar verzorgen is een proces wat vanaf de basis goed gedaan moet worden om op het einde filmster-krullen te krijgen! Krulhaar verzorgen bestaat uit verschillende tips om mooie krullen te krijgen.

 

Stap voor stap krullen mooi maken

1:Gebruik een goede shampoo en crèmespoeling.

Was  je haar niet te vaak. Als het echt moet gebruik dan een goede shampoo. Het kan niet verzorgend genoeg zijn. Ook kan crèmespoeling een hele nacht in het haar gehouden worden voor meer verzorging van het haar.

2:Haarmaskers

haarmaskerHetgene waar mensen met krulhaar niet omheen kunnen zijn haarmaskers. Koop speciale maskers of maak ze zelf. Olijfolie is erg goed voor krulhaar en kan ook een hele nacht in het haar blijven zitten om de kroezerigheid uit de krul te halen.

3:Haarcrème en Serums

haarserumOok hier kan een krullenkopje niet genoeg van gebruiken. Vooral 'Frizz Ease' van 'John Frieda' is een aanrader. Bij kapperswinkels hebben ze ook vaak de meer gespecialiseerde producten voor krulhaar.

4:Niet borstelen

grove kamGebruik enkel een grove kam voor je krullen. Hiermee voorkom je beschadiging.

5:Pas op met de föhn!

fohnFöhnen van krulhaar kan een regelrechte ramp worden als het niet goed word gedaan. Richt de föhn altijd met de haargroei mee en laat je haar eerst grotendeels opdrogen.

6:Zoek een goede kapper

kapperIeder kapsalon zal beweren dat ze heel goed zijn in het knippen van krulhaar. Dus het valt niet mee er een te vinden. Hoe knip je krulhaar? Het staat onder aan deze post beschreven. Een goed idee is als je iemand ziet met mooie krullen het nummer van haar kapsalon te vragen.

7:Lang haar

langekrullenKrullen zijn het mooist bij lang haar.

 

Krullen omtoveren

steilenAls je rechte haren mooier vind, genoeg hebt van je krul, of als het je gewoonweg onzeker maakt kan je het natuurlijk stijlen. Zoek een goede stijltang die in jouw budget past. Gebruik altijd serums om je haar zoveel mogelijk te beschermen tegen de hitte van de stijltang.

Ook bij de kapper kunnen ze je haar vaak stijlen. Hier zijn verschillende mogelijkheden voor om het zowel tijdelijk als permanent te laten doen.

krultangMet een krultang of met grove rollers kan de krul als het ware omgevormd worden tot een andere krul. Dit is erg mooi en creatief. Ook laten haren die al reeds krullen zich veel beter bewerken en blijven de geplaatste krullen er goed in zitten.

Shutterstock

Shutterstock

Tips voor het knippen van krulhaar

Hier zijn enkele tips voor het knippen van krullend haar:

Knip krullend haar als het droog is. We weten allemaal dat krullend haar heel anders is als het droog is dan wanneer het nat is.

Vermijd kapsels met één lengte. Hierbij wordt geen rekening gehouden met de manier waarop een krul in elkaar zit.

Knip krullen aan het begin van de C vorm. Hierbij word de kans dat het gaat friezelen erg klein en steekt het logischerwijs niet alle kanten op. Slechts weinig kappers weten dit.

Knip aan de bovenkant van het krullend haar als laatst en knip er zeker niet teveel vanaf. Hier zijn de krullen namelijk het kwetsbaarst waardoor het alle kanten op kan gaan steken.

Knip nooit overmatige laagjes in een krul. Bij laagjes zien we de haarpunten terug over de gehele lengte van het kapsel. Dit willen we juist vermijden bij krulhaar.

Gebruik nooit een mesje (razor, feather) op krulhaar. Dit beschadigd de haren heel erg waardoor er kroes over blijft.

Canstock

Canstock

50 reacties op “Krulhaar verzorgen: goede tips”
 1. 43 Loes

  Wat wordt bedoeld met het knippen in een C vorm?

  beantwoorden5 mrt 2013 12:27
 2. 42 Lily

  Ik heb zelf ook krullen, en soms zeggen meisjes dan als ze een paar kronkels in hun haar hebben dat ze echt veel krullen hebben. Nou, sorry hoor, maar als je echt krullen had piepte je wel anders.

  beantwoorden24 feb 2013 02:04
 3. 41 Esmaa

  Ik heb zelf krullend haar, en een paar van mijn vriendinnen en nichten ook.
  Maar zij hebben erg vaak hun haaren gestijlt en ze beweren dat hun krullen nu weg zijn.
  Het is volgens mij ook echt zo want ik zie hun krullen niet meer
  in tegen stelling tot hun heb ik in mijn hele leven maar 2 keer gestijlt en wil ik het weer doen.
  maar ik ben bang om mijn krullen ook te verliezen want iedereen is gek op ze.
  Zou het echt kunnen om mijn krullen te verliezen?

  beantwoorden11 dec 2012 21:36
  • als je u haar elke dag stijlt dan gaan u krullen weg maar je krijgt geen mooi plat haar maar gewoon kroeshaar. je kunt ze stijlen maar doe het niet te veel.
   je kunt ook lyssage brasilien ofzo iets doen en je hebt plat haar voor 3 maanden (hangt er vanaf wat je zelf kiest) maar u haar wordt wel beschadigt :s.
   veel succes nog

   beantwoorden25 dec 2012 13:36
  • Natuurlijk gaan krullen niet weg door eennsteiltang te februiken. Door de e hitte en het gladsrrijken alleen tijdelijk.
   Alleen door middel van een relaxer (ontkroezer) krijg je het permanent weg. Dan moet je haar helemaal uotgroeien, willen de krullen weer terugkomen.
   Echter is dit heeel slecht voor je haar, dus geen aanrader! Als je het ook maar even iets langer laat zitten dan nodig, kan je hoofdhuid verbranden en verlies je veel haar.
   Het is tenslotte ook eigenlijk alleen maar bedoelt voor Afro haar.

   beantwoorden27 jan 2013 10:18
 4. 40 jasmina

  hallo dames
  ik had heel mooi lang dik haar met krullen tot vorige jaar..toen ging ik op vakantie heb ze me haar gemaakt voor bruiloft bij kapsalon..me haar was gestylt zonder dat ze iets in deden op te beschermen tegen hite …..na dat ik ben terug gekomen van vakantie al me krulleeeeennnnn zijn nu verdwijnen er is nog heel klein beetje slag in haar..ik vind t zo ergggg…ik wil zo graag me krullen terug kan iemaaand me helpen aubbb..ik kan wel huilen..krijg me krullen nog terug ???? wat kan ik beste nou gebruiken..??? welke crem welke producten..al vast bedankt iedereen…

  beantwoorden3 dec 2012 17:05
  • Heey!

   Super vervelend. Ik denk dat in dit geval je haar gewoon verbrand is. Dus dood. Ik heb dit ook gehad gelukkig maar 1 lok. Het haar moet helemaal uitgroeien en dan komen de krullen weer terug. Maar krullend haar kennende duurt die een hele tijd. Bij mij heeft het wel een jaar tot 1,5 jaar geduurd. Geen paniek het komt uit eindelijk wel weer terug. het zit tenslotte in je DNA.

   beantwoorden8 mrt 2013 15:07
  • selena dank je wel voor antwoord…ik koop nou alles speciaale dingen om me krullen terug te krijgen maar niets helpt …alles is gawoon recht….ik kan wel janken….ik heb gehoord nog van een speciaale olie uit marokko dus dat moet ik nog uitproberen..ik ben nog op zoek naar een haar masker voor krullen maar weet niet welke ik moet nemen…

   beantwoorden8 apr 2013 00:17
 5. 39 kRULLENbOL

  Wat ook goed helpt ter vervanging van curl gel is op nat haar ( na het natuurlijk te hebben gewassen met Jhon Friede Frizz- Ease voor krullen)
  1) Got 2BE anti-Frizz 2) GoldWell (Twist Around 3 , Curl style) het is een spray, een soort van krullen lotion. Werkt erg goed voor wie droge krullen heeft ! Het maakt je krullen vele zachter en een beetje langer. Door dit product heb ik mijn haren al 2 maand niet gestyld !
  3) Je haren vanzelf laten drogen en om wat pluis te bestrijden : Met papier op nat haar van onder naar boven drukken. (Tip uit Zo man Zo vrouw 5TV :p)

  beantwoorden8 jun 2012 19:48
 6. 38 anoniem

  ik had lang haar mijn nu is het kort mijn kaper heeft het goed gedaan in een form van een c maar het probleem is dat ik mijn haar te bol vind wie weet een goeie tip als je weet plies zeg het dan want mijn haar is wel mooi kul nog steeds

  beantwoorden21 mei 2012 22:48
 7. 37 Masana

  Hey ik ben op zoek naar een goede kapper in amsterdam voor krullen iemand? ik heb echt een knipbeurt nodig~!

  beantwoorden28 mrt 2012 19:49
 8. 36 ANOENIEM_?

  pff eindelijk een goeie site kheb problemen met kroes haar en deze tips hebben me egt veel geholpen x

  beantwoorden20 okt 2011 19:45
 9. 35 anoniem

  Wat wordt er bedoelt met ‘knip krullen aan het begin van de c-vorm’?

  beantwoorden18 okt 2011 17:52
 10. 34 persoon

  heyy, ff een vraagje
  ik wil pemanent doen, maar weet niet hoeveel het kost ik wil van die kleine krullen doen.. en hoelang blijft ie zittenn ??? :S:S

  beantwoorden27 sep 2011 17:43
 11. 33 Anonymous

  ik ja

  beantwoorden18 aug 2011 11:46
 12. 32 laura

  Hey, ik ben laura en ik heb te vel krullen ik was 13/07.naar een kappel anja in tienen en daar had ik gewoon haar laten knippen en recht laten maken . na 1 week had ik terug krullen en dat was better maar nu weet ik niet wat de best is voor me’krullen or recht haar?

  beantwoorden18 aug 2011 09:55
 13. 31 Tosca

  Ik heb zelf krullen en ik heb eindelijk een goede kapper gevonden. Je moet op google even zoeken naar curlsys methode
  die knippen je haar op een speciale manier waardoor het niet gaat pluizen! KRULLENKOPPIES DIT IS DE OPLOSSING!!!!

  beantwoorden7 aug 2011 17:44
 14. 30 Aicha

  Hoe moet ik zo makelijk fijne krullen maken ?

  beantwoorden31 jul 2011 17:13
 15. 29 Aicha

  Hoe moet ik fijne krullen doen ??

  beantwoorden31 jul 2011 17:12
 16. 28 Bella

  ik heb als ik niks aan mn haar doe, rommelige krullen en half-lang haar zo ongeveer als ik naar voren doe tot mijn borst.Ik wil graag mn haar anders dan ik het nu heb want ik vind het saai worden en heb mn haar al een aantal keren gekleurd naar chocolade bruin. nu is dat er een beetje uit want ik ben veel in de zon geweest en veel gezwommen in zoute zee. ik heb nog niet echt duidelijk uitgroei, maar weet niet wat ik moet doen met mn haar. moet ik het opnieuw in een lichtere kleur verven voor de zomer, over zo laten? zou ik een schuine pony nemen of iets anders leuks? weten jullie nog leuke knotjes of korte vlechten. ik heb trouwens erg dik en veel haar. xx

  beantwoorden17 jul 2011 18:05
  • 28.1 anoniem (op reactie van Bella ↑)

   heey bella ik weet jou probleem en sna het ook dat is het zelfde bij mij ik doe gwn verschillende dingen met mij haar een schuinen knotje oog een staart en dan je krulen los ik doe ook soms invlechten of soms los en uun leuke haarband met een roos of zoo dat vind ik leuk ik hoop dat ik je een stapje naar voren heb gehooen xxxxx anoniem

   beantwoorden21 mei 2012 22:53
 17. 27 AM

  Waar vind ik een krullenkapper? Ik woon in Amstelveen. Ik ben het zo zat om steeds als een poedel rond te moeten lopen omdat het verknipt is. Na een maand zit het pas weer een beetje in model.

  beantwoorden13 jul 2011 10:40
 18. 26 anoniempje

  Ook heb ik nog een vraagje;

  Lang krullend haar vind ik heel mooi en ben al lang aan het ‘sparen’ voor lang haar en mijn haar is al wel best lang ( stevig stuk tot onder mijn schouders) maar omdat ik heel sterke krullen heb komt het wel redelijk kort.

  Graag zou iets vinden (een middeltje fzu) dat mijn haar verzwaart zodat het langer wordt en de krullen gaan ‘uitrekken’.

  ZOu dit bestaan??

  beantwoorden10 jun 2011 20:46
 19. 25 anoniempje

  Ik heb ook krullend haar! Ik heb wel heel STERKE krullen, ook veel pijpekrolletjes erin. Ik krijg er heel veel complimenten over omdat het eigelijk bijna uniek is. Ook heb ik heel veel haar en staat het vaak volumunieus (fzu iets :) ) In het begin was ik er niet zo blij mee maar nu vind ik het SUPER!

  Enkele tips voor mensen met krullend haar;

  1. Was het écht niet te vaak, dit maakt het droog + kroezelig

  2. Als je je haar hebt gewassen moet je het gewoon ‘nat’ laten drogen zonder het met de haardroger te drogen!

  3. Droog je haar nooit te ‘wild’ af maar ga onderstoven staan en ‘knijp met je handdoek in je haren’, achteraf kan je ook nog goed knijpen. –> dit brengt volume
  + een mooiere krul.

  4.De beste shampoo voor krullen is
  van GRANIER ULTRA DOUX MET ADVOCADO OLIE. Deze is heel vettig en goed voor droog haar en dus ook voor krullen. Masker én conditioner zijn hier ook heel goed voor.

  5. Nooooooooooooooooooooooooit kammen! Maakt het echt lelijk!

  Voilà, dit zijn HEEL EENVOUDIGE tips, hopelijk kan je er iets mee doen…

  beantwoorden10 jun 2011 20:42
 20. 24 Anonymous

  als je een goede conditioner en serum gebruikt gaat het al een stuk minder pluizen en van glad en stijl van andrelon blijft mijn haar veel langer stijl.

  beantwoorden1 jun 2011 14:02
Reageer op “Krulhaar verzorgen: goede tips”