Stoere dameskapsels voor lang haar

donderdag 3 jan 2013 / 1 / Kapsels en Haarmode

Stoere dameskapsels lang haarStoere dameskapsels voor lang haar behoren zeker tot een van de grootste haartrends in 2013! Stoere kapsels zijn namelijk nog altijd favoriet en niet meer weg te denken uit de haarmode. Het kan op verschillende manieren:  van leuke haaraccessoires, kapsels, knotten of prachtige vlechten: de dameskapsels zien er altijd origineel en eigenzinnig uit.

Stoere dameskapsels

Links: Hairstyle by: Angelo Seminara

Hairstyle picture by: Andrew O'Toole

Rechts: Hairstyle by: Sharon Malcolm

Hairstyle picture by: John Rawson

Salon: Sharon Malcolm Hairdressing

Een stoere haarkleur zoals de nieuwe Ombre haarkleuringen kan je kapsel al erg stoer maken. Denk aan een donkere bovenkant van het haar en aan de onderkant highlights. Dit zorgt met opsteken en staarten voor leuke effecten en geeft het haar ook los een nieuwe dimensie.

Een knotaan de zijkant van het hoofd kan met een beetje touperen een stoere “Bondlook” tevoorschijn toveren!

Stoere dameskapsels

Stoere kapsels lang haar

Links: Jasper Garvieda

Rechts: Toni&Guy

Stoere dameskapsels krijg je bijvoorbeeld door eens iets anders te doen met je haar zoals hierboven. Het haar is half vast gemaakt, de plukken erboven vallen er heel steil overheen. Dit zorgt voor een heel leuk effect en het is binnen enkele minuutjes klaar.

Een dubbel ingevlochten kapsel zoals hierboven is ook erg leuk en stoer als kapsel om te dragen. Neem gewoon het bovenste deel van het haar, en vlechtdit in. Daarna doe je pas het tweede deel. Let erop om enkele plukken aan de bovenkant pas mee te nemen bij de tweede vlecht.

Ingevlochten kapsels stoer

Ingevlochten kapsels

Beide foto’s zijn van Aveda

Stoere vlechten van Aveda zijn gemaakt door met vijf plukken of meer in te vlechten. Tussendoor is er flink getoupeerd en met haarlak gewerkt.

Benieuwd hoe je de vlecht met vijf plukken maakt? Hieronder volgt de uitleg in het filmpje!

Opgestoken met volume of juist supersteil

Opgestoken met volume of juist supersteil

Links: Aveda voor de Spring Summer modeshow van Tata Naka

Rechts: Thomas Tait

Volume is niet alleen vrouwelijk maar het kan met de juiste make-up, kledingcombinaties en met een goede houding ook een heel stoer geheel geven. Draag het bijvoorbeeld met gedurfde lippenstift.

Supersteil haar maak je altijd met een goede steiltang. Dit is een must voor een prachtige look! Een staart met de voorkant helemaal los en supersteil ziet er leuk en stoer uit!

Stoere kapsels met staarten

Stoere kapsels met staarten

Richard Chai Aveda

Met scheidingen kan je een simpele staart leuk en stoer maken. Zet het gewoon vast met haarlak en gebruik eventueel een schuifspeldje om het helemaal af te maken.

Tibi kapsels stoer

Tibi Hair Aveda

Los haar dat in het gezicht hangt is altijd een teken geweest van een sterke persoonlijkheid en het blijft behoorlijk “rock achtig” en stoer. Maak eens een rechte scheiding aan de achterkant en draag het haar helemaal naar voren voor een beetje afwisseling!

1 reactie op “Stoere dameskapsels voor lang haar”
  1. 1 oma

    Ha Safira,

    Mag als man graag een vrouw zien met een verzorgt kapsel, kort of lang is niet belangrijk.
    oma ( oldman )

    beantwoorden4 jan 2013 00:04
Reageer op “Stoere dameskapsels voor lang haar”