Snelle oplossingen tegen statisch haar

dinsdag 29 dec 2009 / 1 / Kapsels en Haarmode

Statisch haar is erg vervelend en een typische winterkwaal. Het kan ervoor zorgen dat je haar snel uitdroogt want Statisch haar is niet alleen vervelend, het is ook schadelijk voor je kapsels vanwege kleine vonkjes die ontstaan. We geven je de beste tips om statisch haar te voorkomen of te genezen. Statisch haar zal nooit meer bij jou voorkomen na het lezen van ons artikel!

satijnen-kussensloop-haar

Shutterstock

Tip 1: Gebruik geen plastieken kam of borstel

Gebruik liever een borstel met haartjes. Dit is al de eerste stap om statisch haar te voorkomen. Statisch haar ontstaat vaak door een verkeerde verzorging.

Tip 2: Verzorg je haar goed

Gebruik een vochtinbrengende shampoo en conditioner. Statisch haar komt in de eerste instantie door een te lage luchtvochtigheid. Je haar is dus eigenlijk te droog en hierdoor krijg je Statisch haar. Gebruik dus vooral in de winter een extra verzorgende shampoo en een goede crèmespoeling.

Tip 3:Droogtrommeldoekjes

Er zijn doekjes die je in de droger doet om te zorgen dat je was lekker ruikt en antistatisch wordt. Deze doekjes kunnen er ook voor zorgen dat je haar antistatisch wordt! Wrijf een doekje over je hoofd van haarwortel tot uiteindes.

Tip 4: Stylingproducten tegen statisch haar

statisch haar kan je ook voorkomen door wax te gebruiken. Er zijn ook haarserums verkrijgbaar zoals vloeibare zijde voor in het haar. Dit werkt erg goed tegen statisch haar.
Booster van Andrelon heeft ook een goede naam in de strijd tegen statisch haar.

Tip 5: oplossingen voor onderweg

Heb je net een crème gebruikt, was dan niet je handen, maar ga even door je haar.
Doe een beetje water in je haar tegen statisch haar.

Tip 6: Bind de kat niet op het spek

Doe liever geen synthetische kleding aan. Ook de verkeerde schoenzolen en sommige mutsen zijn een veroorzaker van statisch haar.

1 reactie op “Snelle oplossingen tegen statisch haar”
  1. 1 tine

    da laatse kapsel is echt de max!!!!!!
    da wil ik zelf ook kan iemand het voor aanzicht eens doorsturen want echt…. hier moet ik mee naar de kapper (zo snel mogelijk liefst)

    beantwoorden19 sep 2010 15:37
Reageer op “Snelle oplossingen tegen statisch haar”