Lang haar met laagjes

dinsdag 5 feb 2013 / 5 / Kapsels en Haarmode

lang-haar-met-laagjes (5)Dit is alle informatie die je nodig hebt over lang haar met laagjes. Lang haar met laagjes ziet er mooier uit bij los haar en is makkelijker in model te brengen. Er zijn veel leuke voorbeelden te vinden van lange, gelaagde kapsels. De invloeden uit de jaren '80 en 70' zijn weer helemaal terug in de haarmode en hier waren ook veel juweeltjes van kapsels tussen te vinden! Dit zijn de mooiste kapsels voor lang, gelaagd haar.

Lang haar met laagjes

Fotocredit: Michel Dervinlong-Revlon
Lang haar met laagjes ziet er altijd mooier uit als het goed is afgestemd op jouw gezichtsvorm: dit geldt zowel voor het volume, de plaats waar de laagjes beginnen, en voor de kleur accenten in het haar.

Het verschil tussen opgeknipt haar en laagjes

Opgeknipt haar en laagjes in je haar zijn twee verschillende dingen. Opgeknipt is de hele lengte die van onder langer is en van boven korter. Laagjes behouden de lengte van je haar, ze bestaan slechts uit het bovenste gedeelte van het haar. De zogenaamde "Feathered" kapsels die vaak met een glijdende beweging van de schaar of met een scheermesje oftewel een "feather of "Slice" techniek worden aangebracht zijn laagjes in het haar.
Dit voegt een extra textuur toe aan het haar. Het kan volume geven aan steil haar, of juist massa wegnemen bij dik haar. Laagjes zorgen er ook voor dat krullend haar op de "goede" manier valt: zonder laagjes heb je bij krullend haar alle krullen van onder zitten.

Voorbeelden van lang haar met laagjes

Fotocredit: Zuni- Mieka Hairdressing
Met de juiste kleuraccenten kunnen laagjes er klassiek, modern of juist alternatief uit gaan zien.

Stylingproducten bij laagjes in het haar

Bij laagjes in het haar kan je verschillende stylingproducten gebruiken zoals een haar poeder voor volume, wax, mousse, haarlak en gel. Het is veelzijdig en makkelijk in model te brengen.  Dan kan je het haar naar binnen of juist naar buiten föhnen  je kan er de steiltang op gebruiken voor extra glad haar, of het juist met de goede haarproducten aan de lucht laten drogen voor een natuurlijk effect.

Haarkleuren en kleuraccenten bij laagjes in het haar

Prachtige haarkleuren zijn door de vele dimensies extra mooi bij lange kapsels met lagen. Door de onderste laag donkerder te verven, lijkt het haar dikker en gezonder.
Simpele haarkleuren met natuurlijke kleuren zien er heel natuurlijk uit bij laagjes. Er kan ook gekozen worden voor highlights, lowlights, of lichtere kleuraccenten op plaatsen waar het accent moet liggen.
Met een gewaagde haarkleur ziet een laagjes kapsel er weer wat vlotter en moderner uit. Er kan ook gekozen worden voor rode kleuraccenten, felle kleuren of juist subtiele kleur effecten voor een heel ander uiterlijk.
Met een pony kan je kiezen om bijvoorbeeld de voorkant een extra accent te geven. 
De geschikte haarkleur zorgt er ook voor dat er 's ochtends minder tijd nodig is omdat het haar er van zichzelf al beter gaat uitzien.

Lang haar met laagjes en haarkleuren

Fotocredit: Dessange- D&J Ambrose
Een lange pony naar de zijkant kan "weggeknipt" worden in je laagjes voor een extra mooi en flatterend effect voor iedere gezichtsvorm.

Laagjes en je gezichtsvorm

Houd met laagjes altijd ook rekening met je gezichtsvorm.Voor alle kapsels geldt: leg de nadruk, het volume en het accent altijd op de plaatsen waar het gezicht op zijn smalst is.

Pony en lang haar met laagjes

Fotocredit: D Machts Group - Charlie Miller
Laagjes in lang haar zijn makkelijk in model te brengen door de krultang, watergolfrollers, steiltang of föhn te gebruiken.

Ronde gezichtsvorm:

Kies een kapsel waar het volume aan de onderzijde begint en de laagjes beginnen onder het hoofd. Kies een schuine pony met extra lange pieken of liever gewoon lang, steil haar langs je gezicht en volume aan de achterkant en onderkant.

Ovale gezichtsvorm:

Kies lagen die ongeveer bij je jukbeenderen of iets lager beginnen. De ovale gezichtsvorm kan al snel langwerpig gaan lijken bij steil, futloos haar. Kies dus voor volume naast het gezicht. Een pony staat altijd goed bij een ovale gezichtsvorm.

Vierkante gezichtsvorm:

Veel beweging rond het gezicht heb jij nodig en volume om de hoekige gezichtsvorm flink te verzqachten. Kies kortere lagen die langs het gezicht vallen. Draag het net boven of onder de kaaklijk. Een gelaagde pony kan wel maar geen rechte, brede pony!

Rechthoekige gezichtsvorm:

Een laagjes kapsel met halflang haar is hier heel mooi. Kies voor een pony en laat het haar naast het gezicht vallen met het volume rond de jukbeenderen bijvoorbeeld. Draag een zijscheiding als het haar vast zit voor een mooier effect.

Hartvormige gezichtsvorm:

Kies een kapsel waar het accent ligt op de smallere plaatsen van het gezicht. De lengte moet zeker tot onder de kin zijn en een schuine, zijdelingse of gelaagde pony staat hier het mooist.

Peervormige gezichtsvorm:

Kies voor een kapsel met extra volume ter hoogte van de slapen op het hoofd. Sterk opgeknipte laagjes dus en een pony met extra veel volume is extra mooi bij een peervormige gezichtsvorm.

Diamantvormige gezichtsvorm:

Kies een kapsel met volume en het accent rond de plaats net onder de wangen. De diamantvormige gezichtsvorm is van onder een beetje smaller en heeft daar dus wat volume nodig. Kies een schuine, zijdelingse of gelaagde pony voor een extra mooi effect.

Rood, lang haar met laagjes

Fotocredit: Anne Veck
Rood, lang haar en laagjes is een favoriet kapsel van velen en altijd een hit!

5 reacties op “Lang haar met laagjes”
 1. 3 Sel

  haren laten snijden ipv knippen is ook mooi bij lang dik haar

  beantwoorden9 nov 2013 01:13
 2. 2 Sylvia

  Ik heb krullend haar met laagjes maar alleen de onderkant krult waardoor het op mijn hoofd zo plat lijkt kan je alleen de bovenste laag laten knippen ?
  want ik wil geen korter haar.

  beantwoorden12 feb 2013 18:10
  • Hallo,
   Ja je kan ook laagjes laten knippen zonder lengteverlies. Er zitten misschien niet genoeg laagjes in als alleen de onderkant krult.
   Groetjes

   beantwoorden12 feb 2013 19:53
 3. 1 Renee

  Ik heb erg dik, lang haar in laagjes maar omdat het zo dik is valt het alsnog volumeloos naar beneden. Iemand tips?

  beantwoorden6 feb 2013 20:46
  • Een speciale shampoo voor dik haar kan heel goed helpen. Ook grote rollers aanbrengen met warmte zorgt voor een extra luchtigheid in het haar. Er bestaan ook goede haar producten voor extra volume zoals die van Got 2 B bijvoorbeeld. Het krijgt mijn platte haar zelfs naar boven! Een pony is ook heel mooi bij dik haar en neemt de massa een beetje weg.

   beantwoorden11 feb 2013 18:36
Reageer op “Lang haar met laagjes”