Tips voor een rode haarkleur

vrijdag 20 feb 2009 / 45 / Kapsels en Haarmode

Rood haar is iets waar Hollywood door de jaren van heeft gehouden. Julia Roberts, Nicole Kidman, Bette Midler en Diane Keaton hebben allemaal rode haren gehad. Deze dagen laten sprankelende en getalenteerde sterren zoals Lindsay Lohan, Debra Messine en Kirsten Dust ons zien hoe rode haren het mooiste sieraad van een vrouw kan zijn. Toch is het niet simpel als je haren rood wilt verven. Vermaak je met deze tips voor rood haar!

shutterstock_100135481shutterstock_100169477shutterstock_100160969

Shutterstock

Keuze van de rode haarkleur

Bezint eer ge begint! Van een rode haarkleur naar blond is zeer moeilijk en af te raden om het zelf te proberen. Een rode haarkleur ontkleuren beschadigt het haar en er blijft altijd een oranje kleur achter. Rood haar dient vaker bijgewerkt te worden met een kleuropfrissing het kost dus ook meer geld en moeite.

 

Van aardbeienblond naar kastanje of mahonierood, er zijn zoveel tonen en kleuren van rood haar dat de juiste keuze vaak moeilijk te nemen is. Het goede nieuws is dat iedereen wel goed staat met rood haar. Sommigen zien er natuurlijk uit en anderen niet wat allebei niet verkeerd is.

 

Ook voor het kiezen van rood haar is het misschien goed om een kleurenconsulent te raadplegen. In rood haar zijn er ook weer warme en koude kleuren.

 

Kies de haarkleur die het mooist bij je huid past.

 

Onthoud dat sommige rode haarkleuren in de natuur niet bestaan en voor een natuurlijke look is het dus beter een rode haarkleur te kiezen met een oranjerode toon.

Tips voor rood haar

 • Als je naar de kapper gaat om je haar rood te verven is het raadzaam een foto mee te nemen van de kleur die jij wilt. Er is zoveel verschil in en kastanje rood kan voor de een iets heel anders betekenen als voor de ander.
 • Na de kleuring is het experimenteren geblazen met een heel andere make-up.
 • Bij rood haar staan weer heel andere kleuren van oogschaduw en lippenstift.
 • Gebruik na de kleuring altijd een shampoo speciaal voor rood haar.
 • Rood vervaagt het snelst uit je haar dus af en toe opfrissen en bijhouden is een echte noodzaak. Was je haar niet met te warm water en gebruik haarproducten met een UV filter.

Ariana Grande

Ariana Grande is overal besproken vanwege de prachtige, rode haarkleur van haar. Is het de natuurlijke haarkleur van Ariana Grande? Veel meisjes willen graag de haarkleur van Ariana Grande en dit is geen slecht idee omdat het op vrijwel iedere haarkleur goed zal pakken. De juiste kleur rood kiezen is echter een ander verhaal en dat kan je beter bij een professionele kapper laten doen. De gevorderden kunnen ook naar een kapperswinkel gaan of de goedkoopste oplossing is om de "Live" kleuren van "Schwarzkopf" te gebruiken. De felste haarkleur rood komt het dichtst in de buurt van de haarkleur van Ariana Grande. Het moet wel regelmatig bijgekleurd worden omdat het anders heel snel uitvaagt. Je haar rood verven is niet moeilijk maar het is er daarna bijna niet meer uit te krijgen en alleen donker verven of gewoon eruit laten groeien is daarna de beste optie.

Haarverf E-book gratis te downloaden

Sinds kort heb ik een handig E-book geschreven, hier staat alle informatie in over haarverven, over de ster van Oswald en nog veel meer! Het is een E-book boordevol kennis en informatie om voortaan zelf je haar te kunnen verven, zonder problemen en gedoe! Leer alles over de basis principes, behoud je haarkleur langer, en voorkom problemen tijdens het verven.

Het is hier te downloaden!-------> Haarverf gratis E-Book.

45 reacties op “Tips voor een rode haarkleur”
 1. 31 Naomi

  Hoi =)

  Ik heb mijn haar dus net zo rood geverfd als ariana maar,
  merk inderdaad dat het snel terugloopt de kleur.. kan ik gewoon dezelfde haarverf gebruiken die ik eerder gebruikt heb om het rood te klrijgen om het bij te houden?

  beantwoorden21 feb 2013 18:44
  • Een goede shampoo gebruiken voor rood haar. Om de paar weken bijwerken inderdaad.
   Je kan ook twee keer doen met een pakje haarverf. Neem gewoon de helft van de ingrediënten, en breng het egaal aan in je haar. Voor bij te werken hoeft het niet 100% verzadigd te zijn. Kam het haar met een grove kam tijdens het verven voor een mooie verdeling. Deze techniek zorgt voor verschillende tinten rood in je haar.

   beantwoorden22 feb 2013 00:08
 2. 30 lola

  ik wil heel graag op ariana grande lijken maar mag me haar niet verfen (wat moet ik doen???????????????

  beantwoorden20 feb 2013 18:58
 3. 29 lisy

  ik wil mijn haar heel graag rood verfen alleen zecht mn moeder dat het niet mooi staad is er geen website dat je dat bij een foto van jezelf kan vergelijken ofsoo
  alvast bedankt

  beantwoorden3 jan 2013 20:22
 4. 28 Schildpad

  Hallo!
  Van nature heb ik blond haar: donkerblond van boven en een stuk lichter blond vanonder (afgeschoten door de zon). Ik heb een redelijk lichte huidskleur (lente/zomertype).
  Ik zou graag mijn haren in een rode tint kleuren, ik twijfel nog tussen mahonierood, koper(rood), koperblond en oranjerood.
  Kan iemand mij vertellen wat de beste kleur voor mij is?
  Alvast bedankt! en groetjes!

  beantwoorden14 nov 2012 23:35
 5. 27 Savannah

  heey heey xx

  ik wil zo graag de haar kleur van Ariana grande ,
  weet iemand hoe ik die kleur krijg ???

  beantwoorden1 okt 2012 19:48
 6. 26 Lisanne

  Hey!
  Ik heb donkerblond haar en wil mijn haar bruin-rood verven…
  Mijn kleurentype is herfst maar is dan bruin-oranje beter of bruin-rood?
  Het moet wel je kleurstaan als je echt iets anders wilt..
  Advies please?:]

  beantwoorden10 sep 2012 22:31
  • Bruin rood is dan beter omdat je een warm type bent. Ook niet te erg afwijken van je natuurlijke haarkleur is altijd een goed idee dus werken met plukjes bijvoorbeeld of met een spoeling om erachter te komen of de haarkleur goed staat :) Succes!

   beantwoorden10 sep 2012 22:58
 7. 25 Lenny

  Mijn kapster adviseerde me om paintbox van fudge te kopen en om dat te mengen met de conditioner die je gebruikt (wel voor rode haarkleur), omdat dat pigment bevat en je zo langer de kleur behoud. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar heb het goedje wel al besteld. Ben heel erg benieuwd, want het schijnt heel goed te werken!

  beantwoorden23 aug 2012 21:35
 8. 24 Meer

  ps; ik kwam op het idee voor mijn haar rood te verven door’;
  - Ariana Grande en ik wou een nieuwe look voor een nieuwe school :D

  xMeer

  beantwoorden11 jul 2012 11:29
 9. 23 Meer

  heeyheey

  ik heb donkerblond haar en ik ga binnekort naar de kapper, zodat het professioneel rood word geverft. alleen ik heb 1 maar, staat rood haar goed bij groene ogen ?

  xMeer

  beantwoorden11 jul 2012 11:21
  • Ik ben hier ook erg benieuwd naar, ik heb ook donkerblond haar en groene ogen maar ik ga mn haar rood(paarsachtig) laten verven. Als je al antwoord hebt, let me know! Ik weet ook niet of dat wel staat!

   beantwoorden10 aug 2012 12:10
  • heb het geverfd en ‘t staat echt leuwk met groene ogen!! iedereen vind het een leuke kleur zelfs vreemde mensen zeggen er soms wat over :P . ze zeggen dat ze het bijzonder vinden; rood haar en groene ogen.

   xoxo Meer

   beantwoorden11 aug 2012 20:38
 10. 22 julia

  ik wil mijn haar net zo rood als Ariana grande maar ik heb blond haar..
  kan dat of word dat heel lelijk?

  beantwoorden7 jul 2012 17:16
 11. 21 kyra

  Heej,,

  Ik heb mn haar al een keer rood geverfd maar dat was geen goede kleur..
  Ik wil het zo rood als ariana grande maar rood vervaagt toch snel?
  en hoe moet je het doen? want die rood is onnatuurlijk en kan je meestal niet in winkels kopen?! naar de kapper ?? Xxx

  beantwoorden29 apr 2012 18:49
  • Beste Kyra,

   Ik ben zelf kapster en ik raad je aan om niet zelf je haren rood te verven!
   Dit gaat heel vaak fout, en bovendien krijg je dan vaak de verkeerde kleur!
   Ik zou zelf ook naar de kapper gaan, en een plaatje meenemen van Ariana Grande.
   en nog iets: de haarkleur van Ariana Grande is niet onnatuurlijk, maar natuurlijk.
   Groetjes Esther

   beantwoorden17 jun 2012 12:49
  • Ariana Grande heeft haar haar geverfd , uitzichzelf is ze een bruneete -.-

   beantwoorden10 jul 2012 13:33
  • ”en bovendien krijg je dan vaak de verkeerde kleur!” dat ‘vaak’ hoort dus niet bij mij !!!!! ik heb gewoon bij kruidvat verf gekocht en mn meder heefd het gedaan. het is helemaal goed gelukt en het gaat dus niet ALTIJD fout!!

   xoxo Meer

   beantwoorden11 aug 2012 20:41
 12. 20 Tara

  Ik wil heel graag aardbei-blond haar, zoals Marg Helgenberger (csi), alleen weet iemand welke merk verf is goed, want ik kan zo snel niet de juiste kleur in de schap vinden.
  Ik heb van mij zelf (wit)blond haar (vroeger had ik licht rossig haar, wat nu helaas niets meer van te merken is).

  beantwoorden21 apr 2012 17:10
  • Tara,
   Dit is een aparte haarkleur die meestal niet te vinden is tussen de “gewonere” merken.
   Misschien bij de betere drogisterij, online bestellen of bij een kapperswinkel.
   Anders twee kleuren mengen of gewoon naar een kapsalon gaan kan ook :)

   beantwoorden21 apr 2012 22:39
 13. 19 nikki

  thanx dan weet ik dat…

  beantwoorden1 nov 2011 20:07
 14. 18 Anonymous

  thanx dan weet ik dat…

  beantwoorden1 nov 2011 20:07
 15. 17 Safira

  De tips lezen hierboven kan al erg helpen en je kan er wel een lichtbruine kleur opzetten maar op donkerblonde haren weet je zekerder dat het rood de gewenste tint zal worden.
  Rood haar blijft niet heel lang mooi maar door de goede shampoo te gebruiken blijft het veel langer mooi, ook kan je er af en toe een spoeling op zetten.
  Henna is eventueel ook een optie, maar dan is het kleur resultaat onbetrouwbaar.
  groetjes

  beantwoorden1 nov 2011 19:00
 16. 16 nikki

  hey ik wil graag die rode haarkleur die ariana grande ook heeft, ik mag het van mijn ouders alleen wil ik zelf graag weten hoelang rood meegaat want ik heb donker blonde haren en ja kan je dan beter eers een zwarte laag doen en dan rood eroverheen want dat blijft toch langer zitten??? pleas help me eruit en reageer snel. en Fabienne ja je haar word dan roze iemand bij ons op school had ook eerst heel mooi rood haar maar nu is het roze :(

  beantwoorden1 nov 2011 16:08
 17. 15 Fabienne

  heey heey!
  Ik wil mijn haar ook rood gaan verven, al heb ik wel blond haar.
  Als je rood over blond doet, wordt het dan niet roze ofzoiets??

  beantwoorden17 sep 2011 18:05
 18. 14 amber

  claudia ik vind de haarkleur van ariana grande ook een hele vette kleur rood die ik zelf ook graag wil maar van mn ouders mag het nooit

  beantwoorden27 aug 2011 18:09
 19. 13 Isra

  heei, ik wil graag mijn haar rood verven als ariana grande, maar ik heb zwart haar, en echt donker zwarte wenkbrauwen (niet zo dik ofso) maar kweet niet echt of het bij me staat ik probeer op internet photoshop te downloaden, maar kkan het niet vinden. kwil graag advies van iemand.. :) alvast bedankt

  beantwoorden29 jun 2011 19:55
 20. Ik heb nu blond haar maar wil graag rood. Ik vind het hartstikke mooi maar als ik rood haar neem wil me vriend niet meer met me neuken help me pleas

  beantwoorden29 jun 2011 18:34
  • ik heb mijn haren ook rood geverft en ben er heel erg blij mee, dat is wat telt, als je vriend het niet meer met je wil doen is dat zijn probleem, ik zou het gewoon verfen en kijken wast dan zijn reactie is ;)

   beantwoorden17 mei 2012 15:28
Reageer op “Tips voor een rode haarkleur”