Zelf haarknippen: Opleidingen en cursussen

vrijdag 11 jan 2013 / 0 / Kapsels en Haarmode, Kinderkleding en kinderkapsels

Leer zelf haarknippen: Opleidingen en cursussenZelf haarknippen is niet alleen leuk maar het bespaard ook enorm veel geld. Bedenk eens hoe leuk het is om voortaan gewoon je man, kinderen en vrienden zelf te knippen. Na enige ervaring kan je er zelfs een beetje mee bijverdienen. Dit is een overzicht van de manieren om een kappers diploma te krijgen. De beste links, tips en adviezen om zelf te leren haarknippen. Misschien is het wat voor jou!

Zelf leren haarknippen: de mogelijkheden

Fotocredit: Pivot Point

Zelf leren haarknippen: de mogelijkheden

Avondopleiding kapper

Op een avondschool worden er vaak opleidingen gegeven voor kapper of haarstylist. Kapper is een stuk professioneler en je kan er makkelijker mee aan de slag. Vaak ben je wel enkele jaartjes verder als je eenmaal slaagt, en is een avondopleiding gewoon vermoeiend om naast je werk te doen.

Snelle opleidingen kapper

In België heb je ook een snelle mogelijkheid om binnen 24 lessen afgestudeerd als kapster te zijn. Dit doe je bij de Schoonheidsschool. De opleiding wordt onder andere gegeven in Hasselt, Antwerpen en Gent. In Nederland heb je hetzelfde principe onder andere bij Hair And Beauty Academy maar dan kost het een beetje meer (Kuch).

Stage/leerovereenkomst

Als stage bij een kapper kan je ook vaak beginnen met een leerovereenkomst. De opleiding is dan heel praktijkgericht en leuk om te volgen. Het loon is iets minder maar als je voltijds naar school gaat, dan is het helemaal niets. Voor degenen die al op zichzelf wonen, en rekeningen moet betalen, niet altijd de beste oplossing. Wel is dit de leukste manier om het kappersvak snel en effectief te leren.

Cursus haarknippen thuis volgen

haarknippen-cursusEen thuis cursus is extra leuk voor degenen die gewoon op zoek zijn naar dat beetje extra kennis. Degenen die geld willen besparen door gewoon zelf te knippen. Het is ook best belachelijk dat het knippen van een mannen of kinderkapsel vaak zoveel kost terwijl het betrekkelijk simpel is. Toch moet het kapsalon ook het pand betalen, het personeel enzovoort. Als thuis knipper heb je hier allemaal geen last van en na enkele jaartjes heb je de investeringskosten al terugverdiend. Knip je vriendinnen, je familie en kinderen gewoon thuis zelf! Verdien er na een tijdje zelf wat extra geld mee. Je helpt dan die anderen en het is enorm leuk om te doen!

Aanvullende opleidingen voor bestaande kappers

Kappers moeten regelmatig bijscholingen gaan volgen om op de hoogte te blijven van nieuwe haarsnitten en technieken. De trendsetter op dit gebied is natuurlijk de Pivot Point cursussen! Ze hebben de manier waarop haar geknipt wordt verrijkt en de kapsels zijn niet alleen vooruitstrevend maar dragen bij aan een goede ontwikkeling als kapper.

Reageer op “Zelf haarknippen: Opleidingen en cursussen”