Retro kapsels

donderdag 26 apr 2012 / 0 / Kapsels en Haarmode

Retro kapselsRetro is tussen de kapsels 2012 de trend die voor altijd zal blijven. Retro kapsels hebben net dat tikkeltje extra waardoor ze ieder jaar opnieuw mooi blijven en er nooit verouderd uit gaan zien. Het is niet voor niks dat retro kapsels al die jaren een haartrend zijn gebleven! Tussen de haar en kledingmode van dit jaar is al veel retro te vinden en het is momenteel dan ook een heel trendy kapsel in 2012.

Retro kapsels en de moderne tijd

Tussen de moderne haarmode komen er veel retro kapsels en haartrends uit het verleden voorbij. Mode designers kijken naar de dingen die in het verleden succesvol bleken en nemen de mooiste dingen mee. Soms is het gewoon een herhaling.

Hoe dan ook, retro kapsels en haarmode zijn altijd een grote hit omdat je er uniek en elegant uitziet. Retro getuigt van een eigen stijl en smaak en de  retro kapsels zijn erg mooi!

Retro kapsels opgestokenRetro kapsels blond

Shutterstock

Retro kapsels met knotten en krullen

knotten en krullen retroknotten retro

Shutterstock

Krullen worden in èèn adem genoemd met retro kapsels. Volume was dan ook de grote trend in de jaren tachtig. In de jaren zeventig waren het de glanzende golven.

De grote knot is een retrokapsel wat niet mag ontbreken. Vooral met haar accessoires altijd een heel mooi zomerkapsel!

knotten retro grote knotRetro haar

Shutterstock

Retro kapsels en volume

Retro kapsels opgestokenRetro kapsels diva

Shutterstock

Volume was indertijd een big issue en er werden veel bussen haarlak verbruikt om mooie volumeuze retro kapsels te krijgen. De retro kapsels hebben vaak aan de voorkant extra veel volume, of achterop de kruin.

Retro kapsels zijn heet!

Rachel kapsel FriendsHet klinkt misschien verassend maar veel mensen zijn nog steeds verliefd op "De Rachel". Het kapsel van Rachel uit Friends, gedateerd van 1995. Het was het populairste kapsel uit de jaren negentig en tegenwoordig waarschijnlijk een van de meest populaire retro kapsels. De glanzende “Rachel lokken” blijken tijdloos.

Friends

Wat is retro?

Retro is alles wat uit een bepaald tijdperk komt vanaf de jaren 1900 tot 1999.

Retro kapsels en celebrity's

katy perryBeroemdheden zijn vaak met retro kapsels te zien. Vaak willen ze net iets anders of moet het kapsel passen bij een Vintage jurk of kleding. Katy Perry staat erom bekend dat ze retro kapsels draagt. Dit kan op allerlei manieren en ook met een fel blauwe haarkleur! Hierdoor komt een eigen stijl tevoorschijn die erg mooi is.

Shutterstock/ Featureflash

Farrah Fawcett en Cindy Crawford kapsels

Farrah Fawcett en Cindy CrawfordFarrah Fawcett en Cindy Crawford

Cosmopolitan

Farrah Fawcett en Cindy Crawford droegen beide losse retro kapsels met veel volume. De kapsels waren een echte hit en werden wereldwijd nagemaakt in verschillende kapsalons en thuis.

Bruidskapsels en de retro stijl

Bruidjes zijn vaak op zoek naar het perfecte bruidskapsel en nemen dit zeer serieus. Vaak vinden ze niet meteen goede bruidskapsels. De "moderne" bruidskapsels zijn soms niet geschikt of naar smaak. Een tip is natuurlijk om de retro bruidskapsels eens te bekijken omdat er vaak prachtige kapsels tussen zitten.

Bruidskapsel retroGala kapsel retro

Shutterstock

Retro avondkapsels zijn net zo elegant en zelfs nog eleganter dan veel moderne opgestoken en speciale gelegenheids kapsels. Dames uit het vroegere tijdperk hadden een feilloos gevoel wat betreft haarmode en elegantie die vandaag regelmatig ontbreekt.

De opgestoken en speciale gelegenheidskapsels doen vaak denken aan glamour en daarbij aan een van de meest memorabele jaren. De jaren 90, 80 en zelfs "De oude Hollywood Glamour" van de jaren 40 heeft heel wat mooie kapsels voort gebracht.

Zelf retro kapsels maken

Het is heel leuk om verschillende retro kapsels te maken en er zijn veel filmpjes over hoe je stap voor stap kapsels kan maken. Vooral de retro kapsels zijn heel leuk om eens te proberen.

Dragen jullie weleens retro kapsels?

Reageer op “Retro kapsels”